Paste cu sparanghel si suc de rosii
Paste cu sparanghel si suc de rosii. Ce reteta rapida de paste putem pregati, astfel incat sa folosim ingrediente de sezon? Pastele cu sparanghel si suc de rosii sunt solutia pentru o cina rapida si gustoasa!
Ce reteta rapida de paste putem pregati, astfel incat sa folosim ingrediente de sezon? Pastele cu sparanghel si suc de rosii sunt solutia pentru o cina rapida si gustoasa!
In 30 minute din momentul in care incepem sa pregatim ingredientele putem sa ne asezam la masa. 😉
INGREDIENTE:
400 g paste – tagliatelle
500 g sparanghel
2 linguri ulei
1 ceapa galbena medie
frunzele de la 1 ceapa verde
400 g rosii intregi decojite
1 catel usturoi pisat
1 lingurita busuioc uscat
1/2 lingurita zahar
1/4 lingurita otet balsamic
sare
piper proaspat macinat
Pentru servit:
parmezan – optional
Frunze de busuioc proaspete
PREPARARE:
Punem apa cu sare la fiert. In momentul in care da in clocot punem pastele la fiert, conform instructionilor de pe pachet. Curatam sparanghelul si il fierbem timp de 8 minute in apa cu sare si putin zahar, apoi il scurgem si il punem cateva seunde in apa cu gheta, pentru a pastra culoare verde intens.
Cat timp se fierb pastele si sparanghelul punem la calit ceapa toccata marunt, apoi adaugam sucul de rosii, usturoiul, sarea, piperul, busuiocul, zaharul si otetul balsamic.
Fierbem sosul la foc mic pana incepe sa capete consistenta (in jur de 5 minute). Scurgem pastele, le punem peste sos, adaugam sparanghelul si amestecam usor, pana se omogenizeaza compozitia.
Mancam imediat cu parmesan si frunze proaspete de busuioc.
Pofta buna!