Dulce de leche

5 mai 2015Diva in Bucatarie

Dulce de leche. Daca nu deschidem cutia dulce de leche imediat, caramelul se pastreaza pana la o luna, urmand sa incalzim putin cutia inainte sa il folosim.

Dulce de leche este un sos caramel gros, obtinut in mod traditional din lapte si zahar, dar daca avem o cutie de lapte condensat aceasta dulcegarie se obtine mult mai usor si mai rapid. Trebuie sa avem grija sa scufundam complet cutia in apa pentru a nu exploda.

INGREDIENTE:

1 cutie lapte condensat indulcit

PREPARARE:

Punem cutia de lapte condensat intr-o oala si o acoperim cu apa, astfel incat sa avem cam 2 degete peste aceasta, apoi punem sa fiarba la foc mic timp de 2-2.5 h punand un capac oalei pentru toata perioada in care fierbe.  Scurgem apa si asteptam sa se raceasca la temperature camerei, apoi putem deschide cutia.

dulce-de-leche-1

Daca fierbem 2 ore obtinem un caramel putin lejer, urmand sa se inchida la culoare si sa devina mai consistent cu cat il tinem mai mult pe foc. Eu l-am tinut 2 ore si 15 minute si a fost perfect!

dulce-de-leche-2

Daca nu deschidem cutia dulce de leche imediat, caramelul se pastreaza pana la o luna, urmand sa incalzim putin cutia inainte sa il folosim.

Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce culoare frumoasă are! Se pune pe aragaz, nu la cuptor, nu? Mai citisem și varianta cu cuptorul. Știu că am făcut odată din lapte cu zahăr fiert vreo 2 ore , dar nu mai mai încumet la așa ceva. Mai bine varianta ta plus că am impresia că e și mai bună. 🙂

  2. E minunat !
    Am facut si eu asa si am fost tare multumita de rezultat.
    Daca ma uit bine in camara, cred ca mi-a mai ramas vreo cutie din UK….
    Te tzuc draga mea !

  3. Bună, am tot văzut pe net că fierb cutia de lapte condensat in kukta; ai încercat vreodată?
    Pe yt îmi tot vorbesc, ba engleză, ba germană, ba chiar indiană, din păcate nu cunosc niciuna. In școală am făcut rusă și franceză, dar nici cu astea nu ma mai descurc 🙊
    Oricum, mulțumesc ptr ideea tortului cu cremă dulce de leche; îl voi pregăti ptr sâmbătă. 💖🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *