Briose pufoase cu iaurt si rubarba
Briose pufoase cu iaurt si rubarba
Briose pufoase cu iaurt si rubarba sunt deliciul perfect pentru o gustare dulce. Briose pufoase cu iaurt si rubarba sunt un desert rapid, usor de pregatit, savuros si aromat.
As fi spus ca sunt perfecte si in pachetelul de scoala, dar cum in aceasta perioada copiii stau acasa, aceste briose pot fi pregatite de ei, atat de usor se fac. In acest fel au parte de activitati creative si distractive.
Rubarba este o planta cu frunze mari si tulpini comestibile. Desi arata ca o leguma, tulpinile sunt tratate si consumate ca fructe. V-am lasat la etape o poza cu rubarba din gradina mea. O am de 11 ani si o iubesc.
Rubarba este folosita cel mai mult in deserturi, dar cu siguranta poate fi adusa in sosuri pentru diverse mancaruri, poate insoti iaurtul la micul dejun sau poate fi pusa in smoothie, caci se consuma si in stare cruda. Poate fi gasita in gradina din aprilie pana in octombrie, dar in supermarketuri se gaseste si in decembrie. Daca nu aveti in curte si veti cumpara din magazine sau piata cautati tulpinile tari si ferme, fara frunze. Frunzele sunt toxice. In frigider rezista pana la 7 zile, asa ca puteti sa nu o gatiti imediat dupa ce ati cumparat-o.
In majoritatea retetelor cu rubarba aceasta se foloseste taiata in bucati. Se obisnuieste a fi precoapta cu putin zahar pentru un timp scurt, pentru ca aceasta sa se inmoaie putin.
Curatarea sau indepartarea pielitelor nu este obligatorie, daca ati spalat foarte bine tulpinile.
Daca aveti o gradina cat de mica, puteti pune intr-un colt, la umbra, o radacina de rubarba.
Va creste an de an si o sa va bucurati de deserturi delicioase pregatite cu aceasta, dar puteti face si sirop sau compot.
Eu am pregatit foarte multe retete cu rubarba. Le-am pus pe toate intr-o singura postare.
Daca vreti sa va inspirati apasati aici, si veti ajunge la colectia de prajituri cu rubarba.
Cele mai indragite de catre citorii blogului meu sunt
- 1. prajitura simpla cu rubarba,
- 2. prajitura cu rubarba, ciocolata si fulgi de migdale,
- 3. ricotta cheesecake cu capsuni si rubarba
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Briosele pufoase cu rubarba sunt cel mai simplu desert de casa. Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare prezentat in etape, pas cu pas:
INGREDIENTE:
(pentru 6 briose mari sau 8 briose medii)
60 g unt moale
60 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g iaurt
1 ou
120 g faina
6 g praf de copt
90 g rubarba
1 plic vanilat Bourbon
PREPARARE:
Am avut nevoie doar de o tulpina mare de rubarba pentru aceste briose pufoase.
Am spalat-o foarte bine, am taiat-o in 18 cuburi medii (de 1.5-2 cm) pentru 6 briose mari. Daca faceti 8 briose mici veti taia rubarba in 16 sau 24 bucati de 1 cm.
Am presarat 2 linguri zahar si le-am pus pentru 8 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
In acest timp am mixat untul moale cu zaharul pret de 3-4minute, apoi am adaugat iaurtul si am mixat inca 2 minute.
Am adagat un ou, am omogenizat compozitia, apoi am incorporat faina amestecata cu praf de copt si am amestecat pana am obtinut un aluat omogen.
Am pus cate o lingura varfuita de aluat in 6 forme, am pus rubarba, apoi am acoperit cu aluat. Acesta trebuie sa fie doar 3/4 din volumul formei, pentru ca va creste.
Am presarat putin zahar vanilat Bourbon peste briose, apoi le-am pus sa se coaca in cuptorul preincalzit la 180°C.
Au avut nevoie doar de 20 minute pentru a trece testul cu scobitoarea.
Nu au nevoie sa fie pudrate cu zahar, eu am pus cateva fire doar pentru ca dadeau mai bine in poza. Dar, asa cum veti observa, am pus foarte putin!
Va invit sa le incercati si voi. Sunt senzationale! Pufoase, dulci-acrisoare, un desert rapid, ieftin si usor de pregatit.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.