Prajitura cu rubarba si capsune

12 mai 2011Diva in Bucatarie

Prajitura cu rubarba si capsune. Prajitura cu rubarba si capsune. reteta prajitura cu rubarba si capsune. Prajitura cu rubarba si capsune diva in bucatarie

Prajitura cu rubarba si capsune, desertul cu care intampini primavara

Este o prajitura cu gust dulce-acrisor, racoritare. Este una din preferatele mele pentru acest sezon. Daca vreti, puteti sa o imbunatatiti cu frisca, dar nu puneti prea multa, sa nu pierdeti din aroma fructelor.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
2 oua
10 linguri zahar
10 linguri de lapte
9 linguri de ulei
14 linguri de faina
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
un praf scortisoara macinata

Pentru umplutura:
5 tulpini rubarba
100 g capsuni
5 linguri gem capsuni

Pentru topping:
100 g faina
60 g zahar
30 g unt
1 lingurita praf de copt

PREPARARE:

Amestecam ouale intregi cu zaharul.
Cand acesta se topeste adaugam laptele, uleiul si apoi faina care a fost amestecata inainte cu praful de copt si foarte putina scortisoara. La sfarsit adaugam coaja rasa de portocale.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau punem hartie de copt. Fierbem rurbarba timp de 2 minute cu 3 linguri de zahar si 1/2 ceasca de apa. Peste aluat aranjam felii de capsune si rubarba fiarta, apoi punem si gemul de capsuni, fara sa fie nevoie sa fie suprafata acoperita uniform cu acesta.

Pentru a face toppingul amestecam toate ingredientele cu mana pana obtinem firimituri de unt si faina. Il vom presara peste fructe si gem, apoi putem coace prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 60 de minute (dupa 40 de minute acoperim cu o folie de staniol sa nu se inchida prea tare la culoare).

Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Placinta cu rubarba am mancat o singura data la Medias acum vreo 8 ani 😛 si imi este fff dor de gustul dulce-acrisor…la noi de abea de anul trecut a inceput sa apara prin marketuri, sper sa mai fie si anul acesta, sa pot sa incerc reteta ta! 🙂
    Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *