Biscuiti cu unt decorati cu pasta de zahar

15 decembrie 2017Diva in Bucatarie

Biscuiti cu unt decorati cu pasta de zahar. Fondantul este dulce si se comporta precum plastelina, este foarte flexibil, fapt ce usureaza foarte mult lucrul cu acesta.

Biscuiti cu unt, decorati cu pasta (fondant) de zahar, devin centrul atentiei la orice masa de sarbatoare sau la acele candy-baruri de la petrecerile pentru copii, nunti sau botezuri. Cu siguranta biscuitii decorati astfel sunt deosebiti, frumos colorati, atrag toate privirile.

La baza avem o reteta obisnuita de biscuit de unt, aromatic cu vanilie, dar putem sa folosim si alte arome precum romul, lamaia, scortisoara si orice alta aroma este pe gustul celui care ii pregateste.

Fondantul este dulce si se comporta precum plastelina, este foarte flexibil, fapt ce usureaza foarte mult lucrul cu acesta.

Pentru a realiza diverse decoruri , figurine sau flori din pasta de zahar avem nevoie de cateva ustensile, iar eu cred ca sucitorul  este cel mai important dintre acestea. Evident avem nevoie si de decupatoare, cutitase si probabil foarte multe altele, dar sunt sigura ca multe dintre acestea pot fi inlocuite cu lucruri pe care le avem prin bucatarie.

Pasta de zahar poate fi cumparata din comert, din magazinele ce vand on-line sau poate fi pregatita acasa. Tehnica poate parea complicata, dar dupa ce faci de cateva ori devine apoi doar rutina. Este adevarat ca necesita rabdare si timp, asa ca de cele mai multe ori este folosita cea cumparata.

Biscuitii prezentati mai jos au fost decorati special pentru Craciun, caci mai avem doar cateva zile pana ne va vizita Mosul cu tolba plina de cadouri. Mos Craciun, reni, braduti sau coronate sunt doar o parte din decorurile ce va pot inspira, dar daca vreti sa incercati decoruri si mai simple va sugerez niste braduti, oameni de zapada sau acele bete de acadea in alb si rosu. Cred ca unul din motivele pentru care iubesc ata de mult Craciunul poate fi si acesta: decorurile frumoase ale dulciurilor, casa ornata si bradul cu luminitele lui.

Invitata mea in proiectul #Gatesccuprietenii, Dana Tudor, este foarte talentata si tranforma niste biscuiti banali in adevarate capodopere de arta. Parca iti este mila sa ii mananci, atat de frumosi sunt. Daca intrati pe site-ul ei veti descoperi mai multe retete si decoruri pregatite de ea pentru diverse evenimente.

Dana a pregatit inainte de a veni la mine cativa biscuiti, dar a reusit in doar 30 minute sa ne arate cat de usor putem pregati si noi biscuiti cu unt decorati cu Mos Craciun si cu reni cu nasul mare si rosu.

Acestea fiind spuse, va las mai jos reteta biscuitilor si link-ul catre postarea unde veti putea urmari cum au fost pregatiti si decorati. Inspiratie placuta!

INGREDIENTE:

(pentru 48 buc cu diametrul de 4 cm)

100 g unt la temperatura camerei

1 varf cutit sare

100 g zahar pudra

1 ou rece

200 g faina + 1 lingura

1 lingurita extract de vanilie

Pentru decor:

pasta de zahar in diverse culori

sirop din apa si zahar

bombonele pentru ochi 

PREPARARE:

Pentru a pregati biscuitii mixam pentru inceput untul, apoi adaugam zaharul si mixam cateva minute, astfel incat sa obtinem un aspect cremos. Adaugam extractul de vanilie, oul si la final incorporam faina. In acest moment Dana a lucrat cu o ustensila speciala pentru amestecat aluatul, ce nu da voie untului sa se incalzeasca in urma prelucrarii prea mult timp cu mixerul sau cu mana.

La final presaram, daca este nevoie, putina faina, astfel incat aluatul sa fie moale, neted si sa nu se lipeasca de maini. Il punem la rece pentru o ora, apoi il intindem in foaie cu o grosime de 3 mm. decupam biscuitii in cercuri cu diametrul de 4 cm, ii punem in tava si coacem 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Dupa ce s-au copt trebuie sa ramana albi si usor galbui pe fund. Se vor intari dupa ce se racesc. Doar in acest moment ii putem decora.

Intindem pasta de zahar cu ajutorul unui sucitor special, decupam cercuri din pasta de zahar pentru fundal, folosind aceeasi forma cu care am modelat biscuitii.

Pentru a vedea cat de usor putem realiza restul decorului : caciula si barba mosului, capul si mai ales cornitele renului, va las filmul de mai jos si sper ca o sa va ajute si o sa inspire.

https://www.facebook.com/divainbucatarie.ro/videos/1532086266860996/

Sarbatori fericite!

Nu uitati, daca ii pregatiti si voi va astept pozele. Le public cu mare drag!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *