Rulada de pui cu ciuperci
Rulada de pui cu ciuperci. Calim in ulei ceapa tocata marunt, apoi adaugam ciupercile. Dupa ce le calim impreuna pret de 4-5 minute, adaugam ardeiul kapia si patrunjelul verde si mai calim jur de 1 minut.
Rulada din piept de pui umpluta cu ciuperci poate fi servita atat pe post de aperitiv, dar poate fi si felul principal de mancare daca este insotita de o garnitura de legume. Pieptul de pui este destul de fad, dar insotit de legume rezulatul va fi cu siguranta pe placul nostru.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
2 buc. medii piept pui
Pentru umplutura:
280 g ciuperci taiate
1 ceapa mica
1/2 ardei kapia
1/2 legatura de patrunjel verde
4-5 linguri cascaval ras
sare
piper
1 lingura ulei
Pentru topping:
3 oua mari
150 g faina
150 g pesmet
100 g fulgi de porumb
sare
piper
PREPARARE:
Calim in ulei ceapa tocata marunt, apoi adaugam ciupercile. Dupa ce le calim impreuna pret de 4-5 minute, adaugam ardeiul kapia si patrunjelul verde si mai calim jur de 1 minut.
Pieptul de pui il taiem astfel incat sa obtinem o bucata intinsa si subtire. Il batem putin cu ciocanul de carne pentru a-l fragezi, apoi condimentam cu sare si piper.
Presaram pe fiecare bucata putin cascaval ras, apoi punem ciupercile si presaram iar cascaval ras (cu ajutorul lui se vor lipi si vor ramane compacte cand feliem rulada).
Rulam pieptul de pui il dam prin ouale batute, apoi prin faina, iar prin oua, il tavalim in pesmet si pentru a treia oara il dam prin ouale batute urmand ca ultimul strat sa fie format din fulgii de porumb maruntiti in mana. Punem ruladele din piept de pui cu ciuperci in tava cuptorului si coacem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 minute, avand grija sa acoperim ruladele. Daca pieptul de pui este gros lasam rulada chiar 45 minute, pentru a fi siguri a nu ramane carnea cruda.
Mancam rulada din piept de pui cu ciuperci calda, avand alaturi o garnitura de legume.
Pofta buna!
Foarte faina reteta.
Chiar am s-o incerc si eu.
Super arata!!!!