Crumble cu capsuni si rubarba

30 aprilie 2015Diva in Bucatarie

Crumble cu capsuni si rubarba

Crumble cu capsuni si rubarba – desert perfect pentru primavara, ce poate fi mancat chiar si pe post de mic dejun.

Crumble este un desert de origine britanica ce a devenit popular in cel de al doilea razboi mondial si a ramas in topul preferintelor pana in zilele noastre. Acesta este realizat dintr-un strat de fructe peste care se pune un aluat sfaramicios delicios.

Alta reteta de desert celebru din Marea Britanie este Eton Mess.

Dintre toate incercarile de reteta de crumble cu fructe, combinatia  capsunilor cu rubarba mi se pare cea mai delicioasa, cu un gust putin acrisor dat de rubarba.

Cred ca toata lumea poate pregati acest desert. Orice incepator in bucatarie poate pregati un crumble cu capsuni si rubarba, dupa reteta pe care v-o las mai jos. Nu exista riscul de a gresi.

Eu am folosit capsuni si rubarba din gradina mea. Fructele au fost proaspete, fara ingrasaminte sau chimicale, asa ca pot spune ca am pregatit un crumble delicios cu fructe bio.

Iata cateva sfaturi pentru a obtine un crumble reusit:

  • 1. untul trebuie sa fie gras si foarte rece, taiat in cuburi mici, ca sa nu se piarda timp cu ruperea cu mana
  • 2. se framanta rapid si se pune la rece aluatul inainte sa fie pus peste fructe
  • 3. pentru fructe ce lasa mult suc se foloseste amidon ce ingroasa sucul.
  • 4. se coace la temperatura medie spre mica. Niciodata la temperatura mare!

Aromate si delicioase, cu un gust dulce-acrisor, imi plac mult in aceasta combinatie.

Dealtfel, cei care iubesc asocirea capsuni-rubarba se pot delecta si cu cel mai bun cheesecake fara coacere a carui reteta am postat-o aici, dar si cu o prajitura delicioasa, perfecta langa o ceasca de cafea.

Toata colectia retetelor cu rubarba o puteti vedea in acest link.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru crumble de capsuni si rubarba:

INGREDIENTE:

250 g capsuni

200 g rubarba

1 lingura cu amidon de porumb

150 g faina

1/2 lingurita praf de copt

100 g unt foarte rece

100 g zahar tos

1 plic  zahar vanilat

20 g fulgi de ovaz

20 g nuca de cocos

1/4 lingurita scortisoara

20 g unt pentru uns forma

PREPARARE:

 Spalam capsunile, le scoatem frunzele si le taiem in jumatate, pe lungime.

Spalam tulpinile de rubarba, le taiem in bucati de 3-4 cm, apoi le punem intr-un vas impreuna cu capsunile si le amestecam cu o lingura amidon.

Intr-un alt vas amestecam cu mana untul rece taiat in cuburi cu zahar, zahar vanilat, fulgi de ovaz, nuca de cocos, faina, praf de copt si scortisoara.

Am pus aluatul la rece 20 minute, pentru ca untul sa fie rece cand este pus la copt.

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-1crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-2

Mutam fructele intr-un vas termorezistent uns cu unt, apoi presaram firimiturile de aluat peste ele.

Coacem crumble cu capsuni si rubarba in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-3crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-4

Mancam crumble cu capsuni si rubarba cald (este la fel de bun si rece), avand alaturi un cub de inghetata, sos de vanilie sau frisca.

Dar merge si simplu!

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Mai punem făina cu praful de copt? La ingrediente apar, dar nici în poză, nici la explicații nu sunt…

      1. Am pus făina, n am avut răbdare să văd dacă trebuie:)) și …. abia am reușit să i opresc băiatului meu!. E surprinzător de bună, iar caldă e și mai savuroasă! Cred că sunt în stare să o mănânc singură pe toată odată:))
        Eu n am găsit rubarbă, am înlocuit o tot cu căpșuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *