fbpx

RETETE RECENTE

DOBOS APERITIV CU SUNCA SI CASCAVAL

August 7, 2016 | CATEGORIA

aperitiv-dobos-cu-sunca-si-cascaval

Dobos aperitiv cu sunca si cascaval este cel mai rapid si mai simplu aperitiv pe care il putem pregati pentru mesele festive sau atunci cand vin prietenii in vizita. Era o vreme cand acesta era prezent in toate meniurile nuntilor si botezurilor. Daca aveai o vara plina cu astfel de evenimente cu siguranta o vreme nu mai vroiai sa auzi de el. 🙂 Acum i-am dat o noua sansa si nu regret. Musafirii mei au fost incantati de el, iar eu fericita ca am pregatit ceva fara sa folosesc aragazul in aceste zile caniculare, dar merge la fix si in perioada sarbatorilor de iarna cand avem cuptorul ocupat cu alte tipuri de mancare.

Iata cat de simplu se pregateste:

INGREDIENTE:

100 g sunca presata

100 g cascaval feliat

30 g unt

PREPARARE:

Incercam sa cumparam felii de sunca si cascaval de marime aproximativ egale, sau le aranjam in asa fel incat sa avem pierderi cat mai mici cand vom taia marginile.

Ungem felia de sunca cu unt in strat subtire, asezam peste aceasta cascavalul, il vom unge si pe acesta cu unt si punem iar sunca. Continuam astfel pana terminam feliile se sunca si cascaval.

dobos-aperitiv-1dobos-aperitiv-2

Daca dorim o inaltime mai mare pentru aperitiv vom mari cantitatile de sunca, cascaval si unt, dar nu le vom face prea inalte pentru ca vor fi greu de mancat.

Impachetam aperitivul in foloie alimentara si il punem in congelator pentru 30 minute, apoi putem taia cuburile perfect, cu un cutit bine ascutit. Incepem prin indepartarea marginilor, astfel incat sa obtinem un dreptunghi ce poate fi impartit in mai multe cuburi de marime egala.

dobos-aperitiv-3

Nu-i asa ca se pregateste foarte usor?

Daca va place reteta puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

aperitiv-dobos-cu-sunca-si-cascaval

Comentarii

  • stela

    va rog sa poneti imaginea de prezentare corecta la share…acolo pe farfurie e un fel de placinta cu rosii

  • Irina

    In loc de unt putem folosi o crema de brânză? Aveti cumva si o rețetă pentru crema de brânză? Multumesc!

  • ina horgos

    Un aperitiv foarte bun !

  • Andreea

    Oare se poate folosi si margarina in loc de unt?

  • Cornelia

    Este superb și ușor de pregstit

  • Carmen

    Filadelfia

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *