Papanasi muntenesti fierti
Papanasi muntenesti fierti. Punem la scurs branza de vaci timp de cateva ore, apoi o amestecam cu gris, zahar si esenta de vanilie.

INGREDIENTE:
(pentru aprox. 35 buc.)
750 g branza de vaci
180 g gris
3 linguri zahar
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 oua + 1 galbenus
70 g unt
150 g pesmet
3 linguri nuca tocata
1 plic zahar vanilat
3 linguri zahar
1/2 lingurita esenta de rom
Pentru servit:
smantana
dulceata/gem
PREPARARE:
Punem la scurs branza de vaci timp de cateva ore, apoi o amestecam cu gris, zahar si esenta de vanilie.
Adaugam ouale si galbenusurile si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Prajim pesmetul in untul topit pana devine auriu, apoi luam de pe foc si adaugam nuca tocata, zaharul tos si cel vanilat.
Lasam la rece timp de 30 minute sa se odihneasca, apoi modelam cu mainile umezite bile. Punem apa la fiert. In momentul in care da in clocot adaugam esenta de rom, apoi bilele de branza.
Le fierbem in mai multe transe, astfel incat acestea sa fiarba lejer si sa poate fi observate cand se ridica la suprafata. In acel moment sunt gata si le putem scoate cu o lingura cu gauri, astfel incat sa se scurga bine apa. Le tavalim imediat prin pesmetul prajit.
Servim papansii fierti moldovenesti cu un sos din smantana si dulceata sau gem.
Sa aveti pofta!
Mi-ar fi placut sa ii pot manca (nu doar gusta!), arata foarte, foarte bine! Pup!
Te pup, Anca!
A trecut o saptamana si eu tot la ei visez. E clar ca saptamana asta ii introduc in program… Pup tare!
Merg si cu prune in interior sau caise… Super!
Acelea sunt galuste. Alta poveste!