Cartofi copti umpluti cu branzeturi si verdeturi

10 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Cartofi copti umpluti cu branzeturi si verdeturi. Scobim putin din interiorul cartofilor cu o lingura. Jumatate din cartofii scosi ii radem si ii amestecam cu restul ingredientelor, restul nu nu ne mai foloseste.

Cartofii copti, umpluti cu diverse toppinguri merg de minune in perioada mai rece, dar eu nu mai am rabdare si i-am pregatit mai repede, cu o umplutura usor de realizat si de adaptat dupa gustul si proviziile din casa.
Cine mai are pofta de un cartof umplut?

INGREDIENTE:

4 cartofi mari
1 ceasca branza de capra rasa rasa fin/ telemea
1 ceasca cascaval emmental ras fin/ cascaval afumat
1 ceasca cascaval tocat cuburi
2 lingurite parmezan ras fin – optional
1 crenguta rozmarin
2 frunze salvie
cateva crengute patrunjel verde
sare
piper
1 varf de cutit de nucsoara
1 praf boia de ardei – dulce sau iute, dupa gust

PREPARARE:

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam foarte bine coaja cartofilor, apoi ii invelim in folie de staniol. Ii coacem in jur de o ora, sau pana se inmoaie. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem pe lungime in jumatate.

cartofi-copti-cu-branzeturi-si-verdeturi-1

Scobim putin din interiorul cartofilor cu o lingura. Jumatate din cartofii scosi ii radem si ii amestecam cu restul ingredientelor, restul nu nu ne mai foloseste.

cartofi-copti-umpluti-cu-branzeturi-si-verdeturi-2

Umplem cartofii, ii punem in tava, apoi ii punem iar la cuptor si coacem pana se topeste branza si se rumeste usor.

cartofi-copti-umpluti-cu-branzeturi-si-verdeturi-3

Perfecti pentru cina!

cartofi-copti-umpluti-cu-branzeturi-si-verdeturi-0

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *