fbpx

RETETE RECENTE

SOS PICANT DE ROSII CU TON SI MASLINE

May 6, 2014 | CATEGORIA

sos-picant-de-rosii-cu-ton-si-masline-0

Acest sos picant de rosii cu ton si masline este perfect pentru paste. Avantajul lui este ca il putem pregati chiar cu 2-3 zile mai devreme si il putem pastra la frigider intr-un borcan cu capac, urmand doar sa-l incalzim cand ii vine vremea sa fie folosit.

Daca saptamana la birou se anunta grea, cu ore peste program, il putem pregati in week-end,  astfel incat viitoarea cina va fi gata in maxim 15 minute.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

400 g pulpa de rosii

12 rosii cherry taiate pe jumatate

3 linguri ulei de masline

3 catei usturoi

1 varf cutit fulgi de ardei iute

170 g ton – conserva in ulei

10-12 masline fara samburi

8-10 frunze busuioc

1/2 lingurita sare

1 varf cutit zahar

piper

PREPARARE:

Calim in ulei usturoiul pisat timp de 10 secunde impreuna cu fulgii de ardei iute, apoi adaugam pulpa de rosii tocata, rosiile cherry, maslinele feliate si jumatate din frunzele de busuioc.

sos-picant-de-rosii-cu-masline-si-ton-1

Asezonam cu sare, piper si putin zahar. Fierbem pana se ingroasa sosul, apoi adaugam tonul si restul de busuioc tocat si mai fierbem inca 2-3 minute.

sos-picant-de-rosii-cu-ton-si-masline-2

Luam de pe foc si servim cu paste sau il punem la rece intr-un vas care se inchide etans pentru 2-3 zile.

Pofta buna!

Comentarii

  • E grozav sosul, merge perfect cu paste 🙂

    • diva in bucatarie

      Nu-i asa?

  • Ce pofta mi-ai facut…

    • diva in bucatarie

      Ma bucur! Te astept la masa!

  • Diana Claudia Radu

    Bestiala idee! Cu siguranta o voi pune in practica cat de curand, mai ales ca munca la birou imi va ocupa de acum incolo si mai mult timp. 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *