fbpx

RETETE RECENTE

PASTE CU SPARANGHEL SI SUC DE ROSII

June 2, 2015 | CATEGORIA

paste-cu-sparanghel-si-suc-de-rosii

Ce reteta rapida de paste putem pregati, astfel incat sa folosim ingrediente de sezon? Pastele cu sparanghel si suc de rosii sunt solutia pentru o cina rapida si gustoasa!

In 30 minute din momentul in care incepem sa pregatim ingredientele putem sa ne asezam la masa. 😉

INGREDIENTE:

400 g paste – tagliatelle

500 g sparanghel

2 linguri ulei

1 ceapa galbena medie

frunzele de la 1 ceapa verde

400 g rosii intregi decojite

1 catel usturoi pisat

1 lingurita busuioc uscat

1/2 lingurita zahar

1/4 lingurita otet balsamic

sare

piper proaspat macinat

Pentru servit:

parmezan – optional

Frunze de busuioc proaspete

 

PREPARARE:

Punem apa cu sare la fiert. In momentul in care da in clocot punem pastele la fiert, conform instructionilor de pe pachet. Curatam sparanghelul si il fierbem timp de 8 minute in apa cu sare si putin zahar, apoi il scurgem si il punem cateva seunde in apa cu gheta, pentru a pastra culoare verde intens.

paste-cu-sparanghel-si-suc-de-rosii-1paste-cu-sparanghel-si-suc-de-rosii-2

Cat timp se fierb pastele si sparanghelul punem la calit ceapa toccata marunt, apoi adaugam sucul de rosii, usturoiul, sarea, piperul, busuiocul, zaharul si otetul balsamic.

paste-cu-sparanghel-si-suc-de-rosii-3paste-cu-sparanghel-si-suc-de-rosii-4

Fierbem sosul la foc mic pana incepe sa capete consistenta (in jur de 5 minute). Scurgem pastele, le punem peste sos, adaugam sparanghelul si amestecam usor, pana se omogenizeaza compozitia.

paste-cu-sparanghel-si-suc-de-rosii-5paste-cu-sparanghel-si-suc-de-rosii-6

Mancam imediat cu parmesan si frunze proaspete de busuioc.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *