Snitel din piept de pui

28 februarie 2019Diva in Bucatarie

Snitel din piept de pui. Snitel din piept de pui, reteta simpla si usor de pregatit. Reteta de piept de pui pane este preparatul pe care majoritatea dintre noi am l-am mancat si ne-a placut.

Snitel din piept de pui, reteta simpla si usor de pregatit. Reteta de piept de pui pane este preparatul pe care majoritatea dintre noi am l-am mancat si ne-a placut.

Copiii sunt chiar indragostiti de el si adesea cand sunt intrebati ce si-ar dori sa manance, snitelul de pui se afla in topul preferintelor, alaturi de paste si pizza.

Pieptul de pui imbracat intr-o mantie aurie si crocanta este delicios. Avand in vedere ca aceasta carne este in general fada,  daca este gatit corect poate fi chiar bun.

Reteta de snitel isi are origini austriece. Realizat in mod traditional din carne de vitel (Wiener Schitzel), acesta a fost transformat de-a lungul timpului.

Carnea de vitel a fost inlocuita cu carne de porc sau de pui din considerente atat economice, cat si practice.

Rezultatul este gustos si, asa cum spuneam la inceput, aproape toata lumea l-a incercat preparand acasa sau comandand in restaurante.

Nu inteleg de ce cineva ar cumpara un snitel amabalat in supermarket. Acesta este bun cand este proaspat gatit si oricine, chiar si un copil, s-ar putea descurca sa faca acest lucru.

In plus, nu am avea motive sa ne plangem ca avem in farfurie ceva ce aduce a talpa de pantofi.

Mai rau este cand ti se serveste intr-un restaurant un snitel din piept de pui, a carui carne a fost batuta cu ciocanul pana s-a transformat o fasie atat de subtire incat ai putea vedea prin ea.

Va trebui sa platesti pentru un astfel de snitel, care poate fi comparat cu o talpa de pantofi! O astfel de experienta iti poate strica seara.

Pentru a face snitel din piept de pui procedam ca si pentru snitelul clasic din carne de vitel. Taiem pieptul de pui pe lungime in 2 sau 3 felii.

Daca sunt foarte groase le putem bate foarte usor cu ciocanul, astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 3-4 mm.

Pentru acest lucru eu nu folosesc un ciocan. Pun pieptul de pui intre 2 folii alimentare si folosesc un sucitor pentru a-l subtia.

Daca reusim sa taiem din prima fasiile cu o grosime potrivita nu trebuie sa mai batem carnea cu ciocanul sau sa o supunem procesului de subtiere cu sucitorul.

De preferat ar fi sa nu fim nevoiti sa batem carnea, care este frageda si moale oricum.

Pentru reteta de cordon bleu sau ruladele din piept de pui, unde avem nevoie de fasii mai subtiri putem folosi un ciocan, dar o batem foarte usor, nu ne varsam nervii pe bucata de carne.

Feliile din piept de pui vor fi gatite pane, adica acoperite cu pesmet (termenul pane este din franceza si inseamna acoperit cu paine – respectiv pesmetul care se obtine din painea uscata, asa cum aratat aici).

Inainte de a ajunge in pesmet vom tavali carnea prin faina si oua, acestea asigurand liantul perfect pentru pesmet.

Pentru a avea un snitel gatit corect il vom gati in baie de ulei foarte bine incins, intr-o tigaie adanca. Este important sa vedem cum sfaraie uleiul in jurul bucatilor de carne cand acestea ajung la prajit.

Daca vreti sa faceti „snitele de pui degetele”, adica snitele de pui la cuptor, acestea se numesc gujoane. Daca apasati aiciveti fi directionati la reteta. Veti gasi o reteta de snitele de pui dietetice. 

Acestea fiind spuse, va las mai jos ingredientele si modul de preparare pentru snitele din piept de pui.

Ingrediente snitel din piept de pui:

600 g piept de pui

sare

piper proaspat macinat

150 g faina

3 oua

150 g pesmet

600-700 ml ulei

Cum se face snitel din piept de pui :

Taiem fasii din pieptul de pui pe lungime.

Le subitem daca este cazul, dar daca reusim sa taiem subtiri din prima trecem direct la asezonarea cu sare si piper.

Punem in vase/farfurii diferite faina, ouale batute putina sare si pesmetul.

Trecem pieptul de pui prin faina, acoperindu-l pe ambele parti, il scufundam apoi in oua, iar la final il tapetam cu pesmet.

Procedam astfel cu toate bucatile de carne, pentru ca apoi sa trecem la procesul de prajire.

Turnam uleiul in tigaia adanca si il incingem foarte bine. Putem face proba cu o lingura de lemn, introdusa in ulei.

Daca se fac bule de aer in jurul ei inseamna ca este suficient de fierbinte, asa ca punem snitelele la prajit.

Uleiul va sfarai in jurul snitelelor asigurand crusta crocanta.

Le prajim pe ambele parti, pana se rumenesc uniform, apoi le scoatem pe hartie/servetele absorbante de bucatarie ce vor absorbi surplusul de ulei, lasand in final o crusta foarte putin (sau deloc) unsuroasa.

Mancam snitelul de pui proaspat pregatit, caci doar in acest moment putem savura gustul bun al crustei si al unei bucati de carne fragede si suculente.

Langa snitel punem garnitura preferata: piure de cartofi, cartofi la cuptor si chiar prajiti, dar merge foarte bine cu niste legume sotate si chiar cu paste (spaghetti).

Cand am pregatit acest snitel mi-am adus aminte de cea mai buna si mai savuroasa metoda in care l-am mancat si anume cu parmezan si mozzarella, alaturi de un sos marinara si spaghetti.

Reteta se numeste pui parmigiana – daca nu ati incercat inca aceasta reteta trebuie neaparat sa faceti.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu m-am șmecherit, cumpăr piepți mici, nu-i strivesc deloc, asa cum sunt, ii tăvălesc prin faina, ou, pesmet și ii prăjesc. Sunt minunati.

      1. Snitelul din carne de vita sau de porc da, se bate cu ciocoanul. Dar la pieptul de pui strici muschiul. Il tai mai subtire, dar nu il bati niciodata cu ciocoanul. Eventual il intinzi cu un sucitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *