Chec cu rubarba

7 mai 2014Diva in Bucatarie

Chec cu rubarba. Cel mai bun desert de primavara poate fi un chec cu rubarba. Ador gustul dulce-acrisor al acesteiua, faptul ca se face usor, rapid, cu ingrediente simple, la indemana oricui.

Cel mai bun desert de primavara poate fi un chec cu rubarba. Ador gustul dulce-acrisor al acesteiua, faptul ca se face usor, rapid, cu ingrediente simple, la indemana oricui.

L-am pregatit in week-end pentru ai mei. Am folosit rubarba din curte si am reusit sa fac si  sirop delicios de rubarba.

Rubarba cunoscuta si sub denumirea de rabarbar, rabarbura, revent, intalnita in mod special in zona Transilvaniei, este o planta leguminoasa de la care se consuma doar tulpina.

Aceasta se taie de la baza si de la varf, de unde incep frunzele. Frunzele nu se consuma, sunt toxice.

Rubarba nu este doar delicioasa, are si proprietati importante pentru organism fiind bogata in proteine, fibre, minerale, carbohidrati.

Pana sa il intalnesc pe sotul meu nu auzisem de rubarba.

Soacra mea pregatise un compot si o astfel de prajitura si mi-a placut atat de mult gustul acrisor al acesteia incat atunci cand ne-am mutat la casa noastra am avut grija sa imi plantez doua tufe in curte.

chec cu rubarba o

Imediat cum m-am putut bucura de rubarba din curte am inceput sa experimentez diverse retete si am ajuns si la acest chec cu rubarba.

Daca nu ati vazut inca cate minunatii am pregatit cu rubarba puteti alege una din retetele pe care le-am strans deja in colectia de prajituri cu rubarba.

Cele mai cautate retete in ultima luna au fost:

chec-cu-rubarba-0

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec cu rubarba:

Ingrediente chec cu rubarba:

120 g rubarba

1 lingura cu varf zahar brun

2-3 linguri apa

120 g unt

120 g de zahar

1 praf de sare

3 oua medii

200 g de faina

50 g migdale tocate

1 plic praf de copt

1 lingura suc de lamaie

140 ml lapte

50 g martipan ras – prin razatoarea mare

zahar pudra pentru tapetare

Mod de preparare chec cu rubarba:

Daca nu ai in curte aceasta planta, poti cumpara rubarba din supermarket. Toate supermarketurile mari o comercializeaza.

In Metro, Kaufland si Lidl am gasit de multe ori rubarba mai rosie decat cea autohtona. Are o prezentare mult mai frumoasa si culoarea se pastreaza dupa coacere.

Pentru a pregati reteta de chec cu rubarba am spalat tulpinile, api le-am taiat in cuburi.

Le-am pus intr-un vas termorezistent.

Am presarat zahar brun, am adaugat 2-3 linguri de apa si le-am pus in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute.

Le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.

chec-cu-rubarba-1

In acest timp am mixat untul cu zahar.

chec-cu-rubarba-2

Am adaugat un praf de sare, apoi ouale unul cate unul si am amestecat pana cand s-a omogenizat compozitia.

chec-cu-rubarba-3

Am incorporat faina alternativ cu laptele, am adaugat praful de copt, putin suc de lamaie, migdalele tocate si jumatate din cantitatea de martipan ras.

chec-cu-rubarba-4

In tava de chec tapetata cu hartie de copt pam pus un strat de aluat, am presarat cuburile de rubarba, apoi un alt rand de aluat si iar rubarba.

Ultimul strat a fost de auat.

chec-cu-rubarba-5

Am copt checul cu rubarba in cuptorul preincalzit la 180°c timp de aproiximativ o ora. Am verificat dupa 45 minute daca este gata, dar nu trecuse testul cu scobitoarea.

Cu aproximativ 10 minute inainte sa scot checul am presarat restul de martipan ras pe chec.

chec-cu-rubarba-0

Cand a fost copt l-am scos din tava si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Cel mai bun chec cu rubarba este gata!

Am asteptat sa se raceasca complet apoi l-am feliat.

Poate fi cu zahar daca dar este la fel de bun si simplu.

Pofta buna!

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Anul asta am mancat si eu rubarba pentru prima oara si m-am indragostit de ea. Checul tau e foarte frumos. Combinatia rubarba si migdale, cred ca e divina, am sa incerc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *