Prajitura cu branza de vaci si rubarba

3 iunie 2015Diva in Bucatarie

Prajitura cu branza de vaci si rubarba. Prajitura cu branza de vaci si rubarba este una din prajiturile cele mai simple, usor de pregatit, cu gust dulce acrisor si racoritor.

Prajitura cu branza de vaci si rubarba este una din prajiturile cele mai simple, usor de pregatit, cu gust dulce acrisor si racoritor.

Prajitura cu branza de vaci rubarba iese pufoasa si foarte gustoasa, fara sa necesite tehnici speciale de gatire. Gustul dulce-acrisor este foarte placut.

Rubarba este o planta pe care o gasiti prin curtile ardelenilor in mod special, dar si pe marginea drumului. O puteti confunda cu o balarie cu frunze mari. Este trecuta in categoria legumelor si se foloseste doar tulpina.

Frunzele pot fi toxice! Tulpinile se pot pastra in frigider pana la o saptamana in cazul in care nu gatiti imediat dupa ce ati taiat-o sau cumparat-o.

Se gaseste in sezon in majoritatea supermarketurilor, dar in lanturile mari de hypermarketuri se comercializeaza si in decembrie.

Incercati sa cumparati tulpini care arata proaspete, neofilite.

Prajitura cu branza de vaci si rubarba

Prajitura cu branza de vaci si rubarba este desertul cu care te poti rasfata in orice moment al zilei. Eu am ales sa mananc o bucata la micul dejun, alaturi de o ceasca de cafea, dar i-am pus si copilului in pachetelul de scoala 5 bucati, pe care le imparti cu fetele, inainte de orele de engleza extrascolare.

Daca sunteti deja familiarizati cu rubarba si vreti sa pregatiti si alte prajituri, tarte, retete de chec sau sirop, va recomand sa va inspirati din colectia pe care am pregatit-o. O gasiti daca apasati aici. 

Cele mai populare retete cu rubarba de blog sunt:

Rubarba am descoperit-o tarziu, abia dupa ce mi-am cunoscut soacra. Ne-a pregatit compot si un pandispan simplu si am fost placuta impresionata de gustul acesteia.

In acel moment mi-am spus ca atunci cand voi avea si eu o curte mica voi avea nevoie de o tufa rubarba in gradina.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu branza de vaci si rubarba. 

INGREDIENTE:

(pentru o tava 22*33cm)

6 oua

275 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

200 g branza de vaci cremoasa / poate fi si ricotta scursa bine

1 lingurita extract de vanilie

1/4 lingurita pasta de vanilie

350 g faina

150 ml ulei

1 plic praf de copt

300 g rubarba curatata

2-3 linguri zahar brun

PREPARARE:

Pentru a pregati prajitura cu branza de vaci si rubarba am folosit rubarba din curtea mea. A fost prima planta pusa in gradina cand ne-am mutat la casa, asa cum mi-am dorit inca cu foarte multi ani in urma.

Am mixat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul. Separat, am amestecat galbenusurile cu branza de vaci, uleiul si zaharul vanilat, apoi am adaugat extractul de vanilie si pasta de vanilie.

Daca nu aveti extract si pasta de vanilie folositi esenta naturala si un plic zahar vanilat Bourbon.

prajitura-cu-branza-de-vaci-si-rubarba-1prajitura-cu-branza-de-vaci-si-rubarba-2

Am incorporatspuma tare din albusuri treptat in compozitia cu branza de vaci, apoi am adaugat faina si praful de copt. Am turnat aluatul in tava, am aranjat cubulete de rubarba peste acesta si am presarat zahar brun.

prajitura-cu-branza-de-vaci-si-rubarba-3prajitura-cu-branza-de-vaci-si-rubarba-4

Am copt prajitura 35-40 minute in cuptorul preincalzit la 180°C . cand a trecut testul cu scobitoarea am scos-o si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar.

Am taiat-o in cuburi si am presarat zahar pudra doar in momentul in care s-a racit complet.

Asa cum vedeti a iesit pufoasa. Nu va pot transmite gustul prin ecran, asa ca va invit sa o incercati.

Va promit ca o sa va placa.

Iata si prajitura pregatita de Ioana Capa

prajitura rubarba si branza

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *