Piept de pui cu smantana si tarhon
Piept de pui cu smantana si tarhon. Adaugam in acest moment smantana pentru gatit, mai lasam pe foc 1 minut si gata!
Piept de pui cu smantana si tarhon este un fel de ciulama, imbogatita cu aroma tarhonului. As spune ca este foarte bun, dar va las pe voi sa imi spuneti cum vi se pare dupa ce il pregatiti.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
2 buc. piept de pui intregi
2 linguri ulei de masline
25 g unt
1 ceapa mare
1 lingura de faina
300 ml supa de pui
2 linguri vin alb
2 catei usturoi pisati
200 ml smantana pentru gatit
1 lingura tarhon uscat
sare
piper
PREPARARE:
Taiem pieptul de pui in cuburi mai mari si le rumenim in ulei si unt.
Scoatem puiul din tigaie si calim ceapa tocata fin.
Aducem iar puiul in tigaie si adaugam supa de pui in care am dizolvat o lingura de faina, vinul, sare, piper, tarhon si usturoiul pisat. Fierbem la foc foarte mic, cu capac, pana scade sosul.
Adaugam in acest moment smantana pentru gatit, mai lasam pe foc 1 minut si gata!
Pieptul de pui cu smantana si tarhon poate fi servit imediat, cu mamaliga sau paine.
Pofta buna!
Foarte bun si gustos!
Multumesc!
Simplu, savuros, si atat de frumos prezentat, ca-ti lasa gura apa 🙂
Multumesc!
Traiasca tarhonul!
😉