Paine cu chefir

4 mai 2015Diva in Bucatarie

Paine cu chefir
. Paine cu chefir. reteta Paine cu chefir. reteta de Paine cu chefir. paine pufoasa cu chefir. Paine cu chefir reteta diva in bucatarie. paine

Painea cu chefir este moale, pufoasa si foarte gustoasa. Primele felii le-am mancat goale, de pofta 🙂 .

Ingrediente paine cu chefir:

650 g faina

1 lingura rasa sare

1 lingurita zahar

30 g drojdie proaspata

1 lingura ulei masline

150 ml apa calda

250 ml chefir la temperature camerei

1 ou batut

Mod de preparare paine cu chefir:

Punem ingredientele lichide (apa, chefir, ulei, ou batut), apoi faina amesteata cu sare si zahar si drojdia.

paine-cu-chefir-1paine-cu-chefir-2

Lasam aparatul de paine sa framante si sa dospeasca painea, apoi o mutam intr-un vas termorezistent.

Coacem painea in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 40 minute, avand grija sa punem pe fundul cuptorului un vas mic (termorezistent) cu apa.

Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca pe un gratar.

paine-cu-chefir-3paine-cu-chefir-4

Sa aveti spor la pregatit paine cu chefir!

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. E minunata!
    Nu ne mai putea opri din mancat painea goala!
    Sigur o sa o mai fac, acum am copt-o in tava de cozonac, data viitoare o fac rotunda 🙂

    Multumim pentru reteta!
    Corina

  2. Este foarte buna, simplu de facut, si este buna si cand se invecheste!
    Ce-mi place mie la ea ca nu trebuie framantata cine stie ce (nu am masina, am facut-o de mana) si nici nu am pus-o la crescut, dar a crescut mai mult decat suficient in cuptor. Foarte practica, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *