Tarta cu spanac si branzeturi
Tarta cu spanac si branzeturi. Spanacul proaspat splat foarte bine sub jet de apa, curatat de codite si oparit il punem la scurs, apoi il tocam.
Tarta cu spanac si branzeturi imi place foarte mult.
Spanacul si branza sunt o combinatie perfecta, asa ca le-am pus intr-o tarta pe care o putem servi pe post de aperitiv, la cina si de ce nu atunci cand avem musafiri… Just try it!
INGREDIENTE:
(pentru o tarta cu diametrul de 25 cm)
Pentru blat:
220 g faina
8 g drojdie praosapata
2 linguri lapte
1 ou
100 g unt (topit si racit)
1 lingurita rasa de sare
unt si faina pentru tapetarea formei de copt
Pentru umplutura:
200 g spanac (cantarit dupa ce a fost oparit)
200 g crema de branza Philadelphia
100 g cascaval
50 g branza de capra
3 oua
sare
piper
1 praf de nuscoara
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim aluatul, amestecam drojdia cu laptele cald, lasam sa dospeasca apoi o punem peste faina si amestecam. Adaugam untul topit si racit, sarea si framantam putin aluatul. Il lasam in loc cald, in vas acoperit pana creste – in acest timp noi ne ocupam de umplutura.
Spanacul proaspat splat foarte bine sub jet de apa, curatat de codite si oparit il punem la scurs, apoi il tocam.
Amestecam spanacul cu restul ingredientelor( cu exceptia branzei de capra) pentru umplutura pana se omogenizeaza compozitia.
Intindem aluatul in foaie subtire (3/4 din acesta) si il punem in tava pentru copt tapetata cu unt si faina. Turnam crema de spanac si branza peste aluat, iar branza de capra o tocam cuburi pe care le vom punem peste compozitia cu spanac din loc in loc. Din restul de aluat realizam pentru tarta un grilaj sau o mica dantelarie pe margine, sau putem decupa diverse forme pe care le punem direct peste spanac.
Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180° timp de 35-45 minute, in functie de cuptor.
Pofta buna!!!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Waw, cum arata!! Si noua ne plac tartele cu spanac si branza! O gramada de bunatati ai pregatit in ultimul timp.. Din pacate, nu mai apuc sa tin pasul.. 🙂
Pup cu drag
Te pup, Simona!
Imi place ideea cu dantela iar umplutura nu mai zic :)!
Multumesc, Anca!
La cat spanac am in gradina o sa fac o tarta maaaare si n-o sa-ti cer, ca sigur ai mancat tot la cat de bine arata:)
🙂 )
Cu adevarat delicioasa si foarte frumos prezentata! Pup
Multumesc, Poliana!
Ce bunatate de tarta! Am si eu ceva spanac…ma gandeam sa fac o salata, dar cred ca ma reorientez 😉
Sigur nu vei regreta!
De cand am descoperit situl tau culinar gatesc numai minunatii , esti extraordinara. FELICITARI
Alina esti draguta, multumesc!
VAI, O BUNATATE
FRUMOS ARANJATA
FELICITARI
(eu fac cu zucchini , mozzarella rasa ,200 ml smantana ,parmigiano ras ,shi mai adaug cate ceva …,tocat mic , ce doresc .. ce am .)
Rodica ,Italia Reggio Emilia
care este motivul pentru care aluatul ramane sfaramicios? multumesc!
Mie nu mi-a ramas sfaramicios. Nici in sectiune nu pare deloc! Are consistenta aluatului pentru paine.