Cozonac cu crema mascarpone si nuca
Cozonac cu crema mascarpone si nuca. Cozonac cu crema mascarpone am mai facut si in trecut (reteta este aici), insa acum am vrut sa testez combinatia cu nuca si pot spune ca merg de minune impreuna.
Cozonac cu crema mascarpone am mai facut si in trecut (reteta este aici), insa acum am vrut sa testez combinatia cu nuca si pot spune ca merg de minune impreuna.
INGREDIENTE:
Pentru cozonac:
500 g faina + 3 linguri pentru intins aluatul
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 galbenusuri
1 praf de sare
250 ml lapte
1 plic drojdie uscata
30 ml ulei
1 lingura coaja rasa de portocala
1 fiola estenta de vanilie
Pentru crema:
120 g crema mascarpone
1 galbenus
1 lingura varfuita amidon
3 linguri cu varf zahar pudra
1 lingurita praf de cacao
1/2 lingurita esenta de rom
cateva picaturi esenta cafea
120 g nuca macinata
PREPARARE:
Punem 1 lingura de faina cu drojdia si 50 ml lapte cald intr-o cana, amestecam si lasam sa dospeasca. Turnam maiaua peste restul de faina amestecata cu un praf de sare (avem grija ca drojdia sa nu intalneasca direct sarea), adaugam galbenusurile batute, zaharul, esenta, coaja rasa de portocala, apoi laptele cald si framantam bine cu podul palmei pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Daca avem o masina de pregatit paine in casa o folosim pe aceasta pentru a ne usura treaba. Lasam aluatul sa creasca la loc cald timp de o ora… La mine si-a triplat volumul, sau chiar mai mult de atat.
Cat timp creste aluatul pregatim crema: amestecam mascarpone, zahar, galbenus, amidon, cacao si esenta rom pana se omogenizeaza compozitia.
Intindem aluatul intr-un snur at se poate de lung si lat de aproximativ 18 cm, il ungem cu crema, apoi rulam.
Aranjam serpuind aluatul in straturi in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem cozonacul 45-60 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Paginamea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
As manca o feliuta din cozonacul asta dar neaparat dupa o portie din varza calita!
🙂
Cum sa refuz asa ceva?! Minunat arata!
Multumesc!
Mulțumesc pentru rețeta de cremă cu mascarpone. O aveam în frigider și ma-m gîndit să o folosesc la cozonac în loc de smîntînă. Dar am citit rețeta de cremă și o folosesc cu mare drag . Multumesc pentru ajutor.
Multumesc si eu!