INGREDIENTE:
900 g cartofi noi mici
1 frunza dafin
1/2 ardei iute (1 varf cutit fulgi ardei iute)
1 catel de usturoi
1/2 legatura patrunjel
6 tulpini menta
2 linguri mari suc lamaie
sare
piper
PREPARARE:
Calim in ulei un catel de usturoi . Luam de pe foc cand usturoiul are culoare putin aurie, il scoatem din tigaie, apoi calim ardeiul tocat pentru 1 minut si scurgem uleiul intr-un castron eliminand ardeiul iute (pastram doar uleiul aromat) – daca vrem senzatii tari pastram si ardeiul.
Cand s-a racit adaugam verdeturile tocate, sucul de lamaie, sare si piper.
Fierbem cartofii in apa cu sare si 1 frunza de dafin. Dupa ce s-au fiert ii scurgem, ii curatam de coaja si ii punem peste verdeturi. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi putem servi.
Pofta buna!
Sunt buni!
😉
Arata fantastic, am salvat reteta 🙂
🙂
Abia astept sa mananc niste cartofi noi 🙂
Au aparut de ceva vreme.