Pui Kiev

16 decembrie 2017Diva in Bucatarie

Pui Kiev. Pui Kiev, reteta pui kiev, piept de pui umplut cu unt aromat. reteta pui kiev diva in bucatarie. Reteta de pui Kiev. snitel de pui kiev. pui a la kiev

Pui Kiev

Pui Kiev. Snitel de pui kievskaia. Snitel din piept de pui umplut cu unt aromat cu verdeata.

Este delicios si se face usor. Poate fi o idee buna pentru pranzul in familie sau pentru cina.

Untul aromat si topit si transforma intr-un sos foarte gustos.

Pui Kiev, desi poarta numele capitalei Ucrainiene, se pare ca reteta a fost realizata prima oara la Moscova, pentru ca apoi sa fie preluata abuziv de un bucatar din Kiev.

Si, ajungand la vorba unui prieten, chiar nu conteaza cine a inventat reteta, noi suntem cei castigati pentru ca este o reteta foarte gustoasa, simpla si foarte usor de pregatit.

Originalul pui Kiev avea carnea de pui subtire, ca pentru snitele, dar in zilele noastre se foloseste o tehnica ce simplica procesul de pregatire taind doar centrul pieptului de pui ca pe un buzunar si umpland astfel cu unt.

Exista si alte metode diferite de gatire: putem sa il pregatim doar prin prajirie in ulei, sau il prajim pe jumatate, urmand sa fie finalizat in cuptor.

Eu am sa raman la tehnica veche si voi pregati pui Kiev asa cum l-au pregatit toate generatiile pana la mine.

Bunica mea gatea adesea pui Kiev si se mandrea cu reteta aceasta, de parca nimeni nu stia sa o faca la fel de bine ca ea.

Atunci cand o anuntam ca mergem la ea in vacanta pastra in micul congelator al frigiderului doi pui special pentru noi.

Pieptul de pui era rezervat acestei retete, pulpele superioare deveneau friptura la cuptor, iar restul il transforma in supa sau ciorba cu foarte multe legume (pe care fratele meu le impinge mereu in marginea farfuriei).

Pieptul de pui umplut cu unt, si verdeturi, aromat cu usturoi, poate sa ne duca cu gandul la Cordon Bleu (reteta este aici), dar as spune ca este chiar mai bun.

Faptul ca avem o umplutura, il dam prin faina, oua si pesmet, nu are cum sa nu ne faca sa facem la inceput aceasta asociere.

Daca pieptul de pui are pielite sau grasime, trebuie sa le indepartam, lasand carnea cat mai curata. 

Putem sa ne jucam putin cu aromele folosind piper Cayenne, usturoi mai mult sau mai putin (dupa gust), putem adauga langa clasicul patrunjel foarte putin tarhon sau cimbru, dand astfel putina personalitate preparatului final.

Insa, trebuie sa avem mare grija sa nu stricam balanta, gustul predominant trebuie sa fie cel clasic, restul trebuie sa fie doar putin simtit.

Pe post de garnitura putem alege clasicul piure de cartofi, cartofi natur sau legume sote.

pui kiev

Daca vreti sa pregatiti snitel de pui simplu, cu carne frageda, moale si suculenta, apasati aici si veti decoperi cum puteti face un snitel bun, ca sa nu va iasa ca o talpa de pantofi.

Tot din snitel de pui puteti face pui parmigiana, reteta preferata a fiului meu – o gasiti daca apasati aici. 

Iata cum se pregateste in familia mea reteta de pui Kiev:

INGREDIENTE:

2 buc. piept de pui

200 g unt

1 legatura patrunjel

4 catei usturoi pisati

200 g faina

3 oua

200 g pesmet

sare

piper

600 ml ulei pentru prajit

Pentru garnitura:

50 g unt

200 g mazare congelata

200 g baby carrot congelat

150 ml apa

sare

piper

Cum se face reteta de pui Kiev:

200 g din untul pastrat la temperatura camerei va fi amestecat mai usor cu sare, piper, patrunjel tocat si usturoiul pisat.

Formam un rulou din acesta, il invelim in folie alimentara si il punem in congelator pentru 15 minute.

Fiecare piept de pui se imparte in doua, avem grija sa indepartam pielitele si ii putem face un buzunar sau il putem bate ca pe snitele.

Daca realizam acel buzunar in pieptul de pui avem grija sa nu il gaurim pana la capat si sa introducem untul cu grija.

Daca alegem varianta 2 punem bucata de unt astfel incat sa fie cat mai bine invelita de carne si sa nu se scurga in timpul ce va fi prajit.

Si, pentru ca acest lucru sa ne iasa bine, strangem carnea cu unt in ea intr-o folie alimentara, o rulam si o strangem biune, apoi o punem la congelator 10 minute.

Dupa acest interval dam carnea prin faina, apoi o scufundam si o acoperim cu ouale batute.

Tavalim carnea prin pesmet si o prajim la foc mediu, in baie de ulei incins, in jur de 7-9 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc usor.

Pentru garnitura topim untul, adaugam legumele si le calim putin,asezonam cu sare si piper, turnam apa si acoperim vasul cu un capac.

Lasam sa se gateasca la foc mic-mediu in jur de 2-3 minute, luam capacul si continuam sa gatim pana se evapora lichidul.

Mancam imediat.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *