Dobos aperitiv cu sunca si cascaval

7 august 2016Diva in Bucatarie

Dobos aperitiv cu sunca si cascaval. Dobos aperitiv cu sunca si cascaval este cel mai rapid si mai simplu aperitiv pe care il putem pregati pentru mesele festive sau atunci cand vin prietenii in vizita.

Dobos aperitiv cu sunca si cascaval este cel mai rapid si mai simplu aperitiv pe care il putem pregati pentru mesele festive sau atunci cand vin prietenii in vizita.

Este un aperitiv la rece, ce nu necesita gatire.

Era o vreme cand acesta era prezent in toate meniurile nuntilor si botezurilor. Daca aveai o vara plina cu astfel de evenimente cu siguranta o vreme nu mai vroiai sa auzi de el. 🙂

Acum i-am dat o noua sansa si nu regret.

Musafirii mei au fost incantati de el, iar eu fericita ca am pregatit ceva fara sa folosesc aragazul in aceste zile caniculare, dar merge la fix si in perioada sarbatorilor de iarna cand avem cuptorul ocupat cu alte tipuri de mancare.

Mai multe aperitive cu branza gasiti daca apasati aici.

Colectia de retete de aperitive festive o gasiti daca apasati aici. 

Puteti sa il puneti pe lista meniul de sarbatori, pentru mese festive sau pentru a le oferi celor dragi un aperitiv simplu, dar gustos si cu o prezentare frumoasa.

Se face usor, rapid si nu necesita tehnici speciale, asa ca se descurca chiar si un copil sa faca aperitiv dobos.

aperitiv-dobos-cu-sunca-si-cascaval

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru dobos aperitiv – reteta aperitiv la rece cu sunca si cascaval:

INGREDIENTE:

100 g sunca presata

100 g cascaval feliat

30 g unt

PREPARARE:

Incercam sa cumparam felii de sunca si cascaval de marime aproximativ egale, sau le aranjam in asa fel incat sa avem pierderi cat mai mici cand vom taia marginile.

Ungem felia de sunca cu unt in strat subtire, asezam peste aceasta cascavalul, il vom unge si pe acesta cu unt si punem iar sunca. Continuam astfel pana terminam feliile se sunca si cascaval.

dobos-aperitiv-1dobos-aperitiv-2

Daca dorim o inaltime mai mare pentru aperitiv vom mari cantitatile de sunca, cascaval si unt, dar nu le vom face prea inalte pentru ca vor fi greu de mancat.

Impachetam aperitivul in foloie alimentara si il punem in congelator pentru 30 minute, apoi putem taia cuburile perfect, cu un cutit bine ascutit. Incepem prin indepartarea marginilor, astfel incat sa obtinem un dreptunghi ce poate fi impartit in mai multe cuburi de marime egala.

dobos-aperitiv-3

Nu-i asa ca se pregateste foarte usor?

Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

aperitiv-dobos-cu-sunca-si-cascaval

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Multumesc pentru poza, Mihaela.

dobos aperitiv reteta diva in bucatarie

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *