Ciorba de ied cu legume si macris
Ciorba de ied cu legume si macris. Cand carnea este aproape fiarta adaugam ceapa tocata marunt si legumele congelate, apoi sucul de rosii.
INGREDIENTE:
1 kg coaste si carne de ied
2 l apa
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
1 foaie dafin
400 g legume congelate de primavara (Bonduelle)
100 ml suc de rosii
100 g frunze de macris (cam 4 maini)
sucul de la 1 lamaie
PREPARARE:
Punem la fiert carnea de miel in apa cu sare. Dupa ce da in 2 -3 clocote aruncam apa si punem carnea in alta apa calda la fiert. Adaugam un catel de usturoi, boabe de piper si o frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam ceapa tocata marunt si legumele congelate, apoi sucul de rosii.
Cu 2 minute inainte sa oprim focul punem si frunzele de macris (pastram cateva frunze pentru servit), sucul de lamaie si sare dupa gust.
Luam ciorba de pe foc si putem servi, presarand cateva frunze proaspete de macris tocate.
Pofta buna!
Super !!!
🙂
O bunatate de ciorbita, nu am mancat macris dar sigur ii da un gust special 🙂
Multumesc!
De cand vreau sa mananc si eu ied.. Primavara trecuta am primit o ieduta vie, pe care nu m-am indurat s-o tai atunci ptr ca eram cam micuta.. Probabil banuiesti ca si acu` o am, da?!
😉