Spaghetti aglio olio e peperoncino

11 iulie 2019Diva in Bucatarie

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino este una din cele mai simple retete de paste, cu ingrediente simple, naturale, ieftine: paste, ulei de masline, usturoi, ardei iute si pastrunjel. Atat si nimic mai mult!

Spaghetti aglio, olio e peperoncino reprezinta dovada clara a faptului ca retetele simple sunt cele mai bune.

Spaghetti aglio olio e peperoncino se fac foarte usor. In 10-11 minute sunt gata.

Dar, exista cateva amanunte care fac diferenta intr-o reteta banala de paste si una savuroasa.

Si acest lucru poate consta in calitatea pastelor si a uleiului de masline, apoi in modalitatea de gatire.

spaghetti aglio, olio e peperoncino

Sfaturi:

  1. Pastele se fierb  in apa cu sare.
  2. Pentru fiecare 100 g paste folosesc 1 l apa in care pun 1 lingurita sare.
  3. Pastele se pun la fiert doar cand apa clocoteste si le las sa fiarba  astfel incat sa obtin o textura al-dente.
  4. Apa in care fierb pastele nu se arunca in totalitate.
  5. Nu caliti usturoiul la foc mare, caci riscati sa il ardeti si devine amar.

Pentru reteta de spaghetti aglio olio e peperoncino am fiert pastele cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pentru ca vor mai fi gatite cu sosul inca 1 minut.

Puteti scoate 1-2 polonice de apa inainte sa strecurati pastele, dupa ce au fost fierte. Cu aceasta apa, care contine amidon de la paste, vom ajuta pastele sa incorporeze sosul, gustul si aroma acestuia.

In ceea ce priveste patrunjelul adaugat in reteta de spaghetti aglio olio e pepperoncino am observat ca unii il adauga doar la final, altii il gatesc.

Am preferat varianta gatita, avand in vedere ca pentru acest procedeu avem nevoie de doar putin peste 1 minut de gatire si aroma acestuia va infuza sosul exact atat cat trebuie.

Alte retete de paste picante:

  1. spaghetti aglio, olio e pepperoncino cu broccoli,
  2. penne cu sos arrabiata
  3. paste cu sos picant napolitan.

Daca nu aveti ardei iute proaspat puteti folosi ardei iute uscat sau fulgi de ardei iute.

Ardeiul iute este recomandat atat in zilele calduroase cat si in cele friguroase, caci imbunatateste sanatatea cardiovasculara, scade tensiunea arteriala, dar este recomandat si pentru a imbunatati digestia, este un bun aliat al dietelor pentru slabire, previne diabetul de tip2.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru spaghetti aglio olio e pepperoncini:

Ingrediente:

200 g spaghetti sau alte paste lungi

2 l apa

2 lingurite sare

4 linguri ulei masline

3 catei usturoi

1 ardei iute mediu (1/2 lingurita fulgi de ardei iute)

1/2 legatura de patrunjel

Mod de preparare spaghetti aglio, olio e peperoncino :

Fierbere paste

Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Le-am fiert cu 1 minut mai putin decat scria pe ambalaj.

Le-am scurs, dar am pastrat intr-un bol 2 polonice din apa in care au fiert pastele.

Pregatire sos

Am pus ulei intr-o tigaie incapatoare, putin adanca si am adaugat usturoiul tocat, apoi am pus tigaia la foc mic. Am adaugat si ardeiul iute feliat (fara seminte si vene).

In momentul in care usturoiul a inceput sa devina auriu pe margini am pus apa de la spaghetti.

Am adaugat patrunjelul, apoi pastele.

Am pastrat patrunjel proaspat si pentru decor (cam 40%).

Dupa ce am amestecat le-am mai lasat un minut la foc mediu.

In acest moment am adaugat putina sare si piper proaspat macinat.

Servire spaghetti aglio, olio e peperoncino: 

Se mananca imediat cum se ia tigaia de pe foc! Cu pofta!

Daca ti se pare ca ai facut prea multe paste pastreaza 100 ml din apa in care le-ai fiert si folosesti cat ai nevoie cand le incalzesti a doua zi.

Daca tineti neaparat sa puneti parmezan o puteti face, dar cred ca sunt perfecte simple.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Daca va plac retetele de acest tip, simple si gustoase, va invit si pe canalul de YouTube.

Multumesc, draga mea Sanda pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *