Gogosi cu gem – de post
Gogosi cu gem – de post. Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.
INGREDIENTE:
500 g faina
200 ml apa
2 linguri mari de zahar
1 praf de sare
2 linguri ulei
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 lingurita esenta de lamaie
12 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Pentru inceput preparam maiaua amestecand drojdia cu 1 lingurita de zahar si 2 linguri apa calda. Cand maiaua creste o amestecam cu faina, apoi adaugam pe rand apa calduta in care am topit zaharul, uleiul si aromele.
Lasam aluatul sa cresca cam 30 minute. Il intindem pe un blat pe care am presarat putina faina, astfel incat sa aiba 2-3 mm grosime. Taiem rondele, pe care le mai lasam putin sa creasca pe blatul de lucru.
Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.
Prajim gogosile in ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti.
Le scoatem cu o lingura cu gauri si le punem pe un servet de bucatarie.
Pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!
ce frumoase sunt, merge la cafeluta mea, te pup.
sa ai o zi frumoasa!
Multumesc,Dana! Te pup!
Sunt super
o gogosica „merge”
Doar una??? Nu cred ca te saturi!
Foarte bina arata , si foarte bune! Pup!
Multumesc Adela, te pup si eu!
Delicioase! Am sa le fac si eu.
Multumesc, Criss!
vai ce pofta mi-e….
Multumesc, Alinutzika!
Ce pufosenie!!!Imi plac la nebunie!Pup!
Multumesc, Licuta! Te pup!
Ai fost tare harnica zilele astea, numai bunatati!
Ti-au iesit minunat aceste gogosi umplute, arata extraordinar in sectiune
!!! te pup
multumesc!
buna, voi incerca astazi sa fac, sper sa imi iasa 🙂 multumesc de reteta 🙂
Nu are de ce sa nu iasa… Isabell, ai incredere in tine si vei reusi!
arata foarte bine…dar, cu stomacelul si ficatul meu ((( la cuptor nu ar merge coapte? multumesc
o sa pregatesc special niste gogosi la cuptor, acestea merg prajite.
sunt superrrrrrrrrrrrrrr! La fel si tu!
Îmi pare tare rău, dar nu ați spus rețeta complet. Se amesteca toate ingredientele și. .. se lasă așa nefrământat. Eu l-am frământat dar a fost prea multa faina. Cred ca lichid trebuia sa fie 300-350 gr nu 200. Nu e rețeta pe placul meu. Îmi cer scuze dar m-am cam chinuit sa fac aluatul.
Sunt super..acum le-am făcut și eu
Cat de tare sa fie focul de la aragaz ca sa nu imi iasa creude?
undeva la mijloc intre mediu si tare.