fbpx

RETETE RECENTE

VERRINE CU BRANZA DE VACI SI CIRESE – desert la pahar cu cirese

June 4, 2015 | CATEGORIA

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese

Verrine cu branza de vaci si cirese – desert la pahar cu branza si cirese – desert fara coacere cu cirese.

Verrine este termenul in franceza pentru un desert sau un aperitiv consumat in pahar mic.

In general acestea au prezentare in straturi, iar termenul tradus literalmente inseamna ” sticla protectoare” .

Sunt elegante, seducatoare si probabil le-ati descoperit in vitrinele unor cofetarii sau la evenimente unde exista candy-bar-uri.

Un desert la pahar este usor de pregatit, delicios, elegant si seducator.

Daca faceti verrine cu branza de vaci si cirese trebuie sa aveti in vedere ca se termina aproape imediat, asa ca dublati cantitatile.

Eu le-am pregatit cu ce aveam in acel moment in casa (un pachetel de branza si cateva cirese) pentru fiul meu si prietenul lui.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese

Puteti sa adaptati reteta pe care v-o propun mai jos, daca folositi pahare mai mari. Puteti pune piscoturi intre straturile de branza si cirese sau puteti sa puneti pe fundul paharului un strat de biscuiti digestivi sfaramati si amestecati cu unt topit, obtinand un delicios cheesecake la pahar.

Deserturile fara coacere sunt rapide, usor de facut, iar eu am pe blog peste 70 retete. Le gasiti pe toate daca dati click aici.

Daca vreti sa vedeti cum se pregateste cel mai bun si mai frumos desert la pahar cu crese, va las mai jos lista de ingredient si modul de preparare pentru verrine cu branza de vaci si cirese:

INGREDIENTE:

(pentru 2 portii)

200 g cirese (fara samburi)

120 ml apa

1/2 bat scortisoara

1 lingura cu varf zahar tos

1 lingurita rasa amidon

250 g branza vaci cremoasa sau ricotta

50 ml smantana pentru frisca

1/2 lingurita pasta de vanilie

1 plic zahar vanilat

1 lingura cu varf zahar pudra

frunza de menta pentru decor

PREPARARE:

Pentru a pregati verrine cu branza de vaci si cirese am pus la fiert ciresele in apa cu zahar tos si scortisoara. Le-am lasat in jur de 3 minute, apoi le-am luat de pe foc si am scurs lichidul separat.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-1

Am dizolvat amidonul in sirop, apoi am pus iar la foc mic pentru un minut. Am oprit focul, am adaugat ciresele si am amestecat usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Am lasat compozitia sa se raceasca.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-2

In acest timp am mixat  branza de vaci cu pasta de vanilie, smantana pentru frisca, zahar vanilat si zahar pudra.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-3

Cand s-au racit ciresele am asamblat desertul in pahare: am pus cate o lingura de cirese cu sos in fiecare paharel, am acoperit cu un strat de branza de vaci, apoi am repetat operatiunea pana am terminat branza si ciresele.

Le-am pus la frigider 30 minute, apoi le-am oferit copiilor. Au fost mancate in mai putin de 2 minute.

Sper ca veti incerca si voi acest deliciu.

 

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Delicioase, de sezon, mai ales… apetisante !!!

  • Rocsy Ciobanu

    Uiiii, ce delicios!

  • Cat de bine arata si cat de simplu e!

  • Vaaai, arata superb! Iar gustul… mi-l imaginez… 🙂

  • iulia

    Ma tem ca n-am inteles bine, jumatate de lingurita de crema de vanilie?

    • diva in bucatarie

      Pasta de vanilie. 🙂 Multumesc.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *