fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU SPANAC SI BRANZETURI

May 29, 2013 | CATEGORIA

tarta-cu-spanac-si-branzeturi-01

tarta-cu-spanac-si-branzeturi

 

Tarta cu spanac si branzeturi imi place foarte mult. Spanacul si branza sunt o combinatie perfecta, asa ca le-am pus intr-o tarta pe care o putem servi pe post de aperitiv, la cina si de ce nu atunci cand avem musafiri… Just try it!

INGREDIENTE:
(pentru o tarta cu diametrul de 25 cm)

Pentru blat:
220 g faina
8 g drojdie praosapata
2 linguri lapte
1 ou
100 g unt (topit si racit)
1 lingurita rasa de sare

unt si faina pentru tapetarea formei de copt

Pentru umplutura:
200 g spanac (cantarit dupa ce a fost oparit)
200 g crema de branza Philadelphia
100 g cascaval
50 g branza de capra
3 oua
sare
piper
1 praf de nuscoara

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul, amestecam drojdia cu laptele cald, lasam sa dospeasca apoi o punem peste faina si amestecam. Adaugam untul topit si racit, sarea si framantam putin aluatul. Il lasam in loc cald, in vas acoperit pana creste – in acest timp noi ne ocupam de umplutura.
Spanacul proaspat splat foarte bine sub jet de apa, curatat de codite si oparit il punem la scurs, apoi il tocam.

tarta-cu-spanac-si-branzeturi-1

Amestecam spanacul cu restul ingredientelor( cu exceptia branzei de capra) pentru umplutura pana se omogenizeaza compozitia.

tarta-cu-spanac-si-branzeturi-2

Intindem aluatul in foaie subtire (3/4 din acesta) si il punem in tava pentru copt tapetata cu unt si faina. Turnam crema de spanac si branza peste aluat, iar branza de capra o tocam cuburi pe care le vom punem peste compozitia cu spanac din loc in loc. Din restul de aluat realizam pentru tarta un grilaj sau o mica dantelarie pe margine, sau putem decupa diverse forme pe care le punem direct peste spanac.

tarta-cu-spanac-si-branzeturi-3

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-45 minute, in functie de cuptor.

tarta-cu-spanac-si-branzeturi-4

Pofta buna!!!

Comentarii

  • Waw, cum arata!! Si noua ne plac tartele cu spanac si branza! O gramada de bunatati ai pregatit in ultimul timp.. Din pacate, nu mai apuc sa tin pasul.. 🙂
    Pup cu drag

    • diva in bucatarie

      Te pup, Simona!

  • Imi place ideea cu dantela iar umplutura nu mai zic :)!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Anca!

  • La cat spanac am in gradina o sa fac o tarta maaaare si n-o sa-ti cer, ca sigur ai mancat tot la cat de bine arata:)

    • diva in bucatarie

      🙂 )

  • Cu adevarat delicioasa si foarte frumos prezentata! Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Poliana!

  • Ce bunatate de tarta! Am si eu ceva spanac…ma gandeam sa fac o salata, dar cred ca ma reorientez 😉

    • diva in bucatarie

      Sigur nu vei regreta!

  • alina

    De cand am descoperit situl tau culinar gatesc numai minunatii , esti extraordinara. FELICITARI

    • diva in bucatarie

      Alina esti draguta, multumesc!

  • VAI, O BUNATATE
    FRUMOS ARANJATA
    FELICITARI
    (eu fac cu zucchini , mozzarella rasa ,200 ml smantana ,parmigiano ras ,shi mai adaug cate ceva …,tocat mic , ce doresc .. ce am .)
    Rodica ,Italia Reggio Emilia

  • Ramona

    care este motivul pentru care aluatul ramane sfaramicios? multumesc!

    • diva in bucatarie

      Mie nu mi-a ramas sfaramicios. Nici in sectiune nu pare deloc! Are consistenta aluatului pentru paine.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *