fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE DOVLECEI CU IAURT SI USTUROI

June 25, 2019 | CATEGORIA

Salata de dovlecei cu iaurt si usturoi, o reteta de salata aperitiv cu dressing cremos din iaurt si usturoi, ieftina, rapida si foarte gustoasa.

Este perfecta in perioada verii, cand nu vrei sa tii aragazul prea mult deschis.

Daca aveti musafiri si vreti sa pregatiti cateva salate pe post de aperitiv, aceasta salata de dovlecei cu iaurt si usturoi ar putea o idee buna, mai ales vara, cand vrem sa stam departe de maioneze si mancaruri grele.

Iaurtul este racoritor si aduce cremozitate. Pentru aroma speciala am folosit cateva frunze de menta proaspete, tocate.

Am mai pregatit la un moment dat o salata turceasca de morcovi cu iaurt si usturoi, urmand in mare etapele de preparare pe care o sa le vedeti descrise mai jos.

Chiar si reteta de salata de dovlecei cu iaurt si usturoi pe care v-o arat acum este din bucataria turceasca.

Pentru acesta reteta am folosit dovleceii cu coaja inchisa la culoare (zucchini verzi), dar puteti folosi orice fel de dovlecel aveti la indemana.

Iaurtul trebuie sa fie gros si cremos, asa ca am folosit “iaurt grecesc”. L-am pus in strecuratoare pentru ca toata apa sa se scurga. L-am lasat cateva ore in frigider, inainte de a incepe pregatirea salatei de dovlecei cu iaurt si usturoi.

Dovleceii rasi au stat si ei in strecuratoare 10 minute, apoi i-am stors cu mana. Am incercat sa scot cat mai multa apa inainte de a fi gatiti, astfel incat procesul in sine sa nu dureze foarte mult, iar dovleceii sa isi pastreze gustul.

As spune ca aceste doua aspecte formeaza impreuna secretul salatei mele. O salata de dovlecei care nu aste apoasa. Nici cand o pregatesc, nici la cateva ore dupa. Am vazut cateva poze pe internet cu salate apoase. Urmati pasii indicati de mine si va promit ca veti avea o salata delicioasa cu textura corecta.

Putem spune ca salata de dovlecei, iaurt si usturoi este sanatoasa. Dovleceii nu au multe calorii, sunt indicati in toate dietele. Iaurtul este probabil unul din produsele lactate apreciate si de nutritionisti, iar usturoiul este un fel de antibiotic natural, cu proprietati exceptionale pentru organism.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare si va invit sa pregatiti una din cele mai bune salate de dovlecei cu iaurt si usturoi.

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

2 buc. dovlecei mari

2 linguri ulei masline

sare

150 g iaurt grecesc

1-2 catei usturoi

6 frunze de menta de marime medie

Pentru decor – optional

1 cub unt (cam cat o lingura)

1 varf cutit paprika afumata

1 varf cutit boia iute

 

PREPARARE:

Am pus iaurtul in sita sa se scurga apa si l-am lasat 3 ore. Am ras dovlecii si I-am lasat la scurs 10 minute.

 

Dupa acest interval I-am stors bine in mana de apa. I-am calit in ulei incins pana cand observam ca apa este evaporata complet. Ii saram in timpul calirii dupa gust.

Luam de pe foc si lasam sa raceasca complet.

 

Amestecam dovleceii caliti si raciti cu iaurt, usturoi si cateva frunze de menta tocate.

Putem sa mancam imediat, dar este mai buna salata daca sta la rece cateva ore.

Daca vreti sa puneti sos puteti topi untul pana cand fierbe. Luam spuma formata. Cand partea solida s-a separat de cea lichida adaugam paprika si boia si luam de pe foc.

Puteti decora salata cu acest sos.

Simplu, bun, gustos.

Retete la fel de simple si delicioase gasiti si pe canalul de YouTube.

Ma gasiti  si pe Instagram aici. 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *