fbpx

RETETE RECENTE

CIULAMA DE POST DE CIUPERCI CU FASOLE VERDE

March 15, 2021 | CATEGORIA

Reteta de ciulama de post de ciuperci cu fasole verde este simpla, rapida si usor de preparat, cremoasa si foarte gustoasa, un fel de mancare savuros apreciat atat in perioada postului cat si in zilele in care renuntati la carne.

Este perfecta atat la pranz cat si la cina. Se pregateste in timp foarte scurt, astfel ca in maxim 20 minute va puteti aseza la masa.

Contine ingrediente simple, usor de procurat, o combinatie de gusturi, texturi si culori ce o sa va cucereasca.

Reteta de ciulama este traditionala, extrem de apreciata in diverse zone ale tarii. Fie ca are si carne, in mod special de pui, fie ca este cu ciuperci, sau pui cu ciuperci, ciulamaua este una din mancarurile cu care am crescut. Noi am mancat-o doar cu mamaliga, dar merge foarte bine si cu paine proaspata.

Este pur si simplu o mare bucurie sa constati ca reteta delicioasa de ciulama de post de ciuperci cu fasole verde are nevoie de atat de putine ingrediente si totusi rezultatul iese atat de gustos. La acest lucru contribuie cu siguranta si laptele vegetal ales. Va recomand sa folositi unul cu gust neutru (soia, orez, ovaz, orz, mei, orez cu cocos). Nu va recomand lapte vegetal cu gust de nuci (migdale, caju), caci gustul final va fi influentat de acesta. In plus, o cutie de lapte vegetal bio poate fi folosita in termen de 2 saptamani de la deschidere (daca o pastrati in frigider) si pentru alte preparate, asa ca merita sa cumparati o cutie.

Avand in vedere ca este o mancare de post va invit sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de post delicioase, cu ingrediente naturale, va invit sa apasati aici si veti descoperi o colectie de peste 300 retete de post.

Daca vreti sa pregatiti retete cu ciuperci de post, veti gasi o colectie daca apasati aici.

Alte retete de ciulama pregatite de mine:

Trecand peste gustul bun al retetei de ciulama de post de ciuperci cu fasole verde as vrea sa va mentionez doar cateva din benefiile pe care le aduce organismului consumul acestora:

  • 1. contin vitamine, minerale si antioxidanti care stimuleaza sanatatea si sistemul imunitar
  • 2. au putine calorii, asa ca sunt recomandate dietelor (in combinatie cu exercitiile fizice ajuta la scaderea in greutate)
  • 3. scad colesterolul din sange
  • 4. sunt o sursa foarte buna de fibre

Ciupercile sunt usor de gasit in orice magazin alimentar si foarte usor de gatit.  Este important sa le cumparati proaspete, dar in diverse situatii (cand nu puteti iesi din casa) puteti alege sa le consumati pe cele conservate sau congelate. Le curatati cu o perie sau un prosop de bucatarie, iar daca le spalati o veti face rapid, nu sub jet de apa si le lasati sa se usuce caci vor absorbi apa precum un burete.

Ciulamaua de post cu ciuperci si fasole verde este satioasa si gustoasa si merita sa o incercati si voi.

Daca vreti sa incercati cea mai buna reteta de ciulama de post de ciuperci si fasole verde va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas:

INGREDIENTE:

(pentru 2 portii mari)

500 g ciuperci champignon

3 linguri ulei

1 ceapa mare

200 g fasole verde congelata

20 g faina

350 ml lapte vegetal cu gust neutru (orez, soia, orez cu cocos) – sa nu fie cu gust de nuci/ caju

2 catei usturoi dati prin presa

sare

piper

1/2 lingurita cimbru uscat

1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Pentru ca reteta de ciulama de post cu ciuperci si fasole verde sa fie gata rapid am scos fasolea verde din congelator, apoi am curatat ciupercile, le-am feliat si am tocat ceapa marunt.

Daca ciupercile sunt mari le puteti taia astfel incat sa aiba o marime potrivita, dar tineti cont de faptul ca in timpul gatitii, prin eliminarea apei se vor micsora.

Eu am folosit ciuperci champignon albe, dar puteti folosi si champignon brune, portobello, galbiori sau hribi.

Pentru inceput am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins pana a devenit sticloasa si s-a inmuiat. In acest timp am dizolvat faina in putin lapte, apoi l-am adaugat pe tot in bol.

Am pus ciupercile feliate peste ceapa si le-am sotat pana cand s-a evaporat apa. Am adaugat fasolea verde, sare, piper si cimbru uscat si am sotat inca 2-3 minute, amestecand destul de des, timp in care fasolea se decongeleaza total incepe deja se gateasca. .

Am turnat laptele cu faina, dar am amestecat in castron inainte de a-l turna pentru ca faina sa nu ramana la fundul castronului.

Am adaugat usturoiul dat prin presa si am amestecat. Am fiert ciulamaua de post cu ciuperci si fasole verde la foc mic in jur de 5 minute, amestecand foarte des, ca sa nu se lipeasca de tigaie, apoi am oprit focul si am adaugat patrunjelul verde tocat.

Mamaliga am facut-o chiar inainte sa pregatesc ciulamaua de post cu ciuperci si fasole verde, asa ca era inca foarte calda.

Am impartit mancarea in farfurii, am mai presarat putin patrunjel verde si am mancat cu pofta.

Este o mancare savuroasa, aromata si extrem de usor de pregatit. Sper ca o veti incerca si voi curand.

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

 

Multumesc, draga Sanda pentru poza!

 

Iata ciulama de ciuperci (fara fasole verde) pregatita de Antonela Badaluta. Multumesc pentru poza!

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *