Biscuiti cu levantica

9 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Biscuiti cu levantica. Folosind un mixer electric amestecam zaharul su untul. Adugam ouale unul cate unul, apoi esenta de vanilie.

E ziua prietenei mele, asa ca am pregatit niste biscuiti cu levantica – preferatii ei. Iar florile i le voi duce intr-o vaza pictata manual… si m-am gandit si la cafeaua pe care o vom bea impreuna! Nu-i asa ca niste cescute pictate manual, in set cu vaza ar fi cadoul perfect?

INGREDIENTE:

(pentru 50 buc. cu diametrul de 3.5 mm)

150 g unt la temperatura camerei
150 g zahar
2 oua mici
300-330 g faina
3 lingurite cu varf lavanda alimentara
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie
optional – zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Folosind un mixer electric amestecam zaharul su untul. Adugam ouale unul cate unul, apoi esenta de vanilie.

biscuiti-cu-levantica-1

Icorporam faina amestecata cu lavanda, praful de copt si un praf de sare.

biscuiti-cu-levantica-2

Amestecam bine cu mixerul, apoi cu mana, pana obtinem un aluat neted. Il intindem usor intre doua folii alimentare apoi il dam la rece pentru 30-45 minute. Dupa acest interval il nivelam incercand sa obtinem o grosime a aluatului de 3-4 mm. Decupam biscuitii cu forme speciale sau cu un paharel mic daca nu detinem astfel de forme si ii punem in tava in care am pus hartie de copt.

biscuiti-cu-levantica-3

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 10 minute, astfel incat sa ramana albi pe partea de sus si putin aurii pe partea care a stat pe hartia de copt, apoi ii scoatem din cuptor, ii lasam in tava inca 5 minute, urmand sa ii punem pe un gratar sa se raceasca.

Ii servim ca atare, sau pudrati cu zahar.

biscuiti-cu-levantica-01

Yammy!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *