Coronita de paine cu camembert copt
Coronita de paine cu camembert copt
Coronita de paine cu camembert copt pentru sarbatorile de iarna
Coronita de paine cu camembert copt, un aperitiv gustos, usor picant, perfect pentru sarbatori sau pentru serile petrecute alaturi de prieteni si un pahar bun de vin.
Week-end-ul bate la usa, la fel si musafirii, asa ca retineti ideea.
INGREDIENTE:
(pentru 2 buc)
600 g faina
25 g drojdie
350 ml lapte caldut
60 g unt topit
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
2 buc. branza camambert
1 ou batut pentru uns
Pentru decor:
boabe de piper rosu
frunze de rozmarin
PREPARARE:
Pregatim aluatul de paine. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa dospeasca, apoi o turnam peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sare. Adaugam si laptele caldut, apoi untul topit si racit si incepem sa framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini.
Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in jumatate. Fiecare jumatate o vom imparti apoi in bile mai mici si mai mari (10 bile de 20 g si 13 bile de 25 g).
Aranjam bilutele fara sa fie lipite intre ele (vor creste si se vor lipi in timpul coacerii) lasand loc special pentru camembert in mijloc. Le lasam sa creasca inca 30 minute, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30 minute. Le-am aranjat in asa fel incat sa le pot incojura cu o forma de tort cu diametrul de 26 cm, pentru a obine un cerc perfect la exterior. Pentru ca painea sa fie pufoasa si coaja subtire vom pune un vas mic cu apa calda in cuptor chiar din momentul in care ii dam drumul. Dupa 15 minute de copt ungem painea cu ou batut, punem branza in mijloculul coronitei si continuam sa coacem inca 15 minute. Decoram cu boabe de piper rosu si rozmarin.
Sa va spun cat este este de buna? Chiar trebuie sa o incercati!
Daca va place reteta puteti sa ii dati un share, iar daca ii faceti poze le voi publica cu drag.
Spor la gatit coronita de paine cu camembert copt!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
O minunatie savuroasa, pentru serile sarbatorilor de iarna, ce urmeaza…
Multumesc!
Frumoasa felicitări
Sănătate
Rodica RE Italia
Minunata idee ssi cred ca si gustul este pe masura.Nu am inteles unde se foloseste a doua bucata de branza.Sa inteleg ca se coc bilultele si dupa 15 min deschidem si adaugam branza?Multumiri pentru toate stradaniile tale de a ne face viata mai gustoasa.Te sarut,si-ti doresc un an nou plin de sanatate si bucuriii,si binenteles plin de idei minunate!