RETETE RECENTE

CARTOFI COPTI UMPLUTI CU BRANZETURI SI VERDETURI

septembrie 10, 2013 | CATEGORIA

cartofi-copti-umpluti-cu-branzeturi-si-verdeturi

Cartofii copti, umpluti cu diverse toppinguri merg de minune in perioada mai rece, dar eu nu mai am rabdare si i-am pregatit mai repede, cu o umplutura usor de realizat si de adaptat dupa gustul si proviziile din casa.
Cine mai are pofta de un cartof umplut?

INGREDIENTE:

4 cartofi mari
1 ceasca branza de capra rasa rasa fin/ telemea
1 ceasca cascaval emmental ras fin/ cascaval afumat
1 ceasca cascaval tocat cuburi
2 lingurite parmezan ras fin – optional
1 crenguta rozmarin
2 frunze salvie
cateva crengute patrunjel verde
sare
piper
1 varf de cutit de nucsoara
1 praf boia de ardei – dulce sau iute, dupa gust

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam foarte bine coaja cartofilor, apoi ii invelim in folie de staniol. Ii coacem in jur de o ora, sau pana se inmoaie. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem pe lungime in jumatate.

cartofi-copti-cu-branzeturi-si-verdeturi-1

Scobim putin din interiorul cartofilor cu o lingura. Jumatate din cartofii scosi ii radem si ii amestecam cu restul ingredientelor, restul nu nu ne mai foloseste.

cartofi-copti-umpluti-cu-branzeturi-si-verdeturi-2

Umplem cartofii, ii punem in tava, apoi ii punem iar la cuptor si coacem pana se topeste branza si se rumeste usor.

cartofi-copti-umpluti-cu-branzeturi-si-verdeturi-3

Perfecti pentru cina!

cartofi-copti-umpluti-cu-branzeturi-si-verdeturi-0

Sa aveti pofta!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *