fbpx

RETETE RECENTE

GUJOANE DE PUI CU PARMEZAN SI SOS DE SMANTANA

November 16, 2011 | CATEGORIA

gujoane-de-pui-a

gujoane-de-pui-C

Cand am gatit la Bel Mondo, Ioana Grigore de la “Lumea retetelor” a preparat niste gujoane de pui cu sos de smantana, o reteta simpla si sanatoasa. Eu am transformat-o putin, i-am adaugat un plus de parmezan si iata cum in 25 de minute m-am ales cu o cina rapida si delicioasa.

INGREDIENTE:

500 g piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
200 g faina
150 g pesmet
100 g parmezan ras
200 g smantana
4 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
sare
piper

PREPARARE:

Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Taiem pieptul de pui fasii subtiri si lunguiete. Le condimentam cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina.

gujoane-de-pui-1

Fiecare fasie de carne o trecem apoi prin ouale batute, apoi le tavalim printr-un amestec de pesmet si parmezan ras fin. Punem bucatile de carne direct in tava in care le vom coace. Cand am terminat operatiunea de tapetare a fasiilor de pui, punem tava in cuptor pentru 15- 18 minute, sau pana devin aurii.

gujoane-de-pui-2

Dupa 8 minute le vom intoarce, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.

gujoane-de-pui-b

Cat timp gujoanele se coc pregatim sosul: cateii de usturoi zdrobiti ii frecam ulei de masline, sare si piper. Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta legata, punem smantana peste acesta si amestecam pentru a omogeniza compozitia. Sosul il punem intr-un bol mic.

Pentru o prezentare eleganta aranjam gujoanele de pui pe un platou in jurul sosului si servim.

Varianta video aici:


Pofta buna!

Comentarii

  • O rețetă pe gustul meu! Simplă, rapidă și foarte aromată 🙂
    Am trecut-o pe to-do-list 🙂

  • Imi place puiul asta, ce idee buna! pentru cand ramai in pana de idei la cina 🙂

  • diva in bucatarie

    Multumesc Andi!

  • diva in bucatarie

    Mihaela, chiar este o solutie buna si rapida!

  • Delicioase!
    Foarte practice pentru un bufet!
    Pupici

  • foarte faine sunt.eu le prajesc in baie de ulei de obicei dar voi incerca si varianta la cuptor.pupici

  • diva in bucatarie

    Multumesc Raluca! Te pup

  • diva in bucatarie

    Sarah eu pe acelea le numesc pui shanghai in varianta nepicanta. Pup

  • Simplu , rapid si gustos .Imi place .

  • La cuptor sunt perfecte si poti papa si goale pe saturate !!!

  • interesanta si buna reteta……imi place si am retinut-o.multumesc!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dorina, ma bucur ca iti place si tie!

  • diva in bucatarie

    Asa este Adina!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Maria!

  • delicioase!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Alinutzika!

  • zilahi adela

    Super arata si este sanatos! Pup!

  • Ma autoservesc ca sunt tare bune!!!Pup!

  • Sunt minunate!am sã gãtesc curând, merçi 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adela! Te pup!

  • diva in bucatarie

    Cu placere Licuta! te pup

  • Foarte bune cred ca sunt, mai ales in combinatia cu parmezan si cel mai mult imi place ca nu sunt prajite. Iar sosul ne place foarte tare… eu ii spun un fel de mujdei 🙂 Pupici

  • Imi plac foarte mult ca nu sunt in baie de ulei si pot manca si eu!Pupici!

  • diva in bucatarie

    Simona suntem gand la gand, dar Ioana a preferat acest nume, asa ca i-am respectat denumirea.

  • diva in bucatarie

    Multumesc Teo! Te pup

  • Diana

    Uuuuuuuuuuuuu , Cristina ce minunatie de preparat … usor si gustos

    • diva in bucatarie

      Multumesc Diana, mi-ai lipsit!

  • Excelente ! Se fac rapid si sunt foarte gustoase.
    Trebuie incercate….poate as mai adauga putin iaurt la sos…..
    Te tzuc !

  • Dana

    O foarte buna alternativa la snitele pentru petrecerile de copii, cand vrei sa servesti ceva proaspat dar nu vrei sa miroasa a prajeala in casa. Parmezanul face diferenta 🙂

  • Maggy

    La un restaurant din Galati am mancat si mi-a fost rau. Sosul nu a fost pregatit bine. Ehh, bucatari de Galati.

    • diva in bucatarie

      Coincidenta : la un restaurant din Galati si mie mi-a fost rau toata noaptea de la un sos de iaurt cu usturoi! Pentru ca au folosit praf de usturoi granulat…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *