fbpx

RETETE RECENTE

SIROP DE RUBARBA

May 26, 2013 | CATEGORIA

sirop-de-rubarba-01

INGREDIENTE:
(pentru 200 ml sirop)

600 g rubarba
250 g zahar
350 ml apa

PREPARARE:

Punem la fiert rubarba in apa la foc mediu.

sirop-de-rubarba-1

Cand da in clocot dam focul la mic si fierbem pana se inmoaie rubarba (in jur de 10 minute). Cand aceasta s-a fiert luam de pe foc si strecuram printr-un tifon pus intr-o sita, apoi apasam pe rubarba in sita pentru a stoarce maximul de suc pe care il contine.

sirop-de-rubarba-2

Sucul strecurat il punem iar la fiert cu zahar, lasand pe foc pana se dizolva complet zaharul si incepe sa se ingroase putin. Luam de pe foc si strecuram iar.
Il turnam intr-un recipient din sticla si il pastram la rece 2-3 saptamani.

sirop-de-rubarba

Sa va fie de folos!

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Un concentrat ce poate fi savurat la pahar, dar si util la insiroparea blaturilor, in plus, are o culoare diafana !

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • Bucate Apetisante

    Sa treaca prin mana mea niste rubarba si sirop ajunge 🙂
    Place mult culoarea!

    • diva in bucatarie

      Natalia, sigur o sa iti placa!

  • Trebuie sa fie grozav acest sirop!

    • diva in bucatarie

      Cu siguranta!

  • Hmmmmm ,
    Zau ca as servi un paharel chiar acum !!! 🙂

  • irina

    cred ca este delicios…de unde poti lua rubarba?? eu nu am vazut la standurile cu verdeturi 🙁

    • diva in bucatarie

      In Kaufland! Langa standul cu ciuperci.

      • Rodica

        Si la Lidl este rubarba,eu de acolo am luat.Trebuie sa va uitati bine ca este pusa intr-un colt ascunsa bine,era sa trec si sa nu o vad.Acum fac sirop.

        • diva in bucatarie

          🙂

  • Roxana Radulescu

    trebuie sa il las sa se raceasca inainte de a-l turna in sticla? multumesc pentru reteta!

    • diva in bucatarie

      Eu l-am turnat in sticla cald, dar am pus dopul dupa ce s-a racit!

  • De dimineata, intamplator navigand pe net am descoperit pozele de la 2 retete ale mele furate de gourmadine.ro Ultima postare e cu pozele de aici, de la aceasta postare, dar sub alt nume “suc de rubarba”.

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult pentru informatie!

  • carmen

    eu am preparat nefiert in blendar far zahar si e cat se poate de bun si cred mai eficace….
    multumesc pentru idee am avut de unde sa ma inspir…

    • diva in bucatarie

      🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *