Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor

13 septembrie 2022Diva in Bucatarie

Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor. Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor. Crostini cu rosii, branza si carnati. Bruschete calde cu rosii, branza si carnati. Tartine calde.

Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor a

Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor. Crostini cu rosii, branza si carnati. Bruschete calde cu rosii, branza si carnati. Tartine calde.

Reteta pentru mic dejun, gustare sau cina rapida. Idei pentru reciclare paine veche. No food waste. Stop risipei alimentare!

Sandivusrile calde sunt cea mai buna combinatie ale texturii crocante data de paine si branza moale, topita.

Combinatiile sunt atat de multe si ata de delicioase incat ar fi pacat sa nu incerci cat mai multe variante.

Le poti face si pentru a recicla painea mai veche sau alte resturi de prin frigider.

Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor o

Din pacate risipa alimentara a devenit un obicei pentru multi oameni.

Fie cumpara mai multe alimente decat au nevoie, fie nu apuca sa le consume din diverse motive.

Reducand risipa alimentara faci economii si la bugetul familiei.

Si mie mi se intampla sa cumpar mai multa paine cand astept musafiri, dar o pun de multe ori in congelator sau o transform in preparate delicioase: chiftelute/bulete de paine cu sos, budinca dulce sau sarata, pizza pe paine, etc.

Pentru a evita risipa alimentara transform painea veche in crutoane simple sau aromate.

Le folosesc in supe sau ciorbe, dar pot pot fi mancate si pe post de snacks.

Din paine veche pregatesc uneori pesmet de casa, pe care il folosesc apoi pentru snitele, paste, galuste,  gratinuri, etc.

Gasesti 10 retete in care reciclez painea veche, stranse intr-o singura postare, daca apesi aici.

Reteta de fata s-a nascut din ideea de a nu arunca un ultim carnat ramas in frigider si putina branza rasa, ramasa de la reteta de paste cu sos de branza si verdeturi proaspete (reteta este aici).

Inainte sa trec la reteta las cateva explicatii legate de diferentele dintre sandvisuri calde, crostini si bruschete.

Crostini sunt felii mici de paine crocante prajite in cuptor sau la grill, in timp de bruschetele sunt pregatite din orice tip de paine mai mare.
Daca nu prajesti painea in prealabil, atunci vei avea doar sandvisuri calde.

Una din retetele mele preferate de bruschete este cea mai simpla posibila: unsa cu ulei de masline si usturoi si un topping de rosii proaspete si busuioc.

Reteta este aici.

Vei gasi si cateva retete de crostini, daca dai o cautare. Cele mai apreciate au fost acestea:

Gasesti si retete de sandvisuri calde:

Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor B

Poti vedea cum am facut sandwich cald cu omleta impaturita in video de mai jos:

Aceste sandvisuri calde se pot transforma in crostini sau bruschete daca va hotarati sa prajiti painea in prealabil.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor:

INGREDIENTE:

8 felii franzela/ bagheta taiata pe diagonala

2 oua

sare

piper proaspat macinat

120 g branza care se topeste (emmentaler, gouda, mozzarella, cascaval, etc)

1 buc. carnat semiafumat taiata rondele

3 rosii tip Roma sau 8 rosii cherry mici

1/4 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Pentru a pregati sandvisurile caldecu rosii, branza si carnati, la cuptor, am feliat painea, apoi am batut ouale cu sare si piper proaspat macinat.

Am adaugat branza rasa si patrunjelul tocat.

Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor 1Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor 2

Am taiat carnatul in felii subtiri si l-am pus peste oua.

Rosiile le-am taiat cuburi, eliminand cat mai mult din seminte si lichidul lasat, apoi le-am pus in castron.

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia si am acoperit feliile de paine cu aceasta.

Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor 3Sandvisuri calde cu rosii, branza si carnati, la cuptor 4

Am copt pe functia grill pana s-a topit branza si carnatii au fost usor rumeniti.

Atat de simplu si atat de bun!

Partea cea mai buna este ca nu arunci nimic, folosesti tot ce ai prin frigider reducand risipa alimentara si facand economii la bugetul familiei.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *