Sos rapid de rosii pentru paste si pizza

10 octombrie 2016Diva in Bucatarie

Sos rapid de rosii pentru paste si pizza. (suficient pentru 150-180 g spaghetti sau 2 pizza cu diametrul de 24-26 cm)

Sos rapid de rosii pentru paste si pizza este de fapt reteta simplificata a sosului marinara. In 15 minute este gata, asa ca punem si pastele la fiert in timp de pregatim sosul. Daca facem o cantitate prea mare putem sa o congelam pana la momentul in care vom avea nevoie de ea.

INGREDIENTE:

(suficient pentru 150-180 g spaghetti sau 2 pizza cu diametrul de 24-26 cm)

3 linguri ulei de masline

3 catei de usturoi

400  g pulpa de rosii pasata (1 conserva)

1 lingura varfuita busuioc proaspat tocat

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Calim in uleiul incins usturoiul, apoi adaugam pulpa de rosii pasata.

sos-rapid-de-rosii-pentru-paste-si-pizza-1sos-rapid-de-rosii-pentru-paste-si-pizza-2

Crestem focul pana aducem sosul la punctul de fierbere si punem capacul. Lasam sa fiarba cu capac, scazand  focul la minim,  in jur de 13 minute sau pana se ingroasa sosul. Amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi de tigaie. Adaugam frunzele de busuioc tocate, sare si piper proaspat macinat, mai lasam 2 minute sa fiarba, apoi oprim focul.

sos-rapid-de-rosii-pentru-paste-si-pizza-3sos-rapid-de-rosii-pentru-paste-si-pizza-4

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de gustos este!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *