Biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin

15 ianuarie 2022Diva in Bucatarie

Biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin

Biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin B

Biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin – reteta de biscuiti sarati simpla si usor de pregatit – crackers de casa – biscuiti aperitiv gustosi si  aromati.

Pot fi pastrati cateva zile daca sunt depozitati intr-o cutie sau un borcan care se inchide etans.

Imi plac foarte mult acesti biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin langa o halba de bere, dar merg si langa un vin bun si un platou de mezeluri sau cu o supa crema.

Daca ai pofta de ceva bun de rontait poti retine ideea pentru zilele in care mergi in excursie sau pentru serile in care te vezi cu prietenii la un joc de carti.

Pe blog gasesti mai multe propuneri de retete sarate:  saratelecovrigei, saleuri sau covrigi.

biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin o diva

Daca iti plac biscuitii sarati poti incerca si alte retete – apasa pe titlul retetei si vei fi redirectionat catre aceasta:

Mie mi-ar fi greu sa aleg dintre propunerile de mai sus sau aceasta reteta. Cred ca o sa le pregatesc pe toate si o sa imi pun prietenii sa aleaga.

Sper sa treaca mai repede perioada aceasta in care ne vizitam mai rar sau cu retineri, sa pot sa am iar casa plina de prieteni.

Biscuitii sarati cu parmezan si rozmarin pot avea orice forma va place.

Fie ii decupezi dupa ce intinzi aluatul in forma de patrat, dreptunghi sau stelute, inimi, flori, fie faci un rulou din aluat si tai felii.

Daca iti plac scacksurile mai sarate poti presara inainte de coacere niste sare grunjoasa.

Acum te las sa vezi cum se facbiscuitii sarati cu parmezan si rozmarin:

INGREDIENTE:

100 g unt 80% grasime

sare

piper proaspat macinat

1/4 lingurita mustar

1 varf cutit boia afumata

1 ou

160 g faina

3 g rozmarin proaspat tocat sau 1 lingurita rozmarin uscat

80 g parmezan ras

PREPARARE:

Pregatirea aluatului pentru biscuitii sarati cu parmezan si rozmarin se face foarte usor daca untul este lasat la temperatura camerei cat sa fie putin moale.

Pentru inceput am mixat untul cu sare si piper.

Am adaugat putin mustar si boia afumata ce au rolul de a da o aroma discreta, fara sa influenteze aroma rozmarinului.

biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin divabiscuiti sarati cu parmezan si rozmarin diva

Apoi am adaugat oul si am mixat pana s-a omogenizat.

In continuare, am incorporat faina.

biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin 3 divabiscuiti sarati cu parmezan si rozmarin 4 diva

La final am pus rozmarinul tocat si parmezanul ras si am amestecat.

biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin divabiscuiti sarati cu parmezan si rozmarin 6 diva

Am framantat rapid cu mana pana s-a omogenizat, apoi am invelit aluatul in folie alimentara.

L-am pus in frigider pentru 60 minute.

Daca te grabesti poti pune aluatul in congelator pentru 20 minute.

Am intins aluatul pana a avut o grosime de 2 mm si am decupat biscuitii sarati cu ajutorul unei forme pentru biscuiti.

Aluatul ramas l-am framantat si l-am intins, apoi am decupat iar.

Am procedat astfel pana s-a terminat aluatul. Daca se inmoaie il poti in congelator 10 minute.

Poti sa ii tai cu un cutit daca ii vrei in forma clasica patrata sau dreptunghiulara.  Mi-au iesit 64 stelute de marime medie-mica.

biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin 7 divabiscuiti sarati cu parmezan si rozmarin

Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute sau pana devin usor aurii pe margine.

Vei observa ca untul se topeste si face usoare basici in jurul biscuitilor. Nu te panica!

Cand scoti biscuitii sarati din cuptor vei observa ca acestia nu si-au modificat forma si arata perfect!

Tare buni sunt acesti biscuiti sarati cu parmezan si rozmarin! Sunt crocanti la exterior si fragezi la interior.

I-am lasat sa se raceasca pe un gratar, apoi i-am pastrat intr-o punga pana a doua zi, cand aveam de gand sa ii am la seria de filme pe care imi doream sa o urmaresc.

Parca au fost si mai buni a doua zi.

Sper ca ii vei incerca si tu si imi vei spune cat de mult ti-au placut.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *