Salata de fasole verde cu iaurt si usturoi
Salata de fasole verde cu iaurt si usturoi. Trebuie insa sa recunosc ca apelez de foarte multe ori si vara la pastaile congelate caci se fierb foarte rapid.
Salata de fasole verde cu iaurt si usturoi este o salata dietetica, simpla, rapida, gustoasa si sanatoasa. Poate fi pregatita atat vara cu pastai proaspete, cat si iarna cu cele congelate sau cele conservate in borcan.
Trebuie insa sa recunosc ca apelez de foarte multe ori si vara la pastaile congelate caci se fierb foarte rapid.
Daca folosesti pastai din borcan sau conserve din comert, acestea nu mai au nevoie de gatire, iar reteta este gata aproape instant.
Imi plac salatele de genul acesta. Probabil cea mai cunoscuta este cea de dovlecei cu iaurt si usturoi (reteta este aici), dar poti gasi pe blog si salata turceasca de morcovi cu iaurt si usturoi.
Chiar si in salatele clasice de legume cu maioneza si usturoi inlocuiesc uneori o parte din maioneza cu iaurt.
Salata de conopida cu maioneza si usturoi este unul din cele mai bune exemple.
Imi place acest dressing vara, cand simt nevoia sa pun pe masa retete mai fresh, cu gust racoritor, dar si iarna dupa sarbatori sau cand tin diverse diete.
Pe blog poti gasi si reteta clasica de fasole pastai cu maioneza si usturoi.
Fasolea verde este foarte versatila. Merge de minune cu orice alaturi, chiar si cu umpleta, sunca sau tofu pentru cei care nu consuma carne.
Poate fi gatita prin fierbere, la abur, prajita sau sotata. Pe blog gasesti mai multe retete cu fasole verde.
Le gasesti pe toate daca apesi aici.
Cele mai apreciate de-a lungul timpului au fost:
- 1. salata de paste cu fasole verde si ton
- 2. ciulama de ciuperci cu fasole verde
- 3. paste cu fasole verde si rosii coapte
- 4. mancare de fasole verde cu carnati
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de fasole verde cu iaurt si usturoi:
INGREDIENTE:
400 g fasole verde
200 g iaurt grecesc
1-2 catei de usturoi dati prin presa
1 lingura ulei masline
sare
piper
1/4 legatura marar verde
Optional pentru decor:
boia dulce
PREPARARE:
Am pus la fiert apa cu putina sare. Cand a dat in clocot am pus pasatile si le-am lasat sa fiarba pana au devenit fragede, dar ferme.
Nu exagera cu fierberea lor, caci nu vrei sa ai pastai de fasole flescaite!
Am scurs fasolea de apa in care a fiert si am pus-o in apa foarte rece, cu cuburi de gheata pentru 30-40 secunde.
In acest mod ma asigur ca procesul de gatire se opreste, iar fasolea isi pastreaza textura si culoarea frumoasa.
Dupa aceasta operatiune scurg fasolea si o las sa se racesca complet.
In acest moment se poate pregati dressingul. Am amestecat iaurtul cu ulei de masline, usturoi dat prin presa, marar tocat marunt, sare si piper.
L-am pus peste pastaile de fasole verde si am amestecat usor, pana s-a omogenizat compozitia.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua. Iti las mai jos reteta mea preferata de salata de dovlecei cu iaurt si usturoi.