Cheesecake cu capsune si nuca de cocos
Cheesecake cu capsune si nuca de cocos. 200 g crema de branza (ricotta, Philadelphia, orice avem prin frigider)
INGREDIENTE:
Pentru blat:
300 g biscuiti digestivi
80 g unt
Pentru crema capsune si decor:
500 g mascarpone
200 g crema de branza (ricotta, Philadelphia, orice avem prin frigider)
200 g zahar pudra
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml frisca lichida
100 g nuca de cocos
350 g capsune proaspete (cantarite dupa ce au fost curatate de codite)
300 g capsune pentru decor
17 g gelatina
1 plic gelatina rosie pentru decor
PREPARARE:
Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia, apoi ii punem intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata pe fund cu hartie de copt iar peretii cu unt. Lipim de peretii tavii felii de capsune.
Pentru a realiza crema amestecam mascarpone cu crema de branza, frisca lichida, nuca de cocos, 350 g capsune facute piure, zahar, esenta de vanilie.
Adaugam 17 g gelatina praf preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecam bine, apoi turnam crema peste biscuiti. Dam la rece pentru cateva ore.
Dupa 4 ore putem deja sa pregatim decorul. Din restul de capsune ramase realizam un design conform inspiratiei de moment, iar peste acesta turnam gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe pachet.
Simplu si delicios!!!
Pofta buna!
Un deliciu. O saptamana placuta!
Multumesc la fel, Rocsy!
Banuiesc ca si crema de branza se adauga si ea peste celelalte ingrediente din crema,nu?
Sigur, multumesc pentru atentionare!!!
Stai sa vada iubitul meu reteta asta! Nu o sa ma lase in pace pana nu i-o pregatesc!:)))))))
🙂
Delicios și răcoritor!
Multumesc, Alina!
Va rog frumos imi puteti si mie de la ce producator gasesc gelatina rosie? Felicitari pentru toate retetele, aseara am facut pandispan cu mac si cirese este super bun.
gelatina rosie- dr oetker. Multumesc, este unul din pandispanurile mele preferate!
Ma gandesc sa fac si eu cat de curand. Cheesecake-ul tau arata foarte bine!!
Multumesc!
Wow ce bunaciune de tarta , fur o felie pana nu dispare
😉
Asta e nebunia nebuniilor !!! Ador aroma de cocos , dar si capsunele !! 😉
Multumesc!
Mmm… ce minunat arata!! Cum sa nu mori de pofta?!
Pupici
Multumesc, Simona! Te pup!
Fara copt?minunat,acum o fac!
SIGUR!!! 😉
Frisa se adauga fara sa fie batuta?
Da, atunci cand mixam oricum se va bate si aceasta. Daca vrei poti o bati usor inainte, nu trebuie sa fie tare.
arata divin fac si eu de piersici am facut de ananas si capsuni eu o numesc prajitura s-au tortul tropical