fbpx

RETETE RECENTE

RULADA PAVLOVA

August 30, 2022 | CATEGORIA

Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie a

 

Rulada Pavlova. Rulada de bezea cu crema mascarpone, frisca si fructe.

Rulada Pavlova cu mascarpone si fructe. Reteta pas cu pas de rulada Pavlova.

Desertul, foarte popular in Australia si Noua Zeelanda, creat in cinstea balerinei Anna Pavlova in anul 1926, este un adevarat spectacol in sine.

Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie o

 

Rulada Pavlova este un desert fin, deosebit, dulce si in acelasi timp racoritoare, cu crusta crocanta si miez moale. Umplutura poate fi adaptata gusturilor. Eu am folosit mascarpone, frisca si lemon curd, pentru a echilibra gustul.

Fructele acrisoare compenseaza si ele dulceata bezelei, asa ca asocierea lor in acest desert este absolut necesara. Am folosit mure si zmeura, dar la fel de bine puteti pune capsuni, coacaze, afine, kiwi, piersici, rubarba coapta, fructul pasiunii.

Fiecare muscatura din acest desert se topeste in gura si nu te vei opri la o singura felie.

Rulada Pavlova este realizata din albusuri de oua, asa cum se face si tortul.

Poti citi retetele mele de Pavlova cu capsuni si lemon curd (apasa aici) sau Pavlova cu fructe de padure si crema de vanilie (apasa aici).

Daca iti place acest desert, atunci vei descoperi ca rulada de bezea se face mult mai rapid si este la fel de savuroasa.

Daca din nu stiu ce motive nu iti iese bezeaua corect o poti transforma in Eton Mess (bezele sparte cu frisca si capsuni sau fructe de padure).

Cunosc cativa cofetari/patiseri si bucatari care nu au reusit din prima.

Dar, daca tie o sa iti iasa, trebuie sa te mandresti si sa impartasesti si altora aceasta reteta.

Imi poti trimite o poza sa arat tuturor rulada Pavlova facuta de tine.

Poti pregati aceasta reteta de cate ori iti raman albusuri si nu stii ce sa faci cu ele. Din albusuri poti pregati o multime de retete, iar colectia mea de deserturi din albusuri o poti citi aici. 

 

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de rulada Pavlova:

INGREDIENTE:

Pentru rulada de bezea:

5 abusuri

1/2 lingurita sare

220 g zahar tos

50 g zahar pudra

25 g amidon

1 lingurita otet

1 lingurita extract de vanilie

40-50 g fistic tocat la cutit

Pentru umplutura:

250 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca min 32% grasime

50 g zahar pudra

2 linguri crema de lamaie – optional – ingredientele le las mai jos

150-200 g zmeura si mure sau alte fructe de padure

Pentru crema de lamaie:

50 ml suc lamaie

30 g zahar pudra

1 lingurita coaja rasa lamaie bio

2 galbenusuri

10 g amidon

20 g unt

PREPARARE:

Pentru inceput am mixat albusurile cu un praf de sare. Cand acestea au devenit o spuma alba care si-a dublat volumul am adaugat zaharul tos treptat – in 4 transe, la distante de cateva minute.

Am mixat albusurile pana cand au devenit spuma foarte tare si am facut proba acestei spume. Am luat din compozitie intre doua degete, le-am frecat. Nu am simtit zaharul, asa ca am trecut la urmatoarea etapa.

Am adaugat amidonul, am mai mixat cateva secunde, apoi am adaugat otetul si extractul de vanilie si am lasat inca 10 secunde mixerul sa se invarta. Am preincalzit cuptorul la 160°C fara ventilatie sau 150°C cu ventilatie.

Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie 1 Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie 2

Am pus hartia in tava de copt si am turnat spuma de albusuri tare in interiorul acesteia, apoi am intins-o  cat mai uniform.

Am presarat fisticul si am copt bezeaua 25-30 minute. In functie de puterea cuptorului aceasta poate fi gata in 20 minute.

Daca o ciocanesti trebuie sa fie tare si sa sune a gol. Bezeaua mea ramane alba, dar in anumite cuptoare se poate colora usor devenind aramie.

In acest moment am scos-o din cuptor si am rasturnat-o cu mare grija pe o alta foaie de copt cerata (poti sa presari zahar pudra pe aceasta ca nu se lipeasca bezeaua de hartie). Am indepartat cu mare grija foaia de copt lipita de ea (cea care a fost in cuptor).

Cat timp am asteptat sa se coaca si sa raceasca bezeaua am pregatit crema.

Am mixat crema de mascarpone rece (din frigider) cu zahar pudra.

Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie 3 Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie 4

Am adaugat in 3 transe smantana pentru frisca (si aceasta trebuie sa fie rece, abia scoasa din frigider) si am mixat pana s-a omogenizat.

Crema de lamaie este optionala, asa ca poti sari peste aceasta etapa.

Pentru a pregati crema de lamaie am pus  intr-un vas zaharul cu galbenusurile (initial am pus un singur galbenus si am uitat sa fac poza cu 2 galbenusuri), amidonul, sucul de lamaie si coaja rasa.

Am pus vasul la bain-marie si am amestecat in acest timp destul de des. In momentul in care compozitia s-a transformat in crema, ca o budinca, am luat de pe foc, apoi am daugat untul si am amestecat rapid.

Am lasat sa se raceasca complet, apoi am pus crema de lamaie peste mascarone cu frisca si am amestecat.

Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie 6

Am pus crema peste foaia de bezea si am intins-o, apoi am presarat fructele.

Am rulat ajutandu-ma de foaia de copt.

Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie 7 Rulada Pavlova rulada de bezea diva in bucatarie 8

O poti pune la frigider cateva ore inainte sa o tai.

Inainte sa fie servita poate fi pudrata cu zahar sau o decorezi cu frisca si fructe.

Eu am presarat putin zahar pudra si am pus cateva fructe si frunze de menta.

Sper ca vei incerca si tu aceasta  rulada de bezea caci se face foarte, foarte usor.

Te invit sa te abonezi la canalul de YouTube pentru mai multe retete simple si delicioase. Iti las mai jos reteta de Pavlova cu fructe de padure si crema de vanilie:

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *