Rulouri de post cu nuca si cacao

1 decembrie 2021Diva in Bucatarie

Rulouri de post cu nuca si cacao, reteta de post. Melci cu nuca si cacao. Rulouri cu aluat de post, cu umplutura aromata si glazura lipicioasa.

rulouri de post cu nuca si cacao v

Rulouri de post cu nuca si cacao – melci cu nuca si cacao, reteta de post – rulouri cu aluat delicios si pufos si fraged de post, cu umplutura aromata si glazura lipicioasa.

Reteta este absolut minunata, potrivita pentru rasfatul celor care nu consuma oua sau lactate, dar si pentru cei care tin  post.

Rulourile cu scortisoara sunt unele din cele mai cunoscute si mai iubite deserturi din lume, dar pot fi transformate folosind si alte umpluturi. Am ales sa folosesc nuca, cacao si putina scortioara.

Aluatul acestora este cel pentru cozonac, dar parca se face mai usor, iar rezultatul final este mai spectaculos.

Chiar daca suntem in post putem pregati deserturi minunate, iar pentru acest lucru este nevoie doar de putina inspiratie.

Toate ingredientele folosite pentru aluat si umplutura acestor melcisori de post sunt produse bio, de la BioMania.ro.

Le veti putea observa in poza de la modul de preparare: faina de grau bio, bautura bio din orez cu nuca de cocos, pudra de cacao bio amaruie degresata, zahar de cocos, crema de cocos si drojdie bio.

rulouri de post cu nuca si cacao o

Lansat in decembrie 2008, magazinul BioMania a fost pionier in comertul online din Romania al produselor bio.

Acesta ofera cea mai mare gama de produse bio – produse bio de baza (ulei de masline, de in, faina de grau, de cocos, de naut, de hrisca, zahar de cocos, malai fara gluten), paste bio de grau, de orez, de porumb, de teff, de mazare, de naut, de linte, sosuri bio de rosii, cereale bio, lapte vegetal bio, alimente bio fara gluten, alimente dietetice, cosmetice bio, produse bio pentru curatenia casei, produse bio pentru ingrijire, mult apreciatele produse bio pentru copii (piureuri bio si sucuri bio de fructe, biscuiti bio fara zahar, cosmetice bio), jucarii ecologice, carti de specialitate.

De cand am descoperit produsele lor am devenit un client fidel atat in perioadele de post cat si in restul anului, pentru ca au produse de cea mai buna calitate.

La 13 ani ani de la lansarea BioMania.ro m-am gandit sa le ofer o surpriza dulce, iar rulourile cu nuca si cacao mi se par foarte potrivite, fiind un desert simplu, elegant, usor de pregatit.

La multi ani, BioMania!

rulouri de post cu nuca si cacao C

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru rulouri de post cu nuca si cacao:

INGREDIENTE:

(pentru 18 bucati)

350 g faina bio Iris

6 g drojdie bio

30 g zahar de cocos bio

30 g zahar tos

170 ml lapte de cocos

1 lingurita extract de vanilie natural

60 ml ulei de floarea soarelui

Pentru umplutura:

100 g nuca macinata

12 g pudra de cacao bio

50 g zahar de cocos bio

40 g crema de cocos bio

1/2 lingurita pudra de scortisoara

1/2 lingurita extract de vanilie natural

Pentru glazura:

200 g zahar pudra

10 g suc lamaie

15 ml apa

PREPARARE:

Ingredientele bio pe care le-am folosit sunt de la BioMania. Asa cum scriam mai sus sunt un fan al produselor BioMania, pentru ca sunt de o calitate superioara tuturor produselor de pe piata romaneasca.

In poza de mai jos veti vedea ingredientele pe care le-am luat special pentru aceasta reteta.

rulouri de post cu nuca si cacao i

Aluatul pentru rulourile de post cu nuca si cacao se face foarte usor.

Intr-un bol am amestecat 1 lingurita zahar si drojdia bio, apoi am turnat putin lapte vegetal de orez cu cocos usor caldut. am amestecat si le-am lasat 5 minute.

In acest timp am amestecat zaharul de cocos cu zahar tos (am folosit si zahar tos pentru ca aluatul sa nu fie de aceeasi culoare cu umplutura la final) si le-am dizolvat in laptele caldut.

rulouri de post cu nuca si cacao 2

Am pus in bolul robotului faina, laptele cu zahar, drojdia, extractul de vanilie si uleiul usor caldut. L-am lasat sa mixeze pana cand aluatul nu s-a mai lipit de peretii vasului.

Am acoperit bolul si am lasat aluatul timp de o ora sa creasca.

rulouri de post cu nuca si cacao 3rulouri de post cu nuca si cacao 4

In acest timp am pregatit umplutura pentru rulorile de post cu nuca si cacao.

Intr-un bol am pus nuca macinata fin, zaharul de cocos, pudra de cacao bio, pudra de scortisoara, extractul de vanilie si crema de cocos.

Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena.

Am impartit aluatul crescut in 2 bucati si le-am intins in dreptunghiuri de 22*16 cm.

Pe fiecare bucata am pus jumatate din umplutura, apoi am intins-o. Am rulat fiecare bucata de aluat, fara sa strang foarte tare.

rulouri de post cu nuca si cacao 5rulouri de post cu nuca si cacao 6

Am taiat rulourile in rondele de 2 cm, dar capetele nu le-am folosit, asa ca pe acestea le-am taiat mai subtiri (1 cm).

Le-am aranjat in tava tapetat cu hartie de copt cu putina distanta intre ele.

rulouri de post cu nuca si cacao 6arulouri de post cu nuca si cacao 7

Le-am copt in cuptortul preincalzit la 180°C timp de 25 minute.

In acest timp am pregatit glazura amestecand zaharul pudra cu apa rece si suc de lamaie.

rulouri de post cu nuca si cacao coapte

Cand au fost coapte am pus glazura peste o parte din rulourile de post cu nuca si cacao, dar am lasat si cateva simple.

Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Miros atat de frumos si au iesit atat de pufoase!

Sper ca le veti incerca si voi, caci sunt tare bune!

Oricine poate pregati aceste rulouri de post cu nuca si cacao.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Va invit in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde puteti posta ceea ce gatiti.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *