RETETE RECENTE

LEMON CURD

august 8, 2016 | CATEGORIA

lemon-curd

Lemon curd este o crema ce asigura umplutura perfecta pentru tarte, clatite sau alte prajituri.

Este un topping ideal pentru bezele, wafe, briose sau biscuiti.

Merge de minune langa branza in cheesecake sau combinat cu frisca in cremele de tort.

Cea mai intalnita varianta a cremei curd (pregatita la baine marie cu oua, fara amidon) este cu lamaie.

Se poate pregati si curd din alte fructe: portocale, grepfrut, mango, fructe de padure, fructul pasiunii.

lemon curd crema de lamaie L

Ingrediente lemon curd – crema de lamaie:

(pentru aprox. 350 g)

60 ml suc lamaie

1 /2 lingurita coaja de lamaie rasa foarte fin

100 g zahar

2 galbenusuri + 1 ou

60 g unt

Cum se face lemon curd – crema de lamaie:

 

Pentru inceput las reteta in format video:

Amestecam intr-un vas zaharul cu ouale si sucul de lamaie si coaja rasa.

Punem vasul la baine-marie si amestecam in acest timp cat de des putem. In momentul in care compozitia devine o crema groasa, ca o budinca, luam de pe foc, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi incorporam untul taiat cuburi.

lemon-curd-1  lemon-curd-2

Mixam si lasam sa raseasca, apoi il mutam in borcan si il pastram la rece pana il vom folosi la diverse prajituri. Il putem pastra in frigider pana la 2 saptamani.

Spor la prajiturit va doresc!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook este aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

 

Comentarii

  • Liliana Rogoveanu

    Putem să facem și aceeași rețetă, dar folosind portocală, adică orange curs?

  • Andrei

    Si coaja de lamaie? Scrie la inceput ca este nevoie si de 1/2 lingurita coaja de lamaie dar nu a mai fost luata in seama la preparare,😂😂

    • chiar la inceput, cu sucul.

    • Icu Dumitrescu

      Scrie și de amestecul care cuprinde în final și coaja rasa.Nu se mai menționează …de lămâie.Moft,a se reciti reteta

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *