fbpx

RETETE RECENTE

PENNE CU SOS ARRABIATA

April 9, 2012 | CATEGORIA

Penne cu sos arrabiata – Paste cu sos arrabiata – reprezinta reteta simpla si gustoasa de paste, cu un gust delicios dat de rosii coapte, sos picant si aromat, ce poate fi o idee delicioasa pentru pranz sau cina.

Noi mancam adesea paste, iar retetele simple, rapide si usor de pregatit, cum este cea de fata, sunt perfecte si pentru cei care stau foarte mult timp la birou si vor sa gateasca totusi o cina cu ingrediente bune, ce poate fi savurata in maxim 15 minute. Paste cu sos arrabiata reprezinta una din retetele pe care le-ar putea pregati si un copil. Cel mai mult am intalnit penne arrabiata, dar pot fi folosite si alte paste scurte.

Sosul Arrabiata este un sos clasic al bucatariei italiene, ce are la baza cu rosii si ardei iuti, ce aduce cea mai placuta savoare pastelor fierbinti, proaspat scurse dornice sa fie acoperite de un sos bun.

Cine a spus ca retetele simple sunt cele mai bune a avut dreptate. Am facut de multe ori penne cu sos arrabiata si pentru a le lua la birou. Stiam ca am multi iubitori de paste printre colegii mei. Imi spuneau ca iau si iei o pasta, dar cand sosul este bun, nu te poti opri si mai incerci. Si iata cum aveam probabil cel mai complex pranz, caci toti imi intorceau si ei ceva din pranzul lor. Altfel, as fi ramas flamanda.

Penne cu sos arrabiata as manca saptamanal. O portie mica. Cat sa imi satisfac pofta.

Va recomand sa incercati si alte retete la fel de simple si rapide de paste cu sos, considerate clasice in bucataria italiana: paste cu sos marinara, penne 4 formaggi, penne alla vodka, spaghetti a la puttanesca, paste napolitane, dar si pastele cu sosul ce rapeste mult timp pentru preparare: spaghetti alla Bolognese. Puteti cauta mai multe in categoria “paste si orez”, sunt sigura ca veti gasi multe retete ce va vor inspira. Pastele cu pui au devenit preferatele mamicilor.

Eu as pastra penne cu sos arrabiata doar pentru adulti. Sunt putini copii care mananca picant.

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru penne cu sos arrabiata.

INGREDIENTE:

200 g paste tip penne (putem folosi si paste fara oua)

Pentru sos:
4 linguri ulei de masline
1 ardei iute sau ½ lingurita fulgi de ardei
2 catei usturoi tocati
300 g pulpa de rosii
6-8 rosii cherry taiate in 1/4
sare – dupa gust
piper

Pentru servit:
parmezan pentru servit – daca tinem post nu folosim
patrunjel verde

PREPARARE:

Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adaugam ardeiul iute taiat felii (sau fulgii de ardei) si lasam sa se caleasca 30-45 secunde.

Indepartam din tigaie usturoiul si ardeiul. Punem peste ulei in tigaie rosiile tocate pentru a le cali. Dupa 1 minut adaugam iar in sos usturoiul si ardeiul.
Fierbem in jur de 5 minute, sau pana sosul incepe sa se ingroase. Condimentam cu sare si piper.

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgem si le punem peste sosul iute de rosii si amestecam pana se acopera pastele uniform cu sos.

Le servim imediat cu parmezan ras.

Pofta buna!

Comentarii

  • Pe langa preferatele carbonara se numara si arrabiata! Chiar m-am gandit la ele ieri 😉 Te pup

    • diva in bucatarie

      Anto, eu sunt mare fan paste!

  • Asa cum imi place mie, simplu si bun!
    O saptamana frumoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Viviana! O saptama frumoasa si tie!

  • Daca scot parmezanul, merg de minune ptr postul de saptamana asta! Pupici

    • diva in bucatarie

      DAA!!!

  • Cat de bine arata!!!! pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • DiaMar bucataria galbena

    Apetisante pastele.Sunt preferatele Dianei mele.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Pur si simplu delicios! Ador pastele astea!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya!

  • Ce culori frumoase!!!Super delicioase!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • andipanda

    Complicata treaba cu scosul din ulei a usturoiului si a fulgilor de ardei.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *