Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor
Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor. Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor. Crostini cu rosii, branza si carnati. Bruschete calde cu rosii, branza si carnati. Tartine calde.
Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor. Crostini cu rosii, branza si carnati. Bruschete calde cu rosii, branza si carnati. Tartine calde.
Reteta pentru mic dejun, gustare sau cina rapida. Idei pentru reciclare paine veche. No food waste. Stop risipei alimentare!
Sandivusrile calde sunt cea mai buna combinatie ale texturii crocante data de paine si branza moale, topita.
Combinatiile sunt atat de multe si ata de delicioase incat ar fi pacat sa nu incerci cat mai multe variante.
Le poti face si pentru a recicla painea mai veche sau alte resturi de prin frigider.
Din pacate risipa alimentara a devenit un obicei pentru multi oameni.
Fie cumpara mai multe alimente decat au nevoie, fie nu apuca sa le consume din diverse motive.
Reducand risipa alimentara faci economii si la bugetul familiei.
Si mie mi se intampla sa cumpar mai multa paine cand astept musafiri, dar o pun de multe ori in congelator sau o transform in preparate delicioase: chiftelute/bulete de paine cu sos, budinca dulce sau sarata, pizza pe paine, etc.
Pentru a evita risipa alimentara transform painea veche in crutoane simple sau aromate.
Le folosesc in supe sau ciorbe, dar pot pot fi mancate si pe post de snacks.
Din paine veche pregatesc uneori pesmet de casa, pe care il folosesc apoi pentru snitele, paste, galuste, gratinuri, etc.
Gasesti 10 retete in care reciclez painea veche, stranse intr-o singura postare, daca apesi aici.
Reteta de fata s-a nascut din ideea de a nu arunca un ultim carnat ramas in frigider si putina branza rasa, ramasa de la reteta de paste cu sos de branza si verdeturi proaspete (reteta este aici).
Inainte sa trec la reteta las cateva explicatii legate de diferentele dintre sandvisuri calde, crostini si bruschete.
Crostini sunt felii mici de paine crocante prajite in cuptor sau la grill, in timp de bruschetele sunt pregatite din orice tip de paine mai mare.
Daca nu prajesti painea in prealabil, atunci vei avea doar sandvisuri calde.
Una din retetele mele preferate de bruschete este cea mai simpla posibila: unsa cu ulei de masline si usturoi si un topping de rosii proaspete si busuioc.
Reteta este aici.
Vei gasi si cateva retete de crostini, daca dai o cautare. Cele mai apreciate au fost acestea:
- 1. crostini cu sfecla rosie si pastrav afumat
- 2. crostini cu branza de capra, prosciutto si struguri
- 3. crostini cu crema de branza si ardei copt
Gasesti si retete de sandvisuri calde:
Poti vedea cum am facut sandwich cald cu omleta impaturita in video de mai jos:
Aceste sandvisuri calde se pot transforma in crostini sau bruschete daca va hotarati sa prajiti painea in prealabil.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor:
INGREDIENTE:
8 felii franzela/ bagheta taiata pe diagonala
2 oua
sare
piper proaspat macinat
120 g branza care se topeste (emmentaler, gouda, mozzarella, cascaval, etc)
1 buc. carnat semiafumat taiata rondele
3 rosii tip Roma sau 8 rosii cherry mici
1/4 legatura patrunjel verde
PREPARARE:
Pentru a pregati sandvisurile caldecu rosii, branza si carnati, la cuptor, am feliat painea, apoi am batut ouale cu sare si piper proaspat macinat.
Am adaugat branza rasa si patrunjelul tocat.
Am taiat carnatul in felii subtiri si l-am pus peste oua.
Rosiile le-am taiat cuburi, eliminand cat mai mult din seminte si lichidul lasat, apoi le-am pus in castron.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia si am acoperit feliile de paine cu aceasta.
Am copt pe functia grill pana s-a topit branza si carnatii au fost usor rumeniti.
Atat de simplu si atat de bun!
Partea cea mai buna este ca nu arunci nimic, folosesti tot ce ai prin frigider reducand risipa alimentara si facand economii la bugetul familiei.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.