Spaghetti cu sos marinara
Spaghetti cu sos marinara
Spaghetti cu sos marinara – spaghetti cu sos italian de rosii – o reteta simpla de paste, gustoasa si sanatoasa. Spaghetti imbracate intr-un sos ce cucereste de la prima inghititura sunt deliciul pe care il cer adesea copiii, dar si adultii prefera de multe ori acest tip de mancare.
Atunci cand faci spaghetti cu sos marinara iti spui cu convingere ca retetele acelea gustoase, super rapid de pregatit, cu ingrediente ieftine, la indemana oricui, chiar exista!
Si nu incurca nici dietele! Spaghetti cu sos marinara, un sos ultra-rapid de rosii, pregatit in varianta cea mai simpla si mai sanatoasa, pot fi solutia perfecta pentru cina.
Cateva din retetele de paste cautate in ultimile zile pe blog
Cu trecerea timpului copilul meu ma surprinde cu gusturile noi si faptul ca stie cum trebuie sa fie fierte pastele.
A certat-o pe bunica cand nu fost atenta la ceas sa stie cat timp trebuie sa stea pe foc spaghetti.
Reteta de spaghetti cu sos marinara este potrivita si pentru cei care aleg un stil de viata fara carne, dar si pentru cei care tin post (in acest caz vor alege paste fara oua).
Este reteta perfecta pentru cina, cand vii obosit de la birou (si stiu asta pentru ca am trait-o pe pielea mea de prea multe ori).
Iata de ce aveti nevoie pentru a pregati spaghetti cu sos marinara si modul de preparare al acestora:
Ingrediente:
(pentru 3 persoane)
240 g spaghetti – pot fi fara oua
Pentru sos:
3 linguri ulei masline
3 catei usturoi pisati
500 g pulpa de rosii pasata
1 lingura varfuita cu busuioc proaspat tocat
sare
piper proaspat macinat
Pentru decor:
frunze de busuioc
Mod de preparare:
Punem apa cu sare la fiert pentru paste, apoi incepem sa pregatim sosul marinara. Incingem intr-o tigaie uleiul, calim putin usturoiul pisat, apoi adaugam pulpa de rosii pasata. Crestem focul pana aducem sosul la punctul de fierbere si punem capacul. Lasam sa fiarba cu capac, scazand focul la minim, in jur de 12-13 minute sau pana se ingroasa sosul.
In acest timp fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Pentru a le fierbe corect am folosit 2 l apa si 2 lingurite de sare.
Amestecam din cand in cand pentru ca sosul sa nu se lipeasca de tigaie. Adaugam frunzele de busuioc tocate, sare si piper proaspat macinat, mai lasam 2 minute sa fiarba, apoi oprim focul.
Scurgem pastele, le punem peste sosul marinara si incercam sa le acoperim cat mai uniform cu acesta.
Daca pastram 1 polonic din apa in care au fiert spaghetti putem sa il punem peste sosul marinara, inainte de a pune pastele.
Mancam imediat spaghetti cu sos marinara. Pentru un plus de savoare putem decora cu frunze de busuioc.
Daca va place parmezanul si nu tineti post, nu ezitati sa il folositi.
Pofta buna!
Va invit si pe YouTube
Se prepara rapid, cu putine ingrediente si sunt foarte gustoase.
Eu am mai pus putin ghimbir si putin zahar insa asta depinde de preferintele fiecaruia.
Multumesc de reteta !
Foarte gustoase… In sfarsit am gasit o reteta care sa o indrageasca si copiii…
Foarte bune!A mâncat toată trupa!mulțumesc!
Gustoase! Idei minunate!
Multumesc!