Paine cu chefir
Paine cu chefir
Painea cu chefir este moale, pufoasa si foarte gustoasa. Primele felii le-am mancat goale, de pofta 🙂 .
Ingrediente paine cu chefir:
650 g faina
1 lingura rasa sare
1 lingurita zahar
30 g drojdie proaspata
1 lingura ulei masline
150 ml apa calda
250 ml chefir la temperature camerei
1 ou batut
Mod de preparare paine cu chefir:
Punem ingredientele lichide (apa, chefir, ulei, ou batut), apoi faina amesteata cu sare si zahar si drojdia.
Lasam aparatul de paine sa framante si sa dospeasca painea, apoi o mutam intr-un vas termorezistent.
Coacem painea in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 40 minute, avand grija sa punem pe fundul cuptorului un vas mic (termorezistent) cu apa.
Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Sa aveti spor la pregatit paine cu chefir!
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Ce dor imi e de o paine facuta in casa.. Nu stiu de ce, dar de mult n-am mai facut.. timpul.. comoditatea..
asta se pregateste ff usor!
E minunata!
Nu ne mai putea opri din mancat painea goala!
Sigur o sa o mai fac, acum am copt-o in tava de cozonac, data viitoare o fac rotunda 🙂
Multumim pentru reteta!
Corina
Este foarte buna, simplu de facut, si este buna si cand se invecheste!
Ce-mi place mie la ea ca nu trebuie framantata cine stie ce (nu am masina, am facut-o de mana) si nici nu am pus-o la crescut, dar a crescut mai mult decat suficient in cuptor. Foarte practica, multumesc!
si eu iti multumesc!