fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI UMPLUTI, COPTI DE DOUA ORI

January 13, 2022 | CATEGORIA

cartofi umpluti copti de doua ori divainbucatarie

Cartofi umpluti copti de doua ori – cea mai buna reteta de cartofi umpluti cu branzeturi, sunca si ciuperci.

Acestia se coc pentru inceput simpli, apoi sunt scobiti si umpluti. Sunt pusi iar la cuptor pentru ca toppingul si umplutura sa se topeasca.

Reteta de cartofi copti cu umplutura delicioasa este probabil una din cele mai bune si mai indragite la noi in familie.

Daca iubesti cartofii cred ca iti vor placea si tie la fel de mult.

Cartofii copti sunt gustosi si simpli, dar umpluti cu multe branzeturi, sunca, ciuperci sau alte ingrediente, in functie de gusturi, sunt extrem de gustosi.

Pentru ca sa iasa perfect trebuie sa alegi cartofi mari, sanatosi, fara pete sau fara sa fie incoltiti.

Pe blog gasesti si alte retete savuroase de cartofi umpluti – apasa pe titlul retetei si vei fi redirectionat catre aceasta:

 

cartofi copti umpluti de 2 ori sectiune cu branza intinsa diva

Inainte sa va las explicatiile legate de modul de preparare va las cateva sfaturi utile:

  • – cartofii se coc in coaja, asa ca trebuie sa fie foarte bine spalati inainte.
  • – se folosesc cartofi de marime medie spre mare sau foarte mare.
  • – timpul de coacere este influentat de marimea cartofilor (de la 60 la 90 minute) sau pana cand ii simti moi daca apesi cu degetul.

Cartofii umpluti copti de doua ori sunt satiosi. Daca folosesti cartofi mari, cu unul singur te vei satura. Poti avea alaturi o salata verde sau salata de varza murata.

Umplutura poate fi adaptata in functie de gusturi sau ce ai prin camara/ frigider. Chiar si tipul de branzeturi poate fi modificat, dar trebuie sa folosesti branzeturi care se topesc.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi umpluti copti de doua ori, explicat atat in format video, dar si in scris:

INGREDIENTE: 

(pentru 6 persoane)

6 cartofi mari

2 linguri ulei masline

1 lingura sare grunjoasa

50 g unt

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper proaspat macinat

250 g branzeturi rase (Gouda, Emmentaler si Mozzarella)

2 linguri ciuperci conservate tocate marunt

1 ardei kapia mic

cateva fire de patrunjel verde

60 g jambon/sunca slaba

Optional:

2 linguri boabe de porumb

1-2 linguri masline feliate

 

PREPARARE:

Las pentru inceput modul de preparare in format video. Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

 

Noua ne plac foarte mult, caci au umplutura cu multa branza care se intinde cand incepi sa mananci, dar si alte ingrediente ce aduc culoare si texturi placute.

Reteta este versatila, umplutura putand fi de fiecare data alta.

Ingredientele de care aveti nevoie le las afisate aici.

Am uns cartofii cu putin ulei de masline, apoi i-am pus in tava de copt. Am presarat sare grunjoasa. I-am copt la 180°. Timpul de coacere difera in fuctie de marimea lor intre 60 si 90 minute.

In acest timp am tocat ardeiul kapia, patrunjelul si sunca.

Cand au fost copti am taiat partea de sus a acestora. Am scos miezul cu o lingura si l-am pus intr-un castron incapator. L-am pasat putin cu furculita, apoi am adaugat untul, sarea si piperul si am continuat sa pasez. Am adaugat treptat 200g din branzeturile rase, apoi ciupercile, patrunjelul, ardeiul si sunca. Am continuat sa amestec, pasand cartofii. Optional puteti adauga si boabe de porumb sau masline feliate.

Am umplut cartofii apasand bine, astfel incat sa intre aproape toata compozitia la loc. Am pus restul de branza la final peste cartofi.

Am pus cartofii in cuptor pentru alte 10 minute, pana cand branzeturile se topesc sau se rumesc usor.

Tare buni sunt acesti cartofi umpluti!

Sper ca vei incerca reteta, asa ca iti doresc spor la gatit!

 

Te invit in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici. 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *