fbpx

RETETE RECENTE

SNITEL DE PUI IN CRUSTA DE PARMEZAN SI TARHON

May 28, 2013 | CATEGORIA

snitel-de-pui-in-crusta-de-parmezan-si-tarhon

Snitelul din piept de pui, in crusta de parmezan si tarhon este o surpriza placuta prin aroma si gust cu adevarat deosebit.

Este o reteta simpla, rapida si gustoasa, pe placul intregii familii. De cele mai multe ori cand vreau sa pregatesc ceva rapid pentru pranz aleg sa fac snitele simple sau cu mici adaugiri pentru un gust mai bun.

Asa se intampla si in cazul acestui snitel de pui in crusta de parmezan si tarhon. Incredibil de buna combinatia. As schimba tarhonul cu salvie, dar nu m-as duce spre banalul patrunjel, mult prea folosit in toate retetele.

Secretul unui snitel bun din piept de pui este sa nu macelariti carnea cu ciocanul. Cu cat o bateti mai mult si o subtiati veti obtine o talpa de pantofi, nu un snitel cu carne frageda. Daca totusi, bucata este prea groasa, puteti sa o bateti o data, doar pe una din parti. Puteti sa o subtiati si cu un sucitor pe care il apasati usor pe carne, ca pe aluat.

Noi suntem fani ai diverselor tipuri de snitele, asa ca pe blog gasiti o multime de alte retete gustoase. Daca vreti sa va inspirati apasati pe titlul reteti si veti fi redirectionati catre reteta dorita:

Reteta de snitel de pui in crusta de parmezan si tarhon este savuroasa si nu necesita tehnici complicate de gatire. Daca nu aveti parmezan nu incercati sa il inlocuiti cu o branza moale, care se topeste (cascaval sau mozzarella). Aveti nevoie de o branza tare. Exista in supermarketuri branza Comte (frantuzeasca), branzeturi grecesti, dar sunt sigura ca exista si branzeturi romanesti de consistenta tare.

Acestea fiind spuse va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru snitel de pui in crusta de parmezan si tarhon.

 

INGREDIENTE:

1 bucata piept de pui

60 g faina

2 ou batute

100 g pesmet

2 linguri cu varf parmezan (20-25 g)

1 lingurita tarhon uscat

sare

piper

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pe o farfurie intinsa am pregatit un amestec din pesmet, parmezan si tarhon. Pieptul de pui l-am taiat pe jumatate pe lungime. L-am batut foarte putin caci grosimea era mai mare de 1 cm  (le puteti pune intre 2 folii alimentare si le presati cu un scitor si astfel nu zdrobiti fibra carnii), apoi am condimentat bucatile de carne cu sare, piper, si foarte putin tarhon uscat. 

snitel-de-pui-in-crusta-de-parmezan-si-tarhon-1

Am dat bucatile de pui prin faina, oua, apoi le-am tavalit in amestecul de pesmet, parmezan si tarhon si le-am prajit in uleiul incins, la foc mediu.

Nu prajiti la foc mic caci crusta se va imbiba de ulei. Uleiul trebuie sa sfaraie, sa fac bule de aer in jurul snitelului, asigurand crusta crocanta.

snitel-de-pui-in-crusta-de-parmezan-si-tarhon-2

Dupa ce s-au rumenit uniform pe ambele parti le-am scos si le-am lasat pe un prosop de hartie sa fie absorbit surplusul de ulei, apoi le-am smancat cu garnitura preferata (mazare sote in acest caz) si salata verde cu rosii si castraveti.

snitel-de-pui-in-crusta-de-parmezan-si-tarhon-01

Va doresc pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Insgram daca apasati aici. 

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Super, tarhonul, o mirodenie splendida ce confera carnurilor si branzeturilor o nota selecta !

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • Bunatate de bunatate!

    • diva in bucatarie

      😉

  • DiaMar bucataria galbena

    Sunt si pe placul carnivorilor mei!

    • diva in bucatarie

      ma bucur sa aud acest lucru!

  • Wow, cat de bine arata, mai ales langa mazare!! Super yummy 😀

    • diva in bucatarie

      Tks!

  • Bun, bun! Nu m-as fi gandit sa pun tarhon

    • diva in bucatarie

      Poti sa incerci, sigur iti va placea!

  • Fantastica combinatia asta!

    • diva in bucatarie

      Adevarat!!!

  • Ce bune cred ca sunt in combinatia asta!!!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Just try it!!! <3

  • Maria

    Arată foarte foarte gustos!
    Astăzi o să încerce!

  • Maria

    O bunatate! Foarte bine explicat! 😘😘

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *