fbpx

RETETE RECENTE

ETON MESS CU CAPSUNI

May 18, 2013 | CATEGORIA

Eton Mess cu capsuni – desert savuros traditional englezesc, realizat dintr-un amestec de capsuni, bezele si frisca.  Este o reteta simpla, delicioasa, usor de pregatit. Acesta poate fi pregatit fie in straturi, fie amestecate, ca o “mizerie” – asa cum sugereaza  traducerea titlului. Se pare ca acest desert este cunoscut de prin 1930 si a fost realizat pentru prima oara la o faimoasa scoala din Anglia – Eton.

Acesta a fost servit prima oara la meciurile de cricket ale elevilor acestei scoli, apoi a devenit un obicei, iar reteta a devenit foarte populara.

Puteti pregati acest desert de la zero, realizand pentru inceput bezelele sau daca aveti deja in casa pentru ca le-ati primit/ cumparat puteti trece direct la pregatirea cremei de frisca si asamblarea desertului.

Pentru mine Eton Mess este combinatia perfecta in care gustul foarte dulce al bezelelor este echilibrat de fructele acrisoare. Este ideal cand aveti musafiri in vizita si vreti sa le oferiti ceva usor, savuros si fresh.

Eton Mess poate fi o solutie buna si pentru cei carora nu le iese reteta de Pavlova (desi, daca urmati reteta mea nu are cum sa nu iasa), valorificand astfel bezeaua rupta intr-un desert spactaculos de gustos si usor de pregatit. Daca vreti sa pregatiti bezele de la zero, atunci incercati reteta prezentata aici.

eton-mess-cu-capsune

Eton Mess, un amestec fabulos de frisca, bezele si capsuni, poate fi pregatit cand fructele sunt in plin sezon (din mai pana in iunie), dar si in restul anului caci supermarketurile au grija sa se aprovizioneze pe tot parcursul anului. Se pregateste foarte repede, daca avem bezele gata pregatite sau cumparate. Sotul meu obisnuieste sa mai cumpere, caci nu am rabdare sa le fac atat de des pe cat ar manca el, asa ca pentru mine acest desert intra de multe ori in categoria deserturile de vara, fara coacere.  Am strans mai multe retete de deserturi fara coacere intr-o singura postare. Le gasiti pe toate aici.

Mai multe retete cu capsuni gasiti aici.Veti vedea ca link-ul are cuvantul capsune si nu capsuni. M-am incapatanat la un moment dat sa scriu corect gramatical, dar cum “capsuni” a fost acceptat pana la urma de DOOM ca plural al cuvantului capsuna, alaturi de capsune, il voi folosi si eu in modul in care il folosesc cei mai multi.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru Eton Mess, un desert fin si savuros, cu texturi si gust ce te curesc:

INGREDIENTE:
(Pentru 4 pahare)

200 g bezele
500 g capsuni proaspete
30 g de zahar pudra
30 g zahar tos
200 g smantana lichida pentru frisca
1 lingura coniac
frunze de menta pentru decor

PREPARARE:

Inainte sa incepeti pregatirea desertului ntrebuie sa aveti in vedere cum il voti aranja: in castronele, in pahare inalte (mai elegant) sau pe farfurioare in genul mini pavlova cu bezele mari.
Pentru pregatirea desertului incepeti cu cateva capsuni taiate in felii, pe care le pudrati cu zahar tos si le aromati cu o lingura coniac/rom. Pe acestea le puneti la fiert pana obtineti un sos gros. Daca va grabiti foarte tare puteti trece peste aceasta etapa, in majoritatea retetelor de pe internet pe care le-am citit aceasta etapa nu exista.

eton-mess-cu-capsune-1

Zdrobiti bezelele (grosier) si le puneti pe fundul paharului (castronului).

eton-mess-cu-capsune-2

Mixati frisca pana se intareste. Amestecati aceasta compozitie cu 300 g capsuni spalate bine, curatate de codite si taiate in 4 sau in 8, in functie de cat de mari sunt fructele.

Turnati o lingura din sosul de capsuni peste bezele, apoi puneti compozitia cu frisca si fructe, continuati cu bezele, sos si iar crema. Veti termina de asamblat desertul cu bezele si fructele neamestecate in crema.

eton-mess-cu-capsune-4

Atat de simplu si atat de bun!

Pofta buna!!!

Comentarii

  • Super delicios!! 🙂

    • diva in bucatarie

      Chiar asa este!!!

  • Minunat!! un singur pahar nu mi-ar fi de ajuns 🙂

    • diva in bucatarie

      Te cred, nici eu nu m-am oprit la unul!

  • Asa-i ca o portie este pentru mine?
    Ador capsunii!
    Zi minunata sa ai!

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Maria!

  • Mmm imi place la nebunie. E genul de desert din care mananci putin dar iti satisface poftele de dulce!

    • diva in bucatarie

      😉

  • Delicios arata!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • ioana

    L-am facut in varianta cu fructe de padure si piscoturi in loc de bezele. Un adevarat succes, multumesc pentru reteta 🙂

    • diva in bucatarie

      Cu drag!!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *