Spaghetti baneasa aglio, olio e peperoncini cu broccoli
Spaghetti baneasa aglio, olio e peperoncini cu broccoli. Pregatim ingredientele la indemana astfel incat pregatirea spaghetelor sa fie rapida, caci nu vrem sa stam prea mult in bucatarie.
O reteta clasica de spaghetti cu ulei de masline, usturoi si ardei iute imbuntataita cu broccoli pentru un plus de vitamine nu poate decat sa ne incante papilele gustative. Se pregateste rapid si este irezistibila!
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
200 g Spaghetti Baneasa
4 linguri ulei de masline
1 ardei iute
2 catei usturoi
250 g broccoli
sare
piper proaspat macinat
parmezan ras pentru servit
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 10 minute
PREPARARE:
Pregatim ingredientele la indemana astfel incat pregatirea spaghetelor sa fie rapida, caci nu vrem sa stam prea mult in bucatarie.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sare pentru paste si in alta oala mai mica apa cu sare pentru broccoli. Fierbem buchetelele de broccoli 3 minute, le scurgem si le clatim cu un jet de apa rece.
Cat timp se fierb pastele incingem uleiul de masline intr-o tigaie si calim la foc mic ardeiul si usturoiul tocate.
Avem grija sa nu ardem usturoiul, caci devine amar. Punem broccoli peste ardei si usturoi si mai calim putin.
Scurgem pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet apoi le punem in tigaie peste broccoli cu ardei si usturoi si amestecam bine, astfel incat toate sa fie acoperite de uleiul aromat.
Servim spaghetti aglio, olio e peperoncini cu broccoli imediat, adaugand piper proaspat macinat si putin parmezan ras.
Pofta buna!