Cartofi noi cu verdeturi

24 aprilie 2014Diva in Bucatarie

Cartofi noi cu verdeturi. Cartofi noi cu verdeturi. Cartofi noi fierti in coaja si aromati cu verdeturi. Reteta de cartofi noi de primavara.

Cartofi noi cu verdeturi. Cartofi noi fierti in coaja si aromati cu verdeturi. Reteta de cartofi noi de primavara.

Cartofii noi pot fi pregatiti in multe moduri: fierti, copti sau prajiti. Orice metoda ati alege veti fi incantati de gust, caci acestia sunt mai deliciosi decat cei vechi.

Daca ai nevoie de o idee noua te poti inspira din colectia mea de retete cu cartofi noi, pe care o poti citi daca apesi aici.

Iata cateva sfaturi pentru ca aceasta reteta sa devina una din preferatele voastre:

  • 1. alege cartofi de aceeasi marime pentru ca sa se gateasca in acelasi timp.
  • 2. foloseste ulei de masline de calitate
  • 3. daca va place mancarea picanta folositi fulgi de ardei iute
  • 4. nu folosi verdeturi uscate, caci in aceasta reteta nu se hidrateaza si nu au cum sa isi elibereze aromele. Puteti insa sa folositi alte verdeturi, in functie de gust (oregano, marar, cimbru)
  • 5. timpul de fierbere depinde de soiul de cartofi si de marimea lor, dar veti sti ca sunt fierti daca intra si iese usor furculita din ei. Pentru orientare timpul poate fi intre 15 si 25 minute. Nu ii fierbeti excesiv, caci se vor rupe/ crapa si vor arata urat.

cartofi-noi-cu-verdeturi

Daca se intampla sa va ramana cativa cartofi noi cu verdeturi, acestia pot fi transformati intr-o salata, adaugand ceapa rosie, masline, ridichi si oua fierte.

Puteti sa mancati cartofii noi cu verdeturi cu peste la gratar sau la cuptor, cu friptura sau simpli, cu salata verde alaturi.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi noi cu verdeturi:

INGREDIENTE:

1 kg cartofi noi

1 frunza dafin

1/2 ardei iute (sau 1/2 lingurita fulgi de ardei iute)

1 catel de usturoi

1/2 legatura patrunjel

6 crengute de menta

2 linguri suc lamaie

sare

piper proaspat macinat

100 ml ulei masline

PREPARARE:

Pentru inceput am pus cartofii la fiert in apa cu sare si 1 frunza mica de dafin.

Daca nu va place dafinul nu il folositi, dar acesta aduce mai multa savoare cartofilor.

Asa cum stiti probabil, cartofii se pun la fiert in apa rece.

Am calit in uleiul incins un catel de usturoi taiat pe jumatate. Cand usturoiul a capatat o culoare putin aurie, l-am scos din tigaie.

Am continuat sa sotez in acest ulei aromatizat ardeiul tocat timp de 1 minut.

Am scurs uleiul intr-un castron si am eliminat ardeiul iute. Am pastrat doar uleiul aromat.

Daca vreti sa mancati picant pastrati ardeiul iute sau folositi fulgi de ardei pentru extra picant.

cartofi-noi-cu-verdeturi-1

Cand uleiul s-a racit am adaugat verdeturile tocate, sucul de lamaie, sare si piper si am amestecat bine.

Cand cartofii s-au fiert i-am scurs si i-am curatat de coaja.

Acestia se curata mai usor cat sunt inca fierbinti.

Daca folositi cartofi noi si nu au nevoie de indepartarea coajei, ii veti taia in jumatate sau in sferturi, astfel incat uleiul cu verdeturi sa se lipeasca mai bine de acestia.

Am pus cartofii peste uleiul aromat cu verdeturi.

cartofi-noi-cu-verdeturi-2

Am amestecat pana cand toti cartofii au fost imbracati de verdeturi.

Sunt atat de buni, incat ai mei mi-au cerut sa ii pregatesc si in weekend.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Daca va abonati apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Va las mai jos reteta de cartofi noi in sos de smantana cu parmezan si bacon.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *