Lemon curd
Lemon curd. Lemon curd, reteta explicata pas cu pas. Crema de lamaie pentru prajituri si torturi. Cum se face lemon curd.
Lemon curd, reteta explicata pas cu pas. Crema de lamaie pentru prajituri si torturi. Cum se face lemon curd.
Lemon curd este o crema de lamaie ce asigura umplutura perfecta pentru tarte, clatite sau alte prajituri.
Este un topping ideal pentru bezele, wafe, briose sau biscuiti.
Merge de minune langa branza in cheesecake sau combinat cu frisca in cremele de tort.
Cea mai intalnita varianta a cremei curd (pregatita la baine marie cu oua, fara amidon) este cu lamaie.
Se poate pregati si curd din alte fructe: portocale, grepfrut, mango, fructe de padure, fructul pasiunii.
Daca ai nevoie de inspiratie pentru a pregati retete cu aceasta crema iti las cateva sugestii:
- 1. Rulada Pavlova
- 2. Inghetata de lamaie fara masina de inghetata
- 3. Prajitura cu mac, crema de branza si lamaie
Lemon curd este o crema dulce-acrisoara perfecta pentru prajituri, torturi sau tarte.
Iubitorii deserturilor cu lamaie vor indragi reteta. Cu putine ingrediente se poate pregati o crema spactaculoasa.
Ai nevoie de lamaii, galbenusuri de oua, zahar si unt.
In maxim 10 minute este gata.
Poti sa o folosesti in creme pentru a decora briose, tarta de lamaie, cheesecake-uri sau waffe, pancakes, french toast.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparae explicat pas cu pas.
Ingrediente lemon curd – crema de lamaie:
(pentru aprox. 350 g)
60 ml suc lamaie
1 /2 lingurita coaja de lamaie rasa foarte fin
100 g zahar
2 galbenusuri + 1 ou
60 g unt
Cum se face crema de lamaie:
Pentru inceput las reteta in format video:
Am ras coaja de la 2 lamai bio si am stors sucul acestora.
Intr-un bol am ous un ou intreg si 2 galbenusuri.
Am adaugat un varf cutit de sare, coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie si zaharul.
Am mixat pana cand compozitia s-a omogenizat.
Am pus bolul la bain-marie. Am amestecat destul de des.
Am lasat compozitia pe foc pana s-a ingrosat ca o budinca.
Am luat de pe foc, am pus untul si am amestecat pana cand acesta s-a topit. Secretul cremei sta in untul adaugat la final.
Devine matasoasa, moale cu consistenta perfecta si gust deosebit de bun.
Daca sta la frigider se intareste.
Se poate pastra o saptamana in frigider daca il puneti intr-un borcan cu capac.
O puteti folosi in crème pentru prajituri, tarte, biscuiti.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Putem să facem și aceeași rețetă, dar folosind portocală, adică orange curs?
sigur ca da!
Si coaja de lamaie? Scrie la inceput ca este nevoie si de 1/2 lingurita coaja de lamaie dar nu a mai fost luata in seama la preparare,😂😂
chiar la inceput, cu sucul.
Scrie și de amestecul care cuprinde în final și coaja rasa.Nu se mai menționează …de lămâie.Moft,a se reciti reteta