fbpx

RETETE RECENTE

CRUMBLE CU CAPSUNI SI RUBARBA

April 30, 2015 | CATEGORIA

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-0

Crumble este un desert de origine britanica ce a devenit popular in cel de al doilea razboi mondial si a ramas in topul preferintelor pana in zilele noastre.

Dintre toate incercarile, combinatia  capsunilor cu rubarba mi se pare cea mai delicioasa, cu un gust putin acrisor dat de rubarba.

INGREDIENTE:

250 g capsuni

200 g rubarba

1 lingura putin varfuita cu amidon de porumb

150 g faina

1/2 lingurita praf de copt

80 g unt rece

100 g zahar tos

1 plic  zahar vanilat

20 g fulgi de ovaz

20 g nuca de cocos

1/4 lingurita scortisoara

PREPARARE:

 Spalam capsunile, le scoatem frunzele si le taiem in jumatate, pe lungime. Spalam tulpinile de rubarba, le taiem in bucati de 3-4 cm, apoi le punem intr-un vas impreuna cu capsunile si le amestecam cu o lingura amidon. Intr-un alt vas amestecam cu mana untul rece taiat in cuburi cu zahar, zahar vanilat, fulgi de ovaz, nuca de cocos, faina, praf de copt si scortisoara.

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-1crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-2

Mutam fructele intr-un vas termorezistent, apoi presaram firimiturile de aluat peste ele. Coacem crumble cu capsuni si rubarba in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-3crumble-cu-caspsuni-si-rubarba-4

Mancam crumble cu capsuni si rubarba cald (este la fel de bun si rece), avand alaturi un cub de inghetata, sos de vanilie sau frisca.

Pofta buna!

Comentarii

  • Cat de frumos arat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • este una din combinatiile mele preferate, nu ma satur nicicum de ea!

    • diva in bucatarie

      si eu la fel… 🙂

  • Minunat arata acest crumble, felicitari! Am vazut ca a aparut rubarba, trebuie sa cumpar si eu, pentru ca imi place la nebunie 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Imi place combinatia dintre capsuni si rubarba!

    • diva in bucatarie

      multumesc!

  • Bun si foarte aspectuos!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Flori

    Mai punem făina cu praful de copt? La ingrediente apar, dar nici în poză, nici la explicații nu sunt…

    • Ce m-as face fara tine? Multumesc!!!

      • Flori

        Am pus făina, n am avut răbdare să văd dacă trebuie:)) și …. abia am reușit să i opresc băiatului meu!. E surprinzător de bună, iar caldă e și mai savuroasă! Cred că sunt în stare să o mănânc singură pe toată odată:))
        Eu n am găsit rubarbă, am înlocuit o tot cu căpșuni!

        • gasesti rubarba la Lidl sau Kaufland. 😉 trebuie sa incerci neaparat aceasta combinatie, o sa iti placa mai mult ca sigur!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *