Sos rapid de rosii pentru paste si pizza
Sos rapid de rosii
Sos rapid de rosii pentru paste si pizza este de fapt reteta simplificata a sosului marinara. In 15 minute este gata, asa ca punem si pastele la fiert in timp de pregatim sosul. Daca facem o cantitate prea mare putem sa o congelam pana la momentul in care vom avea nevoie de ea.
INGREDIENTE:
(suficient pentru 150-180 g spaghetti sau 2 pizza cu diametrul de 24-26 cm)
3 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
400 g pulpa de rosii pasata (1 conserva)
1 lingura varfuita busuioc proaspat tocat
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Calim in uleiul incins usturoiul, apoi adaugam pulpa de rosii pasata.
Crestem focul pana aducem sosul la punctul de fierbere si punem capacul. Lasam sa fiarba cu capac, scazand focul la minim, in jur de 13 minute sau pana se ingroasa sosul. Amestecam din cand in cand pentru a nu se lipi de tigaie. Adaugam frunzele de busuioc tocate, sare si piper proaspat macinat, mai lasam 2 minute sa fiarba, apoi oprim focul.
Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de gustos este!
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube