Ciorba de ied cu legume si macris

5 mai 2014Diva in Bucatarie

Ciorba de ied cu legume si macris. Cand carnea este aproape  fiarta adaugam ceapa tocata marunt si legumele congelate, apoi sucul de rosii.

INGREDIENTE:

1 kg coaste si carne de ied

2 l apa

1 ceapa medie

1 catel de usturoi

1 foaie dafin

400 g legume congelate de primavara (Bonduelle)

100 ml suc de rosii

100 g frunze de macris (cam 4 maini)

sucul de la 1 lamaie

PREPARARE:

ciorba-de-ied-cu-macris-1

Punem la fiert carnea de miel in apa cu sare. Dupa ce da in 2 -3 clocote aruncam apa si punem carnea in alta apa calda la fiert. Adaugam un catel de usturoi, boabe de piper si o frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea este aproape  fiarta adaugam ceapa tocata marunt si legumele congelate, apoi sucul de rosii.

ciorba-de-ied-cu-macris-2

Cu 2 minute inainte sa oprim focul punem si frunzele de macris (pastram cateva frunze pentru servit), sucul de lamaie si sare dupa gust.

ciorba-de-ied-cu-macris-3

Luam ciorba de pe foc si putem servi, presarand cateva frunze proaspete de macris tocate.

ciorba-de-ied-cu-macris-4

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De cand vreau sa mananc si eu ied.. Primavara trecuta am primit o ieduta vie, pe care nu m-am indurat s-o tai atunci ptr ca eram cam micuta.. Probabil banuiesti ca si acu` o am, da?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *