Dovlecei in carrozza

26 noiembrie 2021Diva in Bucatarie

Dovlecei in carrozza.

mozzarella in carrozza cu dovlecei V

Dovlecei in carrozza este o rețetă  de aperitiv tipic bucătariei napolitane.

Feliile de pâine crocante cu umplutură moale, ce se întinde, se fac foarte simplu și ușor, cu produse originale italiene, astfel încât gustul preparatului să te poarte pe tărâmurile Italiei.

Acest aperitiv fi reinterpretat în zeci de moduri. Astăzi vă prezint această rețetă cu dovlecei, dar poate fi adaptată adaugând alte ingrediente (prosciutto sau diverse legume).

Puteți începe cu rețeta mea, apoi o veți transforma după gust.

Orice aveți în casă și nu vreți să aruncați. Este important să avem cu toții grijă de mediu.

Putem începe să facem acest lucru nerisipind mâncarea.

Dovlecei in carrozza este a doua rețetă pe care o pregătesc pentru a celebra a șasea ediție a  Săptămânii Bucătăriei Italiane în lume.

Așa cum am povestit în prima rețetă realizată pentru acest eveniment important, temele Săptămânii Bucătăriei Italiane în lume se regăsesc sustenabilitatea alimentară si promovarea dietei mediteraneene ca model de alimentaţie echilibrat şi sănătos.

Atunci când am ales să pregătesc dovlecei in carrozza mi-am propus să utilizez dovleceii ce stăteau de ceva vreme in frigider, dar a fost și o modalitate bună de a recicla pâinea veche.

Am adăugat dovleceii ce stăteau de ceva vreme in frigider, dar a fost și o modalitate bună de a reclicla pâinea veche.

Nu îmi place să arunc mâncarea și am grijă să o transform în ceva nou, delicios, o adevărată surpriză pentru papilele gustative.

Rețeta a luat naștere din dorința de a nu risipi mâncarea, iar rezultatul final a fost pe placul alor mei,

Numele preparatului se pare că provine de la pâinea care pe vremuri avea formă rotundă, iar feliile prăjite și umplute cu mozzarella, dovlecei sau alte ingrediente, aduceau cu niste roți (carrozza).

În zilele noastre se folosesc mai mult feliile de formă dreptunghiulară. Indiferent de forma pe care o au feliile, acestea trebuie să fie fără coajă.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI c

Bucătăria italiană este una din cele mai populare din lume.

Pizza si pastele au devenit mâncărurile preferate ale copiilor, dar și ale adulților, atât în momentele petrecute cu prietenii la restaurant, cât și în familie, când se gătește acasă.

Din fericire, la mine în bucătarie și-au facut loc de-a lungul anilor multe alte rețete din bucătăria italiană. Foarte multe dintre acestea fac parte din dieta mediterraneană, cea mai sănătoasă dietă.

Revenind la rețeta de mozzarella in carrozza  vă pot spune că este prezentă în meniurile pizzeriilor si trattoriilor din toată Italia, dar o vei putea face și tu oricând.

Iată lista de ingrediente si modul de preparare, prezentat pas cu pas:

INGREDIENTE:

12 felii de pâine fără coajă

2 dovlecei / zucchini

200 g mozzarella italiană

5 ouă

sare

piper

1 cățel de usturoi

făină

pesmet

2 linguri ulei de masline

ulei pentru prăjit

frunze de busuioc proaspăt

PREPARARE:

Pentru inceput va las modul de preparare in format video.

Pentru a pregăti dovlecei in carrozza am început cu dovleceii. I-am tăiat in felii de aceeași grosime cu ajutorul unei mandoline.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 1

Am prăjit feliile pe un grătar de fontă. Pentru a nu se lipi am folosit un spray cu ulei de măsline, dar se poate unge cu o pensulă.

Feliile de zucchini se prăjesc uniform pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie. Am turnat putin ulei de masline.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 2

Le-am condimentat cu sare, piper, un cătel de usturoi tocat mărunt si frunze de busuioc proaspete tocate.

Le-am lăsat să se marineze timp de 15 minute.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 3

Am scurs dovleceii marinați și i-am șters prin tamponare cu prosop de hârtie, apoi i-am pus peste feliile de pâine.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 4

Peste acestea am aranjat felii de mozzarella. Am asezonat cu sare, apoi le-am acoperit cu alte felii de pâine.

Am apăsat astfel încât să se lipsească între ele. Am tăiat sandwichurile pe diagonală.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 5

Am pregătit vase separate cu făină, oua batute si pesmet.

Am dat fiecare triunghi prin făină, apoi prin ouă si la final prin pesmet.

Am avut grijă să acopăr și marginile. Am pus sandwichurile in frigider pentru 30 minute.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 6

Când s-au întărit am repetat operațiunea, dar nu am mai folosit făină. Le-am pus iar în frigider pentru 30 minute.

MOZZARELLA IN CARROZA CU DOVLECEI 7

Am încins uleiul într-o tigaie încăpătoare, adâncă și am prăjit feliile de pâine până când crusta a devenit aurie.

mozzarella in carrozza cu dovlecei 8

Le-am scos pe un prosop de hârtie pentru ca acesta să absoarbă surplusul de ulei.

Le-am mâncat cu mare poftă, cât timp au fost încă fierbinți.

Sunt convinsă de faptul că „dovlecei in carrozza” va deveni sandwichul preferat pentru oricine îl va încerca.

Așa cum se poate observa se face foarte ușor și nu ai nevoie de experiență în bucătărie, ci de ingrediente bune, autentic italiene, ce garantează gustul foarte bun.

Spor la gătit!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Delicios! 😋 Familia mea iubește și dovleceii și mozzarella, deci voi încerca reteta. 🤗 Mai ales ca, ideea de a nu risipi nimic din frigider, e pt mine o adevărată filosofie de viață. 😇 Felicitări! 👏

  2. O rețetă delicioasă și sănătoasă ; ușor de preparat . Ador bucătăria italiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *