RETETE RECENTE

GOGOSI CU GEM – DE POST

November 17, 2011 | CATEGORIA

GOGOSI CU GEM - DE POST

INGREDIENTE:

500 g faina
200 ml apa
2 linguri mari de zahar
1 praf de sare
2 linguri ulei
coaja rasa de la 1/2 portocala
1 lingurita esenta de lamaie
12 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput preparam maiaua amestecand drojdia cu 1 lingurita de zahar si 2 linguri apa calda. Cand maiaua creste o amestecam cu faina, apoi adaugam pe rand apa calduta in care am topit zaharul, uleiul si aromele.

GOGOSI CU GEM - DE POST

GOGOSI CU GEM - DE POST

Lasam aluatul sa cresca cam 30 minute. Il intindem pe un blat pe care am presarat putina faina, astfel incat sa aiba 2-3 mm grosime. Taiem rondele, pe care le mai lasam putin sa creasca pe blatul de lucru.
Pe o parte din acestea punem 1 lingurita de gem. Acoperim cu alta rondea de aluat si presam cu degetele marginile, astfel incat sa nu ne iasa gemul din gogosi.

GOGOSI CU GEM - DE POSTGOGOSI CU GEM - DE POST

Prajim gogosile in ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti.

GOGOSI CU GEM - DE POST

Le scoatem cu o lingura cu gauri si le punem pe un servet de bucatarie.
Pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • ce frumoase sunt, merge la cafeluta mea, te pup.
    sa ai o zi frumoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc,Dana! Te pup!

    • mihaela

      Sunt super

  • o gogosica “merge”

    • diva in bucatarie

      Doar una??? Nu cred ca te saturi!

  • zilahi adela

    Foarte bina arata , si foarte bune! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela, te pup si eu!

  • Criss

    Delicioase! Am sa le fac si eu.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Criss!

  • vai ce pofta mi-e….

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Alinutzika!

  • Ce pufosenie!!!Imi plac la nebunie!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta! Te pup!

  • Claudia

    Ai fost tare harnica zilele astea, numai bunatati!
    Ti-au iesit minunat aceste gogosi umplute, arata extraordinar in sectiune
    !!! te pup

    • diva in bucatarie

      multumesc!

  • isabell

    buna, voi incerca astazi sa fac, sper sa imi iasa 🙂 multumesc de reteta 🙂

    • diva in bucatarie

      Nu are de ce sa nu iasa… Isabell, ai incredere in tine si vei reusi!

  • Dindina

    arata foarte bine…dar, cu stomacelul si ficatul meu ((( la cuptor nu ar merge coapte? multumesc

    • diva in bucatarie

      o sa pregatesc special niste gogosi la cuptor, acestea merg prajite.

  • mihaela

    sunt superrrrrrrrrrrrrrr! La fel si tu!

  • Jeni Haiden

    Îmi pare tare rău, dar nu ați spus rețeta complet. Se amesteca toate ingredientele și. .. se lasă așa nefrământat. Eu l-am frământat dar a fost prea multa faina. Cred ca lichid trebuia sa fie 300-350 gr nu 200. Nu e rețeta pe placul meu. Îmi cer scuze dar m-am cam chinuit sa fac aluatul.

  • Tanase

    Sunt super..acum le-am făcut și eu

  • Mela

    Cat de tare sa fie focul de la aragaz ca sa nu imi iasa creude?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *