fbpx

RETETE RECENTE

MOUSSE AU CHOCOLATE

April 23, 2014 | CATEGORIA

Mousse au chocolat – mousse de ciocolata – o crema delicioasa intalnita de obicei pe post de crema senzationala, fina, aerata si catifelata ce este pusa in prajituri, dar poate fi transformat intr-un desert simplu si delicios la pahar. In restaurantele de fine dinning veti intalni in meniuri mousse au chocolat, iar acesta este servit in pahar simplu sau cu fructe de padure, un mot de frisca.

Reteta de mousse au chocolat este simpla, rapida si se face usor.

Nu trebuie sa mergi la un restaurant sau o cofetarie ca sa mananci un delicios mousse au chocolat – mousse de ciocolata. Nu va lasati intimidati de denumirea acestui desert din bucataria frantuzeasca, pentru ca veti descoperi cat de usor il puteti face si voi in propria voastra bucatarie. Singura grija pe care trebuie sa o aveti este combinarea ingredientelor.

Pentru a face un mousse de ciocolata – mousse au chocolat aveti nevoie de 4 ingrediente: ciocolata, albusuri de oua, putin unt si zahar pudra.

Exista multe retete de mousse au chocolat, unele cu galbenusuri, unele cu albusuri. Cea mai importanta este insa ciocolata! Trebuie sa fie una de calitate. NU ciocolata menajera! NICIODATA nu folositi ciocolata menajera pentru deserturi fine, senzuale, unde aveti nevoie de ceva rafinat. Nici procentul de cacao din ciocolata nu este neaparat un indicator. Poate aveti un tip de ciocolata pe care il mancati cu placere, asa ca luati propriul gust ca masura pentru un astfel de desert.

Folositi unt gras de minim 80%.

Un amanunt care mi se pare foarte important pentru acest desert: Temperatura la care ajunge ciocolata nu trebuie sa fie foarte mare, altfel crema nu va fi aerata, veti obtine un mousse dens si gros.

Zaharul pudra se adauga “in ploaie”. Albusurile se bat pana cand crema seaman cu spuma de ras, adica este tare si face un fel de mot cand ridicati telul.

mousse-au-chocolate-0-a

Mousse-ul de ciocolata – moussse au chocolat–  poate fi pastrat la frigider pana la 4 zile – daca rezista cineva unei asemenea tentatii. Acesta va fi pus la orice oricum, inainte de a fi mancat. Mousse-ul de ciocolata poate fi si congelat, pana la 30 zile, dar aveti grija sa il puneti sa se dezghete in frigider peste noapte.

Reteta de mousse de ciocolata poate da dependenta. Recunosc ca eu sunt un mare fan si caut adesea motive sa il pregatesc. Mi se pare un desert simplu, dar sofistiscat, cremos, perfect pentru orice moment in care am pofta de ceva dulce. Pasiunea mea pentru ciocolata am descoperit-o tarziu, dar simt ca recuperez cu fiecare reteta pe care o pregatesc si de care ma indragostesc iremediabil.

Asa am descoperit ca mai am o pasiune: blogul acesta, locul in care impartasesc cu voi retetele mele. Nu este simplu sa stai sa faci poze, sa le prelucrezi, sa le pui apoi in WordPress. Totul necesita timp si bani pe care ii investesc in aparatura, ingrediente, server si multe altele. Asa ca aprecierile voastre ma ajuta sa stiu ce va place, ce retete sa postez.

Daca vreti sa vedeti cum se face mousse au chocolat – mousse de ciocolata – spuma de ciocolata – va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.

INGREDIENTE:

200 g ciocolata neagra
20 g unt
6 albusuri
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra

Pentru decor:

40 g ciocolata rasa

PREPARARE:

Am topit ciocolata si untul la baine-marie, apoi am luat de pe foc si am amestecat pentru a aomogeniza compozitia.

mousse-au-chocolate-1

Am mixat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat o lingura zahar pudra. Am pus o treime din albusuri peste ciocolata si am amestecat bine, apoi am turnat crema peste restul abusurilor.

mousse-au-chocolate-2

De data aceasta am amestecat foarte usor cu o spatula sau un tel. Daca raman bule mici de aer inseamna ca rezultatul va fi aerat si fin.

Am turnat crema obtinuta in paharele mici sau cupe individuale. Le-am pus in frigider pentru 2-3 ore, apoi le-am decorat cu ciocolata rasa si le-am mancat cu mare pofta.

mousse-au-chocolate-0-a

Mousse au chocolat este un desert fabulos. Simplu si delicios!

Comentarii

  • Hristos a inviat! Arata extraordinar de frumos! Iar la cata ciocolata are,nu poate sa fie decat fina si delicoasa.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *