Mini tarte cu sunca si ceapa verde
Mini tarte cu sunca si ceapa verde. Amestecam apoi oul, mozzarella, crema de branza cu sunca si ceapa, avand grija sa asezonam cu sare, piper si un praf de nucsoara.
Mini tarte cu sunca si ceapa verde, sau cu ce am avut in frigider… Pentru picnic la iarba verde, pe post de gustare, pachetel la scoala sau chiar la o petrecere unde servim bufet suedez, aceste mini tarte sunt o solutie super rapida, gustoasa si de efect – si nu in ultimul rand economica!
INGREDIENTE:
(Pentru 8 bucati)
1 foaie aluat foietaj
55 g sunca
70 g mozzarella rasa
2 linguri crema de branza
2 linguri smantana
1 fir ceapa verde (folosim si frunzele)
1 ou mare
sare
piper
1 praf nucsoara
1 lingura ulei vegetal
PREPARARE:
Intindem aluatul de foietaj, apoi il decupam si il punem in formele de tarte. Intepam aluatul cu furculita atat pe fundul formelor, cat si pe peretii acestora. Calim sunca si ceapa verde tocate marunt, in uleiul incins. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
Amestecam apoi oul, mozzarella, crema de branza cu sunca si ceapa, avand grija sa asezonam cu sare, piper si un praf de nucsoara.
Turnam amestecul in formele cu aluat, fara sa le umplem, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20-25 minute, sau pana devin aurii.
Simplu, rapid si bun!
Sa aveti pofta!
Rapid si bun asa zic eu!
exacta asa e!
Azi aveam de gand sa fac focaccia, dar m-am sucit. Acum vreau tarte 🙂
Nu cred ca vei regreta!
Facut, mancat, placut. N-am regretat deloc 🙂 Nici nu-mi imaginam altfel. Multumesc mult pentru reteta.
🙂
Faine tarte , ma abonez la una.
Cristina , sa nu te superi , te atentionez cu ceva …in titlu apare „ceapa VREDE” nu verde .
Te pup.
TKS!!! Multumesc!
Astea da bunatati rapide!!!
😉
Oh, astea-mi plac mult. Exact pe gustul meu 😉
Multumesc, Diana!