Spaghete cu sos picant napolitan
Spaghete cu sos picant napolitan. Scugem pastele, le clatim cu apa rece, apoi le impartim in castroane. Punem peste ele sos, ardei kapia taiati fasii si felii de masline verzi.
Am descoperit conservele sanatoase cu rosii de la Sun Food care nu contin aditivi alimentari, iar prima reteta la care m-am gandit pentru a pune in valoare calitatea lor a fost un sos clasic ce merge foarte bine cu paste.
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
400 g spaghete
2 linguri ulei
2 cutii 400g rosii cuburi Sun Food
1 lingurita zahar brun
1/4 lingurita ardei iute (chilli)
2 ardei kapia copti
2-3 linguri masline verzi fara samburi
1/4 lingurita oregano
sare
piper proaspat macinat
Optional pentru servit: parmezan ras
PREPARARE:
Pregatim la gratar ardeii, apoi ii curatam. Ceapa o tocam fin.
Prajim in uleiul incins ceapa tocata marunt. Adaugam rosiile pasate cu un mixer vertical, 1/2 ardei kapia taiat fasii mici, oregano, zahar, ardeiul iute, putina sare si piper proaspat macinat. Lasam sa fiarba in jur de 15 minute, pana sosul incepe sa se ingroase. In acest moment punem si pastele la fiert in apa cu sare.
Scugem pastele, le clatim cu apa rece, apoi le impartim in castroane. Punem peste ele sos, ardei kapia taiati fasii si felii de masline verzi.
Optional putem adauga parmezan ras.
Sunt perfecte pentru cina.
Pofta buna!
Delicioase, bune oricand!
Multumesc!