RETETE RECENTE

VERRINE CU BRANZA DE VACI SI CIRESE

June 4, 2015 | CATEGORIA

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese

Un desert la pahar este usor de pregatit, delicios, elegant si seducator. Se termina aproape imediat, asa ca dublati cantitatile – eu l-am pregatit cu ce aveam in acel moment in casa (un pachetel de branza si cateva cirese) pentru fiul meu si prietenul lui.

INGREDIENTE:

(pentru 2 portii)

200 g cirese (fara samburi)

120 ml apa

1/2 bat scortisoara

1 lingura cu varf zahar tos

1 lingurita rasa amidon

250 g branza vaci

50 ml frisca lichida

1/2 lingurita pasta de vanilie

1 plic zahar vanilat

1 lingura cu varf zahar pudra

frunza de menta pentru decor

PREPARARE:

Punem la fiert ciresele in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasam in jur de 3 minute, apoi le luam de pe foc si scurgem lichidul separat.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-1

Dizolvam amidonul in acesta, punem iar la foc mic pentru un minut, luam de pe aragaz, agaugam ciresele si amestecam usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasam sa se raceasca.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-2

Mixam branza de vaci cu pasta de vanilie, frisca lichida, zahar vanilat si zahar pudra.

verrine-cu-branza-de-vaci-si-cirese-3

Cand s-au racit ciresele punem cate o lingura in fiecare paharel, acoperim cu branza de vaci, apoi repetam oprtaiunea, terminand cu ciresele.

Lasam la rece 30 minute, apoi putem manca.

Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Delicioase, de sezon, mai ales… apetisante !!!

  • Rocsy Ciobanu

    Uiiii, ce delicios!

  • Cat de bine arata si cat de simplu e!

  • Vaaai, arata superb! Iar gustul… mi-l imaginez… 🙂

  • iulia

    Ma tem ca n-am inteles bine, jumatate de lingurita de crema de vanilie?

    • diva in bucatarie

      Pasta de vanilie. 🙂 Multumesc.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *