Cosulete de cartofi cu crema de branza si oua de prepelita sunt aperitive delicioase si foarte dragute.
Reteta de cosulete de cartofi, umplute cu crema de branza Almette si oua de prepelita este deosebita prin mod de prezentare, dar si gust.
Desi pare un lucru complicat va asigur ca este unul din cele mai simple lucruri pe care le-am incercat pentru o prezentare gourmet a unui aperitiv.
Nu stiu cum vi se pare voua ideea de a transforma niste cartofi prajiti in ceva elegant, gustos si apetisant, dar eu am reusit sa imi impresionez prietenii.
Am vrut sa le arat ca oricine poate transforma o reteta banala in ceva deosebit, ce poate fi prezentata pe o masa alaturi de preparatele unui chef cu pretentii.
Nu trebuie sa ai o diploma de bucatar, ai nevoie de pasiune si imaginatie pentru a realiza un preparat cu aspect elegant.
Texturi si gusturi minunate s-au adunat in aceasta reteta.
Cu ingrediente simple si putina creativitate am reusit sa realizez aceste aperitive ce au mers foarte bine langa un pahar de bere, inainte de friptura pregatatita la gratar.
Stiam ca prietenii care ne vizitau sunt mari amatori de cartofi prajiti si oua ochiuri. In momentul in care ne-au sunat sa ne anunte ca trec pe la noi eram la cumparaturi in Selgros si primul gand care mi-a venit a fost sa le ofer ceea ce le place intr-o prezentare somptuoasa.
Urmaresc adesea ofertele din cataloagele Selgros, in ideea de a face economie la bugetul familiei, iar acum am gasit la oferta niste pungi de salata Eisberg, crema de branza Almette, ceafa de porc dezosata in vid. Am cumparat tot cea aveam nevoie dintr-un singur loc, asa ca nu este de mirare faptul ca aleg sa imi fac cumparaturile aici.
Oricine poate pregati preparate spectaculoase plecand de la cele mai banale ingrediente, asa ca o sa va arat cum puteti transforma niste cartofi, crema de branza si oua intr-un aperitiv festiv.
Cosulete din cartofi umplute cu crema de branza si oua de prepelita au fost apreciate, asa ca prietenii nostri le-au refacut si ei. Le-au iesit la fel de frumoase si gustoase.
Am incercat cateva metode pentru pregatirea acestora, dar metoda care mi-a placut cel mai mult din punct de vedere gust si estetic a fost cea pe care o voi prezenta mai jos.
Cartofii rasi sunt aranjati in forme de silicon, urmand a fi copti. Doar pentru finalizare acestia sunt prajiti in baie de ulei, la foc mare, pentru un timp foarte scurt. In acest mod nu absorb mult ulei.
Reteta simpla, usoara si economica, reteta de cosulete de cartofi cu crema de branza si oua de prepelita are nevoie de putine ingrediente.
Va las mai jos si alte retete de aperitive elegante:
Va las acum lista acestora si modul de preparare.
Ingrediente cosulete de cartofi cu crema de branza si oua de prepelita:
(pentru 12 buc)
350-400 g cartofi
1 cutie Almette cu verdeata
6 oua de prepelita
sare
1 lingurita paprika afumata
1 mana salata Pikans Mix – Eiberg
12-24 boabe coacaze rosii
1 cutie microplante pentru decor (aici am folosit ridiche rosie)
Cum faci cosulete din cartofi cu crema de branza si oua de prepelita:
Am ras cartofii curatati de coaja. Am aranjat in forme de briose din silicon razatura de cartofi si le-am copt timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.
Punem la fiert ouale de prepelita in apa cu sare. Vor fierbe 4 minute pentru consistenta tare.
Cu 3-4 minute inainte de a scoate cartofii din cuptor încingem ulei intr-o craticioara. Dupa 20 minute de copt am scos cu grija cosuletele de cartofi din forme.
Le-am pus intr-o sita mica si le-am introdus in uleiul foarte incins. Au avut nevoie de 30-40 secunde pentru a prinde putina culoare si a deveni usor crocante,
Am curatat ouale de coaja, apoi le-am taiat in jumatate. Am umplut cosuletele de cartofi cu cate o lingurita varfuita de crema de branza, apoi am aranjat frunze de salata si cate o jumatate de ou.
Am presarat sare si paprika si am terminat de decorat cu cate o boaba sau doua de coacaze.
Asta este tot si cred ca oricine poate face ceva la fel de frumos si gustos.
Va invit sa incercati si voi sa va impresionati musafirii cu cosulete de cartofi cu crema de branza si oua de prepelita.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Comentarii