fbpx

RETETE RECENTE

10 RETETE CU PAINE VECHE

January 11, 2022 | CATEGORIA

10 retete cu paine veche diva in bucatarie

Cu siguranta toata lumea a cumparat la un moment dat mai multa paine decat a avut nevoie. Nefiind consumata in ziua in care a fost pregatita aceasta incepe sa se usuce, devenind mai tare si mai uscata. Acest lucru face ca painea sa nu mai fie la fel de gustoasa.

Perioada de timp in care aceasta ramane proaspata depinde de tipul de paine, dar si de adaosurile adaugate.

De exemplu, bagheta frantuzeasca se intareste in 24 ore, in timp ce painea feliata, cumparata in pungi poate avea un termen de garantie de cateva zile.

Veti observa ca painea care foloseste conservanti mucegaieste mai repde decat cea naturala.

 

Cum pastrezi painea? La ce temperatura?

 

Cea mai buna modalitate pentru  pastrarea acesteia este sa o pui in punga de plastic sau in folie. Painea tinuta la temperatura camerei, in punga, te ajuta sa ii mentii umiditatea si astfel prelungesti perioada de consum.

Nu este indicat sa o tii in frigider caci textura si gustul se vor schimba. Dar, painea se pastreaza foarte bine in congelator.

O poti felia inainte sa o pui in pungi pe care le sigilezi. Vei decongela painea la temperatura camerei.

 

Un alt mod de a evita risipa alimentara este sa transformi painea veche in crutoane simple sau aromate. Le poti folosi in supe sau ciorbe sau le mananci pe post de snacks.

O alta metoda este sa transformi painea in pesmet de casa pe care il vei folosi pentru snitele, paste, galuste,  gratinuri, etc.

Cand eram mici mama improviza pizza cu feliile de paine veche, iar eu o mai folosesc vara in salata italiana de rosii (panzanella).

Eu am pregatit mai jos si alte sugestii pentru a recicla painea veche. Daca ai nevoie de inspiratie sper ca vei gasi mai jos retete pe gustul tau.

 

Nu arunca painea veche! Incearca una din cele 10 retete cu paine veche!

 

10 retete cu paine veche diva in bucatarie

 

APASA PE TITLUL RETETEI SI VEI FI REDIRECTIONAT CATRE ACEASTA!

 

CRUTOANE AROMATE

PESMET DE CASA

GALUSTE DE PAINE

galuste-de-paine-cu-sos-de-ciuperci-SEMMELKNODEL

BUDINCA SARATA DE PAINE TIP PIZZA

SANDWICH CALD CU OMLETA IMPATURITA

SANDWICH PANE CU MOZZARELLA SI DOVLECEI

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI c

FRENCH TOAST CU VERDETURI SI PARMEZAN

FRIGANELE DULCI

friganele-cu-capsuni-pain-perdu

BUDINCA DULCE DE PAINE CU FRUCTE DE PADURE

BUDINCA DE PAINE CU MERE SI CIOCOLATA

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *