fbpx

RETETE RECENTE

CRUMBLE CU CAPSUNI SI RUBARBA

April 30, 2015 | CATEGORIA

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-0

Crumble cu capsuni si rubarba – desert perfect pentru primavara, ce poate fi mancat chiar si pe post de mic dejun.

Crumble este un desert de origine britanica ce a devenit popular in cel de al doilea razboi mondial si a ramas in topul preferintelor pana in zilele noastre. Acesta este realizat dintr-un strat de fructe peste care se pune un aluat sfaramicios delicios.

Dintre toate incercarile, combinatia  capsunilor cu rubarba mi se pare cea mai delicioasa, cu un gust putin acrisor dat de rubarba.

Cred ca toata lumea poate pregati acest desert. Orice incepator in bucatarie poate pregati un crumble, dupa reteta pe care v-o las mai jos. Nu exista riscul de da gres.

Eu am folosit capsuni si rubarba din gradina mea. Proaspete si bio, fara ingrasaminte sau chimicale.

Aromate si delicioase, cu un gust dulce-acrisor, imi plac mult in aceasta combinatie. Dealtfel, cei care iubesc asocirea capsuni-rubarba se pot delecta si cu cel mai bun cheesecake fara coacere a carui reteta am postat-o aici, dar si cu o prajitura delicioasa, perfecta langa o ceasca de cafea. Toata colectia retetelor cu rubarba o puteti vedea in acest link.

 

INGREDIENTE:

250 g capsuni

200 g rubarba

1 lingura putin varfuita cu amidon de porumb

150 g faina

1/2 lingurita praf de copt

80 g unt rece

100 g zahar tos

1 plic  zahar vanilat

20 g fulgi de ovaz

20 g nuca de cocos

1/4 lingurita scortisoara

PREPARARE:

 Spalam capsunile, le scoatem frunzele si le taiem in jumatate, pe lungime. Spalam tulpinile de rubarba, le taiem in bucati de 3-4 cm, apoi le punem intr-un vas impreuna cu capsunile si le amestecam cu o lingura amidon. Intr-un alt vas amestecam cu mana untul rece taiat in cuburi cu zahar, zahar vanilat, fulgi de ovaz, nuca de cocos, faina, praf de copt si scortisoara.

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-1crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-2

Mutam fructele intr-un vas termorezistent, apoi presaram firimiturile de aluat peste ele. Coacem crumble cu capsuni si rubarba in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-3crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-4

Mancam crumble cu capsuni si rubarba cald (este la fel de bun si rece), avand alaturi un cub de inghetata, sos de vanilie sau frisca.

Pofta buna!

Comentarii

  • Cat de frumos arat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • este una din combinatiile mele preferate, nu ma satur nicicum de ea!

    • diva in bucatarie

      si eu la fel… 🙂

  • Minunat arata acest crumble, felicitari! Am vazut ca a aparut rubarba, trebuie sa cumpar si eu, pentru ca imi place la nebunie 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Imi place combinatia dintre capsuni si rubarba!

    • diva in bucatarie

      multumesc!

  • Bun si foarte aspectuos!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Flori

    Mai punem făina cu praful de copt? La ingrediente apar, dar nici în poză, nici la explicații nu sunt…

    • Ce m-as face fara tine? Multumesc!!!

      • Flori

        Am pus făina, n am avut răbdare să văd dacă trebuie:)) și …. abia am reușit să i opresc băiatului meu!. E surprinzător de bună, iar caldă e și mai savuroasă! Cred că sunt în stare să o mănânc singură pe toată odată:))
        Eu n am găsit rubarbă, am înlocuit o tot cu căpșuni!

        • gasesti rubarba la Lidl sau Kaufland. 😉 trebuie sa incerci neaparat aceasta combinatie, o sa iti placa mai mult ca sigur!

  • Mihale Anca

    Eu am in curte capsuni f.dulci, pot inlocui rubarba cu altceva acrisor?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *