fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU RUBARBA

May 7, 2014 | CATEGORIA

chec-cu-rubarba-0-0

Un desert dulce-acrisor, acest chec cu rubarba este rasfatul unei zile perfecte de primavara tarzie.

INGREDIENTE:

120 g rubarba

1 lingura cu varf zahar brun

2-3 linguri apa

120 g unt

120 g de zahar

1 praf de sare

3 oua medii

200 g de faina

50 g migdale tocate

1 plic praf de copt

1 lingura suc de lamaie

140 ml lapte

50 g martipan ras – prin razatoarea mare

zahar pudra pentru tapetare

 

  PREPARARE:

Spalam si curatam tulpinile de rubarba, apoi le taiem cuburi si le punem intr-un vas termorezistent. Presaram zaharul brun, adaugam 2-3 linguri apa si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute. Le scoatem apoi si le lasam sa se raceasca.

chec-cu-rubarba-1

Mixam untul cu zaharul.

chec-cu-rubarba-2

Adaugam un praf de sare, apoi ouale unul cate unul si omogenizam compozitia.

chec-cu-rubarba-3

Incorporam faina alternativ cu laptele, adaugam praful de copt stins cu lamaie, migdalele tocate si jumatate din cantitatea de martipan ras.

chec-cu-rubarba-4

In tava de chec tapetata cu hartie de copt punme un rand de aluat, presaram cuburi de rubarba, apoi un alt rand de aluat si iar rubarba, terminand cu aluatul.

chec-cu-rubarba-5

Coacem in cuptorul preincalzit la 180°c timp de aproiximativ o ora (verificam dupa 45 minute daca este gata). Cu aproximativ 10 minute inainte sa scoatem checul presaram restul de martipan ras pe chec.

chec-cu-rubarba-0

 

Il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi feliem, pudram cu zahar daca este nevoie si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Anul asta am mancat si eu rubarba pentru prima oara si m-am indragostit de ea. Checul tau e foarte frumos. Combinatia rubarba si migdale, cred ca e divina, am sa incerc 🙂

    • diva in bucatarie

      😉

  • Chiar azi am vazut in LIDL rubarba.. dar m-am invartit pana am uitat de ea. N-am mancat pana acum, deci trebuie s-o incerc!

    • diva in bucatarie

      🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *